Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΓΟΥΜΕΝΟΣ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 8686-0024
Τιμή Έκδοσης
€85.00
Τιμή Πολιτείας
€75.65
(-11%)
Κερδίζετε €9.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το σύγγραμμα «Γενικές αρχές Νεφρολογίας» είναι το αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας αποτύπωσης κατασταλαγμένης γνώσης που προέρχεται από την μακροχρόνια άσκηση της ειδικότητας της Νεφρολογίας σε συνδυασμό με την τρέχουσα επιστημονική γνώση. Πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του ήταν η ανάγκη μετάδοσης της γνώσης στους φοιτητές της Ιατρικής που θεωρώ ότι αποτελούν και το κύριο κοινό στο οποίο απευθύνεται το σύγγραμμα αυτό. Η γνώση όμως που παρέχεται από το παρόν σύγγραμμα θεωρώ ότι είναι χρήσιμη και στους νέους ιατρούς που πρόκειται να ειδικευτούν στην Νεφρολογία αλλά και σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για θέματα της ειδικότητάς μας. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν όλες οι βασικές γνώσεις των διαταραχών της οξεοβασικής ισορροπίας, του ύδατος και των ηλεκτρολυτών αλλά και των νεφρικών παθήσεων όπως οι σπειραματονεφρίτιδες, η οξεία νεφρική βλάβη, η χρόνια νεφρική νόσος, οι μέθοδοι υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας και η μεταμόσχευση νεφρού. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου αναφέρονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις ασθενών που νοσηλεύτηκαν στην κλινική μας και γίνεται εκτενής σχολιασμός της αντιμετώπισής τους. Στα κεφάλαια των σπειραματικών παθήσεων και της μεταμόσχευσης νεφρού υπάρχουν χαρακτηριστικές ιστολογικές εικόνες από ασθενείς μας που είχαν υποβληθεί σε βιοψία νεφρού. Στο τελευταίο κεφάλαιο που αναφέρεται στους μηχανισμούς εξέλιξης της νεφρικής βλάβης οι περισσότερες εικόνες προέρχονται από το προσωπικό μου αρχείο και σχετίζονται με την τριακονταετή ερευνητική μου δραστηριότητα στον τομέα αυτόν.
Η ολοκλήρωση του συγγράμματος δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την πολύτιμη συνεργασία των αγαπητών συναδέλφων Ευάγγελου Χ. Παπαχρήστου, Αναπληρωτή Καθηγητή Νεφρολογίας και Μάριου Παπασωτηρίου, Επίκουρου Καθηγητή Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που συμμετείχαν στη συγγραφή αρκετών κεφαλαίων αλλά και στην τελική επεξεργασία του κειμένου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επιθυμώ να εκφράσω στην κ. Παρασκευή Παυλάκου, Νεφρολόγο Επικουρική Επιμελήτρια της Κλινικής μας για την ουσιαστική συμμετοχή της στη συγγραφή μερικών κεφαλαίων και στον κ. Βασίλη Ζαββό Νεφρολόγο, παλαιότερο συνεργάτη της Κλινικής μας για τη συμβολή του στη συγγραφή του κεφαλαίου για την Περιτοναϊκή Κάθαρση, που αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης ενασχόλησής του. Όπως ανέφερα παραπάνω στα κεφάλαια των σπειραματικών παθήσεων και της μεταμόσχευσηδ νεφρού υπάρχουν χαρακτηριστικές ιστολογικές εικόνες από ασθενείς μας που είχαν υποβληθεί σε βιοψία νεφρού. Οι εικόνες αυτές προέρχονται από το αρχείο της κ. Χαράς Γακιοπούλου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Παθολογικής Ανατομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αισθάνομαι την ανάγκη να την ευχαριστήσω θερμά τόσο για την πολύτιμη βοήθειά της στη διαγνωστική προσέγγιση των ασθενών μας που υποβλήθηκαν σε βιοψία νεφρού ή νεφρικού μοσχεύματος όσο και για την συνεισφορά της στην περιγραφή των ευρημάτων στις εικόνες του βιβλίου. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΝΕΦΡΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ II
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ III
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΝΕΦΡΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV
ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑΤΡΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ, ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Χ
ΚΥΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XI
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XII
ΟΞΕΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΒΛΑΒΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XIII
ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XIV
ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΤΗΤΕΣ ΚΥΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΙ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XV
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΣΟΣΩΛΗΝΑΡΙΑΚΟΥ ΝΕΦΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XVI
ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XVII
ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΟΥΡΟΠΑΘΕΙΑ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΕΦΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XVIII
ΛΙΘΙΑΣΗ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XIX
ΜΕΘΟΔΟΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XX
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ XXI
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Με τη συνεργασία των Ευάγγελου Χ. Παπαχρήστου, Μάριου Ε. Παπασωτηρίου
Λεπτομέρειες
ISBN139786185288594
ΕκδότηςΡΟΤΟΝΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2021
Αριθμός σελίδων424
Διαστάσεις28x20
Κωδικός Πολιτείας8686-0024
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΒΤΙΤΣ
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS