Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
GRAPHIC NOVEL ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ // ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑ

GRAPHIC NOVEL ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

+
-
ΚΑΡΑΝΤΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 8711-0091
Τιμή Έκδοσης
€22.26
Τιμή Πολιτείας
€15.58
(-30%)
Κερδίζετε €6.68


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο Graphic Novel και Ολοκαύτωμα. Διδακτικές Προτάσεις και Εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στο πεδίο των Πολιτισμικών Σπουδών, των Σπουδών του Τραύματος, των Λογοτεχνικών Σπουδών και των Σπουδών των Κόμικς. Επιχειρείται μια σύντομη αναφορά στο graphic novel και ειδικότερα, μια ιστορική αναδρομή στο holocaust graphic novel (graphic novel για το Ολοκαύτωμα). Η ποικιλία και η ρευστότητα αναπροσαρμογής αυτής της κατηγορίας των graphic novels την καθιστούν έναν εξελισσόμενο κλάδο της αναπαράστασης του Ολοκαυτώματος, εγκαθιδρύοντας ένα καινοτόνο μέσο σύλληψης της πολιτισμικής μνήμης. Η συγκεκριμένη κατηγορία graphic novel αξιοποιείται εκπαιδευτικά τις τελευταίες δεκαετίες για την προσέγγιση του ιστορικού θέματος του Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας, ευρύτερα. Μπορεί, όμως, ένα συγκρουσιακό και τραυματικό γεγονός να διδαχθεί μέσω μιας πολυσημικής συνάντησης του Μέσου των κόμικς και της λογοτεχνίας; Η παρούσα μελέτη αποδεικνύει τις πολυεπίπεδες δυνατότητες που αναφύονται μέσα από ένα τέτοιο εγχείρημα.
Το παρόν βιβλίο, βασισμένο στη σύγχρονη βιβλιογραφία του κλάδου για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος, αποτελεί ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό εγχειρίδιο διδακτικής μεθοδολογίας για εκπαιδευτικούς και φοιτητές που επιθυμούν να το προσεγγίσουν αποτελεσματικά στη σχολική τάξη, αλλά και για αναγνώστες που αγαπούν την ιστορία, τη λογοτεχνία και τα κόμικς. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα βιβλίο που προτρέπει τα παιδιά να διεισδύσουν στις πτυχές της πιο σκοτεινής περιόδου της ανθρώπινης ιστορίας με έναν καινοτόμο και προσιτό τρόπο. Αναλύοντας τη σημειολογία κειμένου και εικόνων καταφέρνει να καλλιεργήσει την ενσυναίσθηση και την κριτική σκέψη." (Κέλλυ Ματαθία-Κόβο, εικονογράφος-συγγραφέας)
"Δυστυχώς, οδεύουμε προς μια εποχή, στην οποία δεν θα υπάρχουν επιζώντες ή μάρτυρες του Ολοκαυτώματος εν ζωή. Ένας κόσμος χωρίς επιζώντες θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που άνθρωποι κάθε ηλικίας θα διδάσκονται και θα μαθαίνουν για το Ολοκαύτωμα. Επιπλέον, πρόσφατες έρευνες και παγκόσμια γεγονότα μας επισημαίνουν ότι αντιμετωπίζουμε μια άνοδο στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, τον αναθεωρητισμό και τον αντισημιτισμό, τις γενοκτονίες, αλλά και στις απειλές για γενοκτονίες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το βιβλίο θα συνδράμει στην ενίσχυση της διδασκαλίας του Ολοκαυτώματος με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτό που είθισται να θεωρείται μια "συγκρουσιακή παιδαγωγική", όταν επιχειρείται να προσεγγιστεί ακολουθώντας τις πρακτικές οδηγίες που προτείνονται σε αυτό το βιβλίο, να μπορεί πραγματικά να ενισχύσει την κριτική σκέψη των παιδιών, αναφορικά με τον ρόλο τους στην κοινωνία και την ταχύτατα εξελισσόμενη παγκόσμια κατάσταση στην οποία είμαστε κοινωνοί." (Clare Lawlor, Imperial War Museums (IWM), London, March 2022)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Graphic Novel
Το graphic novel
Σημειωτική ανάλυση και graphic novel
Graphic novel και Ολοκαύτωμα
Το graphic novel στην εκπαίδευση
Μία ποσοτική έρευνα
Διδακτικές εφαρμογές και προτάσεις για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Προετοιμασία
Υλοποιημένες διδακτικές παρεμβάσεις
Διδακτικές προτάσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΙΝΑΚΩΝ - ΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185289690
ΕκδότηςΡΟΠΗ
ΣειράΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων556
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΚΑΤΣΙΝΕΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
Κωδικός Πολιτείας8711-0091
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS