Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ, ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ, ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

+
-
ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5594-0072
Τιμή Έκδοσης
€19.00
Τιμή Πολιτείας
€13.30
(-30%)
Κερδίζετε €5.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ένα πράγμα δεν τον αφήνει να κοιμηθεί τα βράδια. Η επιθυμία του να δει τον κόσμο. Να βγει εκεί έξω, Να δει πόλεις, χωριά βουνά μικρά και μεγάλα, θάλασσες, ζούγκλες και έρημους. Να συναντήσει ανθρώπους κάθε είδους. Να γνωρίσει φίλους και συντρόφους, να τους χάσει και να τους ξαναβρεί, Να μάθει ποιος είναι στ' αλήθεια.
Τα «Βόρεια του Ισημερινού, Δυτικά του κόσμου» είναι η ιστορία του Ίκαρου, ενός τύπου που δεν αντέχει στη σκέψη μιας συμβατικής ζωής. Δεν τον χωράει ο τόπος. Θέλει να τα δει όλα τώρα και όχι αύριο. Δεν μπορεί να περιμένει.
Ταξίδια κι άλλα ταξίδια ή τίποτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185302498
Εκδότης24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΣειράΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 47
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2018
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας5594-0072
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

[04/12/2018] ANTONISANTONATOS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
'Ενα βιβλίο πολλά ταξίδια.. Κλείνοντας τα μάτια πιστεύεις πως θα βρεθείς σε όλους αυτούς τους τόπους και με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Νιώθεις την ψυχή να λαχταράει.... Ναι, ένα βιβλίο που σου γεμίζει την ψυχή και τον νου.

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ
[25/11/2018] kaitoulini.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ

Ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ

Η πρώτη αφηγηματική απόπειρα του μαραθωνοδρόμου, αρχηγού τουριστικών γκρουπ και φωτογράφου Θοδωρή Αντωνάτου Βόρεια του Ισημερινού, δυτικά του κόσμου, συγκεράζει ένα πλούσιο βιογραφικό εικόνων από όλον τον κόσμο μέσα από μια σκωπτική, ειλικρινή, σπινθηροβόλα φευγαλέα ματιά. Αυτό είναι το πρώτο που διαπιστώνεις, ξεφυλλίζοντας το βιβλίο. Το δεύτερο, είναι ότι, εν τέλει, ο συγγραφέας εξακολουθεί να φωτογραφίζει. Αποφασίζει να ταχθεί υπέρ της ανεξάρτητης ροής, άφιλτρης εκ πρώτης όψεως, χωρίς να καθίσταται αναγκαία η υπαγωγή της σε παραπλήσιες συνιστώσες, προς την αναζήτηση ενός κορμού ή μιας κεντρικής ιδέας να διέπει την ενότητα των κεφαλαίων.
Είναι, λοιπόν, μια απόπειρα να καταγραφεί, ο έρωτας του ταξιδιού χωρίς τέλος; Θα μπορούσε. Από το Βέλγιο και την Ολλανδία μέχρι τη Γαλλία και την Ελβετία, μας χωρίζουν λίγες σελίδες... δρόμος. Ο τολμών να ταξιδεύει, αναδεύει πληροφορίες από τα άδυτα της νύχτας και πολύ σύντομα περιοδεύει για να απαθανατίσει τον ήλιο να δύει στη λίμνη. Στην πορεία, ακολουθούν η Ισπανία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, το Νεπάλ με το Έβερεστ και... ο γύρος συνεχίζεται. (...)
Μέχρι το τέλος, το οποίο έρχεται εξίσου περιφραστικά, ο εξερευνητής έχει πάντα κάτι ιδιαίτερο να πει, καθώς το υποστηρίζει το χιούμορ του. Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα εικόνων, αυτό είναι και το οξύμωρο, ότι, παρόλο που η μία πόλη διαδέχεται την άλλη με το ίδιο, αυτοβιογραφικό, «εγώ» να διεγείρει την προσοχή σου, στο τέλος έχεις το αίσθημα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένα μυστήριο. Σαν την εξίσωση με τον άγνωστο Χ, όπου ο Χ αλλάζει κατά περίπτωση.
Κατά συνέπεια, το βιβλίο Βόρεια του Ισημερινού, δυτικά του κόσμου δεν αφορά μόνο σε ένα ταξίδι που μένει ατελείωτο αλλά σε ένα χιούμορ που δεν τερματίζει ποτέ, επειδή η ζωή, όπως έγραψε και ο Ουάιλντ, παραείναι μικρή για να την πάρουμε στα σοβαρά.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ, ποιήτρια, δημοσιογράφος
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS