Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΠΡΑΓΙΑ

ΚΑΠΡΑΓΙΑ

+
-
ΓΚΑΝΑ ΠΕΜΗ
Κωδ. Πολιτείας: 8456-0114
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Καπράγια, Τοσκανικό Αρχιπέλαγος, Φεβρουάριος 1914
Μου είπαν πως η Οφέλια δεν υπάρχει. Το είπε κι ο γιατρός. Πρώτη φορά ερχόταν γιατρός στο σπίτι, πρώτη φορά έβλεπα από κοντά κάποιον ξένο. Του άρπαζα το χέρι και του έδειξα την Οφέλια. "Κοίτα! Τη βλέπεις;" Κοίταζε εκεί που έδειχνα και στράφηκε προς το μέρος μου. Έβαλε το χέρι στο μέτωπό μου. "Έχεις πυρετό" μου είπε μόνο. "Τη βλέπω, σε κοιτάζει" επέμεινα. "Είναι ο πυρετός. Όταν περάσει, θα φύγει κι αυτή μαζί του".
Θέλησα να του πω πως υπήρχε και πριν από την αρρώστια, μα η νόνα Γκρατσιέλα μου έκανε νόημα να μη μιλήσω. Έτσι, έκλεισα τα μάτια για να μη βλέπω. Κι από κείνη τη μέρα όλα άλλαζαν. Η Οφέλια ερχόταν στα όνειρά μου κι έμενε όταν ξυπνούσα - ένας εφιάλτης που μόνο ο Αγκοστίνο μου μπόρεσε να σπάσει.
Γεννήθηκα με το σημάδι του διαβόλου που φέρουν όλα τα θηλυκά της γενιάς της Γκρατσιέλας, κι όπου πάμε, σπέρνουμε κακοτυχία, φονικά, κι ο τόπος ερημώνει. Είμαι η Ρομίνα και σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ζω.
Μια σειρά από φονικά συνταράσσει τη μικρή κοινωνία της Καπράγιας. Σ' αυτά προστίθεται μια επιδημία ευλογιάς, και οι μέρες γίνονται όλο και πιο σκοτεινές. Η παράνοια, ο φόβος και ο θρησκευτικός φανατισμός παίρνουν τα ηνία, και όλοι ψάχνουν για το εξιλαστήριο θύμα.
Οι ήρωες, παγιδευμένοι στα στενά πνευματικά και γεωγραφικά όρια του νησιού, πασχίζουν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις επιθυμίες τους, ερχόμενοι σε ευθεία σύγκρουση με τις κοινωνικές επιταγές.
Το τέλος έρχεται με το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Μνήμες ανασύρονται, και η τραγική αλήθεια ρίχνει άπλετο φως στο σκοτάδι. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185307998
ΕκδότηςΠΝΟΗ
ΣειράΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2020
Αριθμός σελίδων412
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας8456-0114
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/03/2024] booksrgreat!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας. Δολοπλοκίες και πολλές αγάπες χωρίς αντίκρισμα, με όλα τα επακόλουθα.
Το γράψιμο είναι δυναμικό, κάπως άμεσο και η υπόθεση κυλάει ευχάριστα.

Ένα βασικό αρνητικό του βιβλίου, ωστόσο, είναι η ασταμάτητη μιζέρια όλων στις καθημερινότητές τους. Παντού υπάρχουν ανομολόγητα πάθη και απωθημένα, όμως το βιβλίο στερείται σε υπερβολικό βαθμό μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας, όχι μόνο επειδή δεν είναι φυσιολογικό να είναι όλα πάντα έτσι μαύρα, αλλά και απλά σαν διάλειμμα για τον ίδιο τον αναγνώστη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
HEATHER PETER
€18.00 €9.00
(-50%)
Κερδίζετε €9.00
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS