Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΤΗΝ 4η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ // «Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΤΗΝ 4η ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ

«Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

+
-
ΑΝΤΟΝ Σ.Η.
Κωδ. Πολιτείας: 2966-0053
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Λέων του Αντουάν είναι ιστορικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της τέταρτης Σταυροφορίας του 1204. Της Σταυροφορίας εκείνης που κάθε άλλο παρά θρησκευτικά κίνητρα και στόχους είχε, δηλαδή την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τους άπιστους Σαρακηνούς.
Οι Φραγκοβενετοί ηγέτες στράφηκαν αποκλειστικά εναντίον χριστιανών, πολέμησαν, κατέσφαξαν και υπέταξαν χριστιανικά κράτη, με τελικό στόχο την κατάκτηση του Βυζαντίου.
Λαφυραγώγησαν την Κωσταντινούπολη, κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς δεκάδων αιώνων και άλλαξαν ριζικά τη γεωγραφική - πολιτική εικόνα του κόσμου μας. Δεν πολέμησαν, ούτε σκότωσαν Σαρακηνούς, μόνο χριστιανούς. Ούτε διανοήθηκαν να ελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους.
Εκατό χρόνια πριν, οι ευγενείς σιδερόφρακτοι ιππότες της Πρώτης Σταυροφορίας, ακολουθούμενοι από στίφη απελπισμένων χωρικών, στην πορεία τους προς τους Αγίους Τόπους λεηλάτησαν χωριά και πόλεις. Έσφαξαν όλους τους εβραίους που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο των Σταυροφόρων και εξολόθρευσαν τους κατοίκους της Αντιόχειας. Πάνω στη μοιρασιά, ξέσπασε φαγωμάρα μεταξύ των ηγεμόνων, που είχαν ξεχάσει τον Ιερό σκοπό τους, αλλά οι χωρικοί σταυροφόροι επαναστάτησαν. Ήθελαν να πάνε στους Αγίους Τόπους. Έτσι, ο Ραϋμόνδος της Τουλούζης και ο Γοδεφρείδος του Μπουγιόν, με το στρατό τους και τους χωρικούς, αναγκάστηκαν να πάνε στα Ιεροσόλυμα.
Με πολλές δυσκολίες, πείνα και δίψα έφτασαν στον προορισμό τους και στις 15 Ιουλίου 1099 κατέλαβαν την Ιερή Πόλη του Χριστιανισμού. Για τις αποτρόπαιες σφαγές και λεηλασίες μαθαίνουμε από τους αυτόπτες μάρτυρες, των οποίων διασώθηκαν ελάχιστες περιγραφές. Οι σταυροφόροι εξολόθρευσαν όλους τους κατοίκους των Ιεροσολύμων. Όπως μας πληροφορούν οι αυτόπτες μάρτυρες, δέκα χιλιάδες εβραίοι είχαν καταφύγει στο ναό του Σολομώντα, αλλά οι Στρατιώτες του Χριστού δεν αρκέστηκαν να τους σφάξουν. Άνοιγαν τα στομάχια των εβραίων, να βρουν χρυσά νομίσματα, επειδή κυκλοφόρησε η φήμη πως τα είχαν καταπιεί.
Είναι αμφίβολο εάν οι πληροφορίες για τα έκτροπα, έφθασαν το ευρύ Χριστιανικό κοινό της εποχής, πέρα από τα αυτιά των ηγετών και του Πάπα. Διότι οι ηγέτες δεν συγκινούνται από τις βαρβαρότητες, μόνο από τις κατακτήσεις και τα λάφυρα. Αυτά τους εμπνέουν και τους οδηγούν.
Θεωρητικά, η τέταρτη Σταυροφορία είχε τα ίδια κίνητρα με την πρώτη, την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων. Πρακτικά τον ίδιο στόχο, τις κατακτήσεις. Οι καταστροφές, οι λεηλασίες, οι σφαγιασμοί ήταν δεδομένοι και αναπόφευκτοι. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Μυθιστορηματική αφήγηση της 4ης Σταυροφορίας και της πρώτης Άλωσης της Πόλης το 1204, μέσα από τα μάτια του Λέοντος του Αντουάν, φανταστικού ανεψιού του Γοδεφρείδου Βιλεαρδουίνου, αρχιστράτηγου και χρονικογράφου της Σταυροφορίας. [...]
Η ανεξήγητη δύναμη της Ελληνικής φυλής και γλώσσας. Μετά δεκάδες αιώνων επιμειξίας και σκλαβιάς (κάθοδος των Σλάβων, Φραγκοκρατία, Τουρκοκρατία), ο Ελληνισμός διατήρησε τα χαρακτηριστικά του. Κι ακόμα παραπέρα. Αφομοίωσε στη γλώσσα και τη θρησκεία του μυριάδες εισβολείς. Η επανάσταση του 1821 και επανασύσταση του Ελληνικού κράτους ξεκίνησε από την Πελοπόννησο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο ΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ
ΕΚΡΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
Στη Βενετία
Επίσκεψη στο Βονιφάτιο
Θάνατος του Θέομπαλντ
Εκλογή νέου αρχηγού
Συγκέντρωση των Σταυροφόρων στη Βενετία
Αναχώρηση του Στόλου - Άλωση της Ζάρα
Ο Λέων στην Κωνσταντινούπολη
Αποκατάσταση του τυφλού Ισαάκιου
Η Άλωση της Πόλης
Στο Άγνωστο
Στη Μονεμβασία
Απροσδόκητος Σύμμαχος
Εγκατάσταση
Πόλεμος
Η ζωή συνεχίζεται
Το τέλος του ταξιδιού
Επιμύθιο
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139786185353308
ΕκδότηςΝΟΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2021
Αριθμός σελίδων386
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας2966-0053
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS