Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ // ΗΜΕΡΟΛ

ΙΕΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2020

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 4566-0020
Τιμή Έκδοσης
€8.00
Τιμή Πολιτείας
€6.40
(-20%)
Κερδίζετε €1.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η οικολογική κρίση, που τραγικά κορυφώνεται στις ημέρες μας λαμβάνοντας τις διαστάσεις περιβαλλοντικής καταστροφής, είναι θέμα κατεξοχήν πνευματικό - είναι ένας καθρέπτης μέσα στον οποίο μπορούμε να δούμε την κρίση του πολιτισμού και του σύγχρονου ανθρώπου. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, και ιδιαιτέρως νέοι, ευαισθητοποιημένοι και βαθιά προβληματισμένοι μπροστά στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, αναλαμβάνουν δυναμική δράση ως αντίδραση στην αδράνεια και τον εφησυχασμό που επικρατεί. Μέσα από την αντίδρασή τους αυτή φανερώνουν τη δίψα που έχουν για την αλήθεια, αναζητούν αυθεντικό νόημα ζωής. Γι' αυτό, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να γνωρίσουν και να κατανοήσουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι ότι η Εκκλησία έχει ουσιαστική πρόταση ζωής και σωτηρίας για τον άνθρωπο και για τον κόσμο.
Εδώ και αιώνες, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει θεσμοθετήσει το περιβαλλοντικό της ήθος, που εκφράζεται με την ασκητική και ευχαριστιακή χρήση του κόσμου. Μέσα στη λατρευτική της ζωή, στους λόγους των Πατέρων, στους βίους των Αγίων, στην υμνολογία, σε κάθε αγιαστική πράξη, είναι ολοφάνερη η έννοια της ιερότητας της κτίσης και βεβαίως η ευθύνη για τη διαφύλαξη της ακεραιότητάς της.
Η αείμνηστη Γερόντισσα Θεοσέμνη (...), πρώτη ηγουμένη της Μονής Χρυσοπηγής, υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας και γενικότερα στη μέριμνα για την περιβαλλοντική προστασία και τον σεβασμό της Δημιουργίας του Θεού.
Το παρόν ημερολόγιο προσεγγίζει το σύγχρονο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος σε σχέση με την Ορθόδοξη Θεολογία και Παράδοση.
Ευχόμαστε το αυθεντικό περιβαλλοντικό ήθος της Εκκλησίας, η "βιωμένη οικολογία" της, να γίνει για όλους, και κυρίως για τους νέους, πρόξενος χαράς και ελπίδας για το μέλλον του κόσμου. (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185280079
ΕκδότηςΙ.Μ. ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων108
Διαστάσεις22x25
Κωδικός Πολιτείας4566-0020
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
BONANATE LUIGI
€16.30 €5.70
(-65%)
Κερδίζετε €10.60
Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
SALLES CATHERINE
€26.50 €11.92
(-55%)
Κερδίζετε €14.58

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS