Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ // Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ

ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ

+
-
ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2754-0053
Τιμή Έκδοσης
€3.90
Τιμή Πολιτείας
€2.92
(-10%)
Κερδίζετε €0.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η παρακάτω ιστορία είναι εμπνευσμένη, σε γενικές γραμμές, από πραγματικό ιστορικό γεγονός της Κατοχής. Στις 28 Απριλίου 1944, τρεις νεαροί ΕΠΟΝίτες, ο 18χρονος Δημήτρης Αυγέρης (διμοιρίτης) και οι 17χρονοι μαχητές "Κωνσταντίνος Φολτόπουλος και Αθανάσιος Κιοκμενίδης, ταμπουρωμένοι σε μια μονοκατοικία (Αγραίων 47), στον συνοικισμό του Υμηττού, αντιμετώπισαν 200 περίπου πολιορκητές (λόχος της Βέρμαχτ, ενισχυμένος από μονάδες του μηχανοκίνητου των ελληνικών Ταγμάτων Ασφαλείας). Σκοπός της επιδρομής, ήταν η μεγάλη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών του ΕΛΑΣ, της περιοχής Τύρωνα-Τούβας. Τέτοιες αποθήκες υπήρχαν αρκετές, σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας. Η μάχη κράτησε σχεδόν επτά ώρες, από τις 8.00 το πρωί, όπου στο τέλος της, οι τρεις μαχητές έπεσαν μέχρι ενός, με τελευταίο τον ομαδάρχη τους, ο οποίος επιχείρησε ηρωική έξοδο αυτοκτονίας, κραυγάζοντας: "Σας νικήσαμε, τέρατα!". Εκείνο το σπιτάκι ονομάστηκε Κάστρο του Υμηττού και Φρούριο των Ηρώων και σήμερα, ο δήμος Υμηττού τιμά κάθε χρόνο τους ηρωικούς πεσόντες, με εκδήλωση στην πλατεία Υμηττού και πορεία στο "Κάστρο", ενώ η ονομασία του "Κάστρο", οφείλεται σε ποίημα της Σοφίας Μαυροειδή-Παπαδάκη.
Ακολουθώντας τους κώδικες γραφής του αναγνώσματος "Μικρός Ήρως", όπως τους είχε θέσει ο συγγραφέας του Στέλιος Ανεμοδουράς, οι τρεις ηρωικοί υπερασπιστές του οχυρού-οπλαποθήκης ήταν ενταγμένοι, γενικά, στην Εθνική Αντίσταση και φυσικά δε γίνεται καμιά αναφορά σε ονομασία κάποιας ιστορικής αντιστασιακής οργάνωσης. Στον άξονα του ίδιου κώδικα ιστορικών αναφορών, η πραγματική συμμετοχή των ελληνικών, αλλά γερμανοδιοικούμενων Ταγμάτων Ασφαλείας, υποκαθίσταται συμβολικά από την ύπαρξη ενός και μόνο ατόμου, σε ρόλο προδότη. Μολονότι, η περιπέτεια στο σύνολό της είναι σχεδόν προϊόν μυθοπλασίας, καταβλήθηκε προσπάθεια να τοποθετηθεί η δράση σε αυθεντικούς χώρους, μιας άλλης γειτονιάς από την ιστορική, όπως ήταν αυτή στα χρόνια της Κατοχής. Ο τίτλος που είχε δοθεί αρχικά, ήταν το τέλειωμα του επιγράμματος στη Μάχη των Θερμοπυλών "...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι". (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185362485
ΕκδότηςΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων34
Διαστάσεις23x17
ΕπιμέλειαΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ ΛΕΩΚΡΑΤΗΣ
ΕικονογράφησηΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας2754-0053
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΜΑΡΤΗ
BARREAU NICOLAS
€14.40 €7.20
(-50%)
Κερδίζετε €7.20
ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
DOSTOYEVSKY FYODOR
€23.32 €10.49
(-55%)
Κερδίζετε €12.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS