Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΡΟΜΒΟΕΜΒΟΛΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΘΡΟΜΒΟΕΜΒΟΛΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

+
-
ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ Α. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 8686-0025
Τιμή Έκδοσης
€60.00
Τιμή Πολιτείας
€53.40
(-11%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η αρτηριακή και η φλεβική θρόμβωση είναι κύριες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας στο Δυτικό Κόσμο. Οι κλινικές εκδηλώσεις της αρτηριακής θρόμβωσης, όπως το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου και το Ισχαιμικό Εγκεφαλικό Επεισόδιο συμβαίνουν ως συνέπειες δυσλειτουργίας του Ενδοθηλίου και κυρίως αθηροσκληρωτικών βλαβών, ενώ η φλεβική θρόμβωση προκαλείται από συνδυασμό παραγόντων θρομβοφιλικών, περιβαλλοντικών και σχετιζόμενων με τον τρόπο ζωής.
Κάθε χρόνο καταγράφονται 10 εκατομμύρια εν τω βάθει φλεβικές θρομβώσεις, οι οποίες σχετίζονται με νοσηλείες και είναι υπεύθυνες για το θάνατο 600.000 ανθρώπων. Ειδικότερα, η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος αποτελεί τη βασική ενδονοσοκομειακή αιτία θανάτου, συγκρινόμενη ακόμη και με την πνευμονία και τις λοιμώξεις, η οποία μπορεί να προληφθεί.
Τα τελευταία 2 χρόνια η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο ακόμη περισσότερο τα θρομβοεμβολικά νοσήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα συχνά στους COVID-19 θετικούς ασθενείς, ποσοστό που διπλασιάζεται σε όσους εξ αυτών νοσηλεύονται στις Εντατικές Μονάδες (ΜΕΘ). Η παθοφυσιολογία της θρομβοεμβολής που σχετίζεται με τον SARS-CoV-2 ιό, είναι πολυπαραγοντική και τριπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου.
Τις θρομβοεμβολικές λοιπόν παθήσεις πραγματεύεται το βιβλίο αυτό, το οποίο έχει γραφεί με τρόπο πρακτικό, ώστε να αποτελέσει ένα σύντομο βοήθημα, που απευθύνεται στους φοιτητές της Ιατρικής, με σκοπό να τους χρησιμεύσει στη βαθύτερη κατανόηση και εύκολη προσέγγιση των νοσημάτων αυτών, με στόχο πάντα την μελλοντική καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών.
Επίσης, αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για τους νεότερους ιατρούς, ειδικευόμενους και εργαζόμενους στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη για την έγκαιρη αναγνώριση, διάγνωση, αντιμετώπιση και πιθανή παραπομπή ασθενών με θρομβοεμβολικά νοσήματα σε Δευτεροβάθμιες και Τριτοβάθμιες Δομές Υγείας. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στη συνάδελφο κ. Γεωργία Καϊάφα, υπεύθυνη του επιλεγόμενου μαθήματος «Θρομβοεμβολικές Παθήσεις», για τη βοήθειά της στην επιμέλεια της έκδοσης αυτού του βιβλίου, καθώς και σε όλους τους συγγραφείς των κεφαλαίων του βιβλίου, οι οποίοι συνέβαλαν, ο καθένας με την ειδικότητά του, στην ολοκλήρωση αυτού του πονήματος, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία πολλών ειδικοτήτων (Παθολογία, Αιματολογία, Νευρολογία, Καρδιολογία, Αγγειοχειρουργική, Ακτινολογία, Βιοπαθολογία) είναι αναγκαία για την επιτυχή αντιμετώπιση των Θρομβοεμβολικών Παθήσεων.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις Ιατρικές Εκδόσεις «Ροτόντα» των κ.κ. Κωνσταντίνου Χατζησυμεών και Αστέριου Χαβαλέ, που εργάσθηκαν με πολλή φροντίδα για την έκδοση του βιβλίου αυτού. (Από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περιεχόμενα

1 Ενδοθηλιακή δυσλειτουργία και αθηροσκλήρωση
2 Μηχανισμός της αιμόστασης
3 Εργαστηριακή διερεύνηση της Αιμόστασης
4 Παθογένεια Θρόμβωσης - Επίκτητη θρομβοφιλία
5 Κληρονομική θρομβοφιλία
6 Εργαστηριακή Διερεύνηση κληρονομικής θρομβοφιλίας
7 Αρτηριακές θρομβώσεις
8 Θεραπεία αρτηριακών θρομβώσεων - Αντιπηκτική αγωγή - Αντιαιμοπεταλιακή αγωγή
9 Θεραπευτική Ινωδόλυση μετά από οξύ Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
10 Επεμβατικές θεραπείες μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου
11 Ενδαρτηριακή Αντιμετώπιση Οξέων Ισχαιμικών Εγκεφαλικών Επεισοδίων
12 Φλεβική θρομβοεμβολική νόσος
13 Φλεβικές θρομβώσεις - Αντιπηκτική Αγωγή
14 Θρομβοπροφύλαξη
15 Θρομβώσεις σε ασυνήθεις θέσεις
16 Διάχυτη Ενδαγγειακή Πήξη
17 Μικροαγγειο-παθητικές θρομβώσεις
18 Καρκίνος και θρόμβωση
19 Λοιμώξεις και θρόμβωση
20 Αιματολογικά νοσήματα και θρόμβωση
21 Θρομβώσεις στα συστηματικά ρευματικά νοσήματα
22 Νεφρολογικά νοσήματα και θρόμβωση
23 Ενδοκρινολογικά Νοσήματα και Θρόμβωση
24 Παθογένεια θρόμβωσης στον σακχαρώδη διαβήτη
25 Σακχαρώδης διαβήτης και Θρόμβωση
Ευρετήριο

Συγγραφείς κατά αλφαβητική σειρά: Σοφία Βακαλοπούλου, Ευθυμία Βλαχάκη, Ελένη Γαβριηλάκη, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, Φώτιος Ι. Γκιρτοβίτης, Θεόδωρος Δημητρούλας, Ματθαίος Διδάγγελος, Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, Μιχαήλ Δούμας, Παντελής Ζεμπεκάκης, Αντώνιος Ζιάκας, Γεωργία Καϊάφα, Κυριάκος Δ. Κτενίδης, Καλλιόπη Κώτσα, Βασίλειος Κώτσης, Μαρία Μάινου, Ευδοκία Μανδαλά, Συμεών Μεταλλίδης, Ελένη Μπεκιάρη, Βασίλειος Περιφάνης, Χρήστος Γ. Σαββόπουλος, Μαρία Στάγκου, Θωμάς Τέγος, Κωνσταντίνος Τζιόμαλος, Δημήτριος Τσακίρης, Στέφανος Φοινίτσης, Μαρία Χατζηδημητρίου.
Λεπτομέρειες
ISBN139786185288679
ΕκδότηςΡΟΤΟΝΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων306
Διαστάσεις25x17
ΕπιμέλειαΚΑΙΑΦΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Κωδικός Πολιτείας8686-0025
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS