Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Τ.ΣΤ΄ ΤΕΣΤ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΕΣΤ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΤΣΟΥΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΤΣΟΥΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4326-0270
Τιμή Έκδοσης
€26.50
Τιμή Πολιτείας
€18.55
(-30%)
Κερδίζετε €7.95


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι διαφημίσεις έχουν θετικές επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό, οικονομία των επιχειρήσεων και στην εθνική οικονομία. Βοηθούν τους καταναλωτές να γνωρίσουν κυρίως τα νέα προϊόντα και τη χρησιμότητά τους. Ενημερώνουν τους πολίτες για τις τεχνικές εξελίξεις και προόδους. Δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα διαφόρων προϊόντων. Συμβάλλουν στη διάδοση κυρίως των νέων προϊόντων. Βελτιώνουν τη διατροφή και αυξάνουν τις ανέσεις των μελών μιας οικογένειας. Ανυψώνουν το βιοτικό επίπεδο της ζωής των σύγχρονων οικογενειών, ικανοποιούν τις ποικίλες καθημερινές καταναλωτικές ανάγκες των σημερινών οικογενειών. Δημιουργούν νέες θέσεις για επαγγελματική απασχόληση (π.χ. διαφημιστές, μακετίστες, σχεδιαστές). Κάνουν διάσημους και πασίγνωστους σε ελάχιστο χρόνο αυτούς που προβάλλει η τηλεόραση.
Θεωρούνται ως «ψυχή του εμπορίου». Συμβάλλουν στη γρήγορη διάδοση των διαφόρων προϊόντων. Αυξάνουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων. Βελτιώνουν την ποιότητα της παραγωγής με τον ανταγωνισμό. Εκφράζουν την οικονομία κάθε χώρας και το καταναλωτικό πνεύμα του λαού. Συντελούν στην αύξηση της παραγωγής και της κατανάλωσης. Προωθούν κυρίως τα βιομηχανικά προϊόντα. Προβάλλουν στην εσωτερική και στη διεθνή αγορά τα διάφορα προϊόντα. Συντελούν στην ανάπτυξη της οικονομίας των επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας. Συμβάλλουν στην πνευματική εξέλιξη και στην πολιτιστική πρόοδο.
Οι διαφημίσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οικογενειακό προσανατολισμό, στην οικονομία των επιχειρήσεων και στην εθνική οικονομία.
Κάνουν τα μέλη μιας οικογένειας παθητικά και άβουλα, που κατευθύνονται απ' τις διαφημίσεις. Αποπροσανατολίζουν τις οικογένειες απ' τα πραγματικά τους προβλήματα. Προβάλλουν ανύπαρκτα προτερήματα και αποκρύπτουν τα μειονεκτήματα των προϊόντων. Δημιουργούν πρότυπα κατανάλωσης. Γεννούν νέες περιττές ανάγκες στους ανθρώπους. Εξαπατούν συνήθως τους καταναλωτές με τις χτυπητές φράσεις και τις εύκολες υποσχέσεις τους. Επηρεάζουν τις επιθυμίες και την κρίση των καταναλωτών και καταργούν ένα μέρος της προσωπικής τους ελευθερίας. Πολλές φορές υποτιμούν τη νοημοσύνη και το γούστο των καταναλωτών. Διογκώνουν τις ανάγκες των καταναλωτών. Απευθύνονται στο συναίσθημα και όχι στη λογική τους. Στηρίζουν κυρίως τους κερδοσκόπους, τους καιροσκόπους και τους αθέμιτους ανταγωνιστές. Αυξάνοντας το κόστος παραγωγής των αγαθών ζημιώνουν τόσο τις οικογένειες όσο και τις επιχειρήσεις.
Ζημιώνουν και την εθνική οικονομία, η οποία κινδυνεύει απ' τον αθέμιτο ανταγωνισμό, εκμετάλλευση και την παραοικονομία. Τα προϊόντα της χώρας δεν είναι ανταγωνιστικά εξαιτίας της αύξησης του κόστους των αγαθών που προκαλούν οι δαπανηρές διαφημίσεις.
Οι πολίτες και κυρίως τα παιδιά επειδή συνηθίζουν στα διαφημιστικά σλόγκαν δεν καλλιεργούν τη γλώσσα τους και δεν μορφώνονται σωστά. Ακολουθούν ξένες εισαγόμενες αντιλήψεις και ξένα καταναλωτικά πρότυπα ζωής. Επειδή συνηθίζουν να δέχονται χωρίς αντιρρήσεις τα μηνύματα των διαφημίσεων, εύκολα γίνονται θύματα της προπαγάνδας. Γενικά, οι σύγχρονες διαφημίσεις κάνουν «πλύση εγκεφάλου» στους καταναλωτές, επηρεάζουν τη σκέψη και την κρίση τους με τη στερεότυπη επανάληψη της εικόνας και του λόγου έτσι ώστε να τους κάνουν παθητικούς δέκτες των μηνυμάτων της. (Ευστράτιος Τσουρέας, από τον πρόλογο των συγγραφέων)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185292713
ΕκδότηςΤΣΟΥΡΕΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2020
Αριθμός σελίδων708
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας4326-0270
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

titiki2109, Yolandak

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS