
ΧΩΡΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
LYNCH DAVID, MACKENNA KRISTINEΚωδ. Πολιτείας: 8711-0049
Τιμή Έκδοσης €23.32 | Τιμή Πολιτείας €16.32 | (-30%) |
Κερδίζετε €7.00 |
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Σε αυτό το μοναδικό υβρίδιο βιογραφίας και απομνημονευμάτων, ο Ντέιβιντ Λιντς μιλά πρώτη φορά για τη ζωή που έζησε επιδιώκοντας την πραγμάτωση του μοναδικού του οράματος καθώς και για την απογοήτευση που γεύτηκε και τον αγώνα του να πραγματοποιήσει τα πρωτοποριακά του σχέδια. Οι λυρικές, αφιλτράριστες προσωπικές σκέψεις του Λιντς συνυφαίνονται με τις βιογραφικές ενότητες που έγραψε η στενή συνεργάτης του, Κριστίν ΜακΚένα, οι οποίες βασίζονται σε περισσότερες από εκατό εντυπωσιακά ειλικρινείς νέες συνεντεύξεις που της παραχώρησαν πρώην σύζυγοι, μέλη της οικογένειας, ηθοποιοί, ατζέντηδες, μουσικοί και συνεργάτες του Λιντς, καθένας εκ των οποίων έχει τη δική του άποψη για όσα συνέβησαν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)"Ένα διεισδυτικό έργο... ένας εντυπωσιακά εμβριθής και ολοκληρωμένος απολογισμός της καριέρας του Λιντς" (The New York Times Book Review)
"Αξιοσημείωτο πορτρέτο για έναν μεγάλο auteur, έναν από τους σπουδαιότερους του κινηματογράφου [...] που διεισδύει εντυπωσιακά στην απόλυτη δέσμευση του [Ντέιβιντ] Λιντς στη "ζωή του καλλιτέχνη"" (The Guardian)
"Αυτή είναι η καλύτερη αυτοβιογραφία ενός σκηνοθέτη, μετά το A Life (1988) του Ελία Καζάν και το A Life in Movies (1986) του Μάικλ Πάουελ. Όμως, η βιογραφία Χώρος Ονείρων είναι πιο μαγευτική και γοητευτική από αυτά τα δύο κλασικά βιβλία [...] Αυτό που την καθιστά τόσο σαγηνευτική είναι ο κουβεντιαστός, ήρεμος τόνος με τον οποίο εξηγείται πώς μεγαλοφυΐα στην Αμερική μπορεί να σημαίνει προσγειωμένη περιφρόνηση της πραγματικότητας. Τέτοια μεγαλοφυΐα δεν θα σώσει την ανθρωπότητα -ούτε ο σκύλος σας δε θα δώσει σημασία-, είναι όμως ο μόνος τρόπος να ονειρεύεσαι σε μια χώρα τόσο απελπισμένη" (San Francisco Chronicle)
NEW YORK TIMES BESTSELLER Μια πρωτοφανής ματιά στην προσωπική και δημιουργική ζωή του οραματιστή auteur Ντέιβιντ Λιντς, μέσα από τα λόγια του ίδιου και των στενότερων συνεργατών και φίλων, αλλά και της οικογένειάς του
Περιεχόμενα
ΕισαγωγήΑμερικανική επαρχία
Η ζωή του καλλιτέχνη
Χαμογελαστοί σάκοι θανάτου
Σπάικ
Ο νεαρός Αμερικάνος
Μαγεμένος
Ένα ρομάντζο των προαστίων, αλλά κάπως αλλιώτικο
Τυλιγμένη σε πλαστικό
Βρίσκοντας τον έρωτα στην κόλαση
Πρώτα η άνοδος και μετά η πτώση
Μεσοτοιχία με το σκοτάδι
Μια λευκή αστραπή και μια ωραία γυναίκα
Ένα κομμάτι από κάτι
Το πιο ευτυχισμένο τέλος
Στο στούντιο
Το κούτσουρό μου γίνεται χρυσαφί
Ευχαριστίες
Φιλμογραφία
Εκθέσεις
Βιβλιογραφία
Σημειώσεις
Λεζάντες φωτογραφιών και φωτογραφικά δικαιώματα
Κριτικές για το προϊόν
Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.