Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΛΕΟΝΟΡΑ // ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΗ

ΕΛΕΟΝΟΡΑ

ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΗ ΓΗ

ΒΕΡΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1797-0110




Παρουσίαση

Έκλεισε τα μάτια για λίγο η Αγγέλα για να ξεκουραστεί από το γράψιμο και τις σκέψεις. Να δει τι άλλο ξέχασε, τι να γράψει ακόμα. Ήταν τόσα πολλά! Θυμόταν όλα όσα έζησαν, μάνα και κόρη, και όσα έμαθε από συγγενείς, αλλά χωρίς μνησικακία για τα δυσάρεστα. Της ήρθαν στον νου τα λόγια του Ζαν Ζακ Ρουσώ, που τα είχε κάπου διαβάσει: "Δώστε μου εκατό καλές μάνες, και σε λίγο χρόνο θα αλλάξω την όψη της Οικουμένης". Ε, μια τέτοια μάνα ήταν η Ελεονόρα!
"Σταμάτα να σκέφτεσαι πια τα παλιά, μητέρα. Εγώ δεν τα θέλω. Έτσι ήταν ο χαρακτήρας του πατέρα, και δεν άλλαζε. Ζήσαμε και καλές στιγμές, και δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε τις πράξεις του. Ο Θεός θα κρίνει αν έπραξε σωστά ή λάθος".
Η "προφητεία" εκείνης της τσιγγάνας βγήκε αληθινή όταν είχε πει: "Μια μέρα, αυτό το κορίτσι θα σε κάνει βασίλισσα". Έτσι έγινε, και η Ελεονόρα έζησε πάλι αρχοντικά, χωρίς να λείπει τίποτε από το σπιτικό τους. Γνώρισε μέρη από τις εκδρομές που πήγαινε με τα παιδιά, ντυνόταν όμορφα, και το γέλιο ήταν στα χείλη της πάντα, μέχρι το τέλος της ζωής της...
Μια ζωή σαν μυθιστόρημα, από την αρχοντική οικογένεια της Κεφαλλονιάς στην αγωνία της επιβίωσης στην Αθήνα... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185338275
ΕκδότηςΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Μ. Κ.
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων268
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΒΟΥΡΛΙΩΤΗ ΕΛΠΙΔΑ
Κωδικός Πολιτείας1797-0110
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ
ΤΣΙΝΟΡΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
€35.03 €15.76
(-55%)
Κερδίζετε €19.27
SIGMUND FREUD
GAY PETER
€42.40 €19.08
(-55%)
Κερδίζετε €23.32

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS