Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ // ΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

+
-
ΠΡΑΣΤΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6685-0013
Τιμή Έκδοσης
€55.79
Τιμή Πολιτείας
€44.63
(-20%)
Κερδίζετε €11.16


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Διοικητική Επιστήμη αποτελεί ένα βασικό συντελεστή για αποτελεσματικό μάνατζμεντ στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη πολυπλοκότητα, τεχνολογική έκρηξη, και διαρκείς αλλαγές στο επιχειρηματικό τοπίο, η Διοικητική Επιστήμη εφοδιάζει τον σημερινό .μάνατζερ με μεθοδολογίες, μοντέλο και εργαλεία ώστε να μπορεί να παίρνει γρήγορες και εμπεριστατωμένες αποφάσεις και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον κίνδυνο σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρησιακών προβλημάτων.
Παράλληλα, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και τη σύγχρονη τεχνολογία, στοχεύει στην ανάπτυξη στρατηγικών, συστημάτων και διαδικασιών, ώστε να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των αποφάσεων και να συμβάλει στην δημιουργία και διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην επιχείρηση.
Στο βιβλίο αυτό επιχειρούμε μια αντίστοιχη αντιμετώπιση της Διοικητικής Επιστήμης. Καταρχήν, καλύπτουμε όλες τις μεθοδολογίες και τεχνικές που χρειάζεται ένας μάνατζερ για σωστή λήψη αποφάσεων (όπως Γραμμικός και Ακέραιος Προγραμματισμός, Πολυκριτήρια Ανάλυση, Προγραμματισμός Έργων, Θεωρία Αποφάσεων, Προσομοίωση, κ.ά.). Παράλληλα, παρουσιάζουμε και τα θέματα που πρέπει να έχει υπόψη του σχετικά με το οργανωσιακό κλίμα, τις ανθρώπινες-διοικητικές ικανότητες και την τεχνολογική υποδομή που απαιτούνται για αποτελεσματική υλοποίηση των αποφάσεων.
Το βιβλίο είναι γραμμένο με προσανατολισμό στην πράξη. Έτσι, κάνουμε εκτεταμένη χρήση λογισμικών πακέτων (π.χ. Excel, Lindo, SAS, Expert Choice, κ.ά.) που βοηθούν σημαντικά το σημερινό μάνατζερ στη λήψη αποφάσεων, καθώς και πληθώρας παραδειγμάτων που φωτίζουν την υλοποίηση των τεχνικών που παρουσιάζουμε. Επίσης, έχουμε αναφορές στις τεχνολογίες πληροφορικής που χρησιμοποιούνται στα διάφορα οργανωτικό επίπεδα μιας επιχείρησης, όπως Decision Support Systems, Executive Information Systems, Data Warehousing, κ.λ.π. Σε ολόκληρο το βιβλίο υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές από το web.
Το βιβλίο είναι εμπλουτισμένο με αποσπάσματα από μάνατζερς ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων που αναδεικνύουν τη σημασία των θεωρητικών συμπερασμάτων μέσα από την εφαρμογή τους στην πράξη, καθώς και με αποτελέσματα ελληνικών και διεθνών ερευνών μεταξύ στελεχών επιχειρήσεων πάνω στις νέες τεχνολογίες και το σύγχρονο μάνατζμεντ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί και ο έντονος ανταγωνισμός στην Κοινωνία της Γνώσης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης ορθολογικών αποφάσεων: Γρήγορα, εμπεριστατωμένα, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ουσιώδεις παράγοντες, αγνοώντας τον θόρυβο της υπερπληροφόρησης! Με ευκολονόητη γλώσσα και καθαρό μήνυμα -αλλά χωρίς υπεραπλουστεύσεις- ο Γρηγόρης Πραστόκος προσφέρει ένα σημαντικότατο βοήθημα στον σύγχρονο μάνατζερ, φοιτητή ή ερευνητή. Με μια σύγχρονη προσέγγιση στην Διοικητική Επιστήμη, το βιβλίο προσαρμόζει τις εξελίξεις της τελευταίας πεντηκονταετίας ενός μεγάλου πεδίου έρευνας στις ανάγκες της οικονομίας του Internet. Ο Καθηγητής Πραστόκος, γνωστός στη διεθνή επιστημονική κοινότητα για την συμβολή του στη Διοικητική Επιστήμη, προσθέτει ένα μοναδικό σύγγραμμα στην Ελληνική βιβλιογραφία. Το βιβλίο αυτό θα είναι για χρόνια απαραίτητο συμπλήρωμα στην βιβλιοθήκη του ενεργού μάνατζερ, του ακαδημαϊκού δάσκαλου ή του σπουδαστή". (Σταύρος Α. Ζένιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Senior Fellow, The Wharton School of Business, USA)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1. Η Διοικητική Επιστήμη στην Κοινωνία της Πληροφορίας
2. Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων
3. Επισκόπηση των Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων
4. Γραμμικός Προγραμματισμός
5. Παραδείγματα Προβλημάτων Γραμμικού Προγραμματισμού
6. Δυϊκότητα και Ανάλυση Ευαισθησίας
7. Χρήση Η/Υ για προβλήματα Γραμμικού Προγραμματισμού
8. Προβλήματα Δικτύων
9. Προγραμματισμός Έργων
10. Ακέραιος Προγραμματισμός
11. Εφαρμογές Ακέραιου Προγραμματισμού
12. Δυναμικός Προγραμματισμός
13. Λήψη αποφάσεων με Πολλαπλά Κριτήρια
14. Χρήση Η/Υ για Πολυκριτήρια Ανάλυση
15. Θεωρία Αποφάσεων
16. Προσομοίωση
17. Εφαρμογές της προσομοίωσης με τη χρήση Η/Υ
18. Υλοποίηση της Απόφασης
Λεπτομέρειες
ISBN139786185304201
ΕκδότηςUNIBOOKS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2019
Αριθμός σελίδων598
Διαστάσεις25x20
Κωδικός Πολιτείας6685-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Summerwind

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΤΑΝΓΚΑ ΓΙΟΓΚΑ
SIMMHA ANTON
€9.00 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.50
Η ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΓΕΣ
MACDONALD ROSS
€15.90 €6.36
(-60%)
Κερδίζετε €9.54

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS