Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ... ΙΣΤΟΡΙΑ // ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙ

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ... ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΟΚΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (2014-2018)

+
-
ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2966-0046
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Θυμάμαι, στα χρόνια των πρώτων Μνημονίων, κάποια παιδιά, νεοπροσήλυτοι του ΣΥΡΙΖΑ, που ζούσαν στην παραζάλη του ενθουσιασμού τους για την επερχόμενη νίκη τους, με πόσο τυφλό πάθος επιτίθεντο κατά των αρθρογράφων, οι οποίοι επισήμαιναν τις αυταπάτες της, τότε, "Ριζοσπαστικής Αριστεράς" και οι οποίοι επέσειαν τον ορατό κίνδυνο να "πάνε στράφι" οι αιματηρές θυσίες που είχε υποστεί, ήδη, ο λαός.
Τότε καμιά φωνή της λογικής δεν μπορούσε να διαπεράσει τα τείχη του κομματικού φανατισμού τους και να φτάσει στα αυτιά τους.
Φοβάμαι ότι πολλά από εκείνα τα παιδιά που ονειρεύονταν, τότε, έναν δικαιότερο και καλύτερο κόσμο - στα οποία κανείς δεν δίδαξε να εκφράζουν όσα ονειρεύονταν με σεβασμό στην άποψη του άλλου - σήμερα γλείφουν τις πληγές τους μέσα στο πιο βαθύ λαγούμι της απογοήτευσής τους. Και, ίσως, κάποια από αυτά έχουν, ήδη, αναζητήσει την πραγματοποίηση των ονείρων τους, ως μετανάστες, σε ξένη χώρα.
Πώς θα πορευτούν, από εδώ και πέρα, αυτά τα παιδιά μέσα στα ιδεολογικά τους αποκαΐδια; Σε ποια μονοπάτια θα τους οδηγήσει η κατάρρευση της παλιάς τους πίστης;
Όπου κι αν βρίσκονται, θα συνεχίσω την προσπάθεια να μιλήσω μαζί τους. Πιστεύω πως τώρα τα αυτιά τους θα είναι περισσότερο ανοιχτά από το... στόμα τους. Θέλω να τους πω να μην πάψουν να ονειρεύονται. Τώρα, όμως, μετά το τραγικό τέλος του παραμυθιού, όπου τελικά ο λύκος έφαγε την άμυαλη Κοκκινοσκουφίτσα, πρέπει να μάθουν πως είναι ασφαλέστερο να ονειρεύονται εμπνεόμενοι όχι από τα παραμύθια αλλά από την Ιστορία.
Να έχεις ως οδηγό σου το παράγγελμα των Λατίνων "sapere aude". Να τολμάς, για να γνωρίσεις την αλήθεια, να ερευνάς. Και να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν απόλυτες ούτε και ακλόνητες αλήθειες. Όσο ο κόσμος αλλάζει, αλλάζουν και οι αλήθειες. Γι' αυτό και δεν σταματά ποτέ ο αγώνας και η αγωνία του σκεπτόμενου ανθρώπου να αποκτά τη σύγχρονη γνώση που θα τον βοηθά να κατανοεί την πορεία του κόσμου, να επικοινωνεί μαζί του, να συγχρονίζεται και να συναγωνίζεται, και με άλλους μαζί, για την πραγμάτωση μιας ανθρωπινότερης κοινωνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185353070
ΕκδότηςΝΟΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων406
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2966-0046
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΑ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
TAYLOR CHARLES
€43.00 €21.50
(-50%)
Κερδίζετε €21.50
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
WOHLLEBEN PETER
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS