Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ-ΜΑΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ-ΜΑΛΙΑ

ΜΠΙΡΑΚΟΥ-ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2966-0040




Παρουσίαση

Η Μεγάλη Ιδέα του "Μεγάλου Αρχηγού", σβήνει στις στάχτες της Πόλης του Λεβάντε. Της Πόλης των ονείρων του Ελληνισμού. Ο Κεμάλ νικητής. Πατώντας γερά στο ασίγαστο μίσος των πολιτικών ηγεσιών της Ελλάδας, γίνεται ο σφαγέας του Μικρασιατικού κόσμου.
"Ο γιος του αητού" και "Του Ψηλορείτη ο γιος", κυριαρχούνται από μένος, μεταξύ τους. Η χιλιοματωμένη πατρίδα, στη δίνη του Εθνικού Διχασμού, της Καταστροφής και στο χαλασμό του '22. Του βίαιου, πρωτοφανούς ξεριζωμού του Ελληνικού πληθυσμού, από τις πανάρχαιες πατρογονικές εστίες τους.
Ακολουθούν δίκες, τιμωρίες, εκτελέσεις. Απανωτά στρατιωτικά κινήματα, δικτατορίες, Αλβανικό Μέτωπο, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Τριπλή Κατοχή της χώρας.
Στο τέλος, η... κατάρα. Ο τόπος, χωρισμένος θανάσιμα στα δυο. Αδελφομάχος πόλεμος, αδελφοσφαγή. Ο Εμφύλιος Σπαραγμός, η συνέχεια του μακρόχρονου και αδιάλειπτου Εθνικού Διχασμού, ξεκληρίζει τη ρημαγμένη Ελλάδα.
Στον ακριανό Πάρνωνα, στον καβο-Μαλιά, στα Βάτικα, η ήσυχη φαμελιά του Κατσάνου, χτυπιέται, όπως η Ελλάδα, ανελέητα από τη Μοίρα. Και οι δυο κλυδωνίζονται, συνταράσσονται από τραγικά γεγονότα, Σέρνονται μέσα στο χάος των συμφορών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185353025
ΕκδότηςΝΟΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2018
Αριθμός σελίδων406
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2966-0040
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
TAYLOR CHARLES
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50
ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS