Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΟΒΡΙΟΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Ο ΟΒΡΙΟΣ - ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

+
-
TURGENEV S. IVAN
Κωδ. Πολιτείας: 3355-0040
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον παρόντα τόμο παρουσιάζονται δύο έξοχα διηγήματα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, που μεταφράζονται για πρώτη φορά στη γλώσσα μας.
Ο νεαρός αξιωματικός και βασικός ήρωας του διηγήματος "Ο Οβριός" δεν παύει να περιφρονεί πάντα τον Εβραίο Γκιρσέλ, έστω κι αν καταφεύγει στις υπηρεσίες του, έστω κι αν ερωτεύεται την πανέμορφη κόρη του, έστω κι αν προσπαθεί να τον σώσει από τον θάνατο. Ο μόνος που θα τον αποκαλέσει ελάχιστες φορές «Εβραίο» είναι ακριβώς ο υψηλόβαθμος αξιωματικός που τον στέλνει στον κρεμάλα, κι αυτό απλώς και μόνο λόγω της απελπιστικής τυπολατρίας που τον διακατέχει! Στο διήγημα αυτό ο Τουργκένιεφ ξετυλίγει με συναρπαστικό τρόπο τον προβληματισμό του σχετικά με τη θανατική καταδίκη αλλά και τις φυλετικές διακρίσεις.
Τα "Φαντάσματα" περιέχουν εντυπώσεις του Τουργκένιεφ από ταξίδια του στη Δυτική Ευρώπη. Με μεγάλη ακρίβεια περιγράφεται επίσης και το κτήμα του ήρωα, το οποίο αποτελεί πιστή απεικόνιση του Σπάσκογιε-Λουτοβίνοβο, του κτήματος όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο συγγραφέας. Οι εκτιμήσεις για το αυταρχικό καθεστώς του Ναπολέοντος Γ' αλλά και για εκείνο της Πετρούπολης προσεγγίζουν επίσης τις κρίσεις του ίδιου του Τουργκένιεφ και συχνά αποτελούν σχεδόν κατά λέξη αποσπάσματα από επιστολές του. Παράλληλα, οι επανειλημμένες πτήσεις του ήρωα συντροφιά με τη μυστηριώδη λευκή γυναίκα παραπέμπουν στα έργα "Φοβερή εκδίκηση" και "Βι" του Νικολάι Γκόγκολ, αλλά και στη "Συλφίδα" του Βλαντίμιρ Οντογιέφσκι, όπως και στις "Ιστορίες μυστηρίου" του Έντγκαρ Άλαν Πόε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Φόρο τιμής οφείλουμε στην απίστευτα γενναιόδωρη φαντασία του, τη γεμάτη ένταση και γονιμότητα. Κανένας μυθιστοριογράφος δεν έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο αριθμό χαρακτήρων που μοιάζουν ν' αναπνέουν, να κινούνται και να μιλούν σαν να ζουν μπροστά μας... Τα πορτρέτα του είναι αριστουργηματικά, καθώς αναμιγνύουν την ιδανική ομορφιά με την αδυσώπητη πραγματικότητα». (Χένρι Τζέιμς, The Sorrowful World of Turgenieff)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Ο Οβριός
Φαντάσματα
Λεπτομέρειες
ISBN139786185360092
ΕκδότηςΠΟΙΚΙΛΗ ΣΤΟΑ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2018
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις19x13
ΜετάφρασηΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΕπιμέλειαΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΟΥΡΓΚΕΝΙΕΦ ΙΒΑΝ
Κωδικός Πολιτείας3355-0040
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΟΥΚΡΗΤΙΟΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (ΜΙΚΡΟ ΣΧΗΜΑ)
LUCRETIUS
€14.31 €7.16
(-50%)
Κερδίζετε €7.15
ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS