Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΑΛΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

ΠΑΛΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

+
-
BERNHARD THOMAS
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0189
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μέσα στο Μουσείο Ιστορίας Τέχνης της Βιέννης, καθισμένος στον καναπέ της αίθουσας Μπορντόνε, απέναντι από τον "Άνθρωπο με τη λευκή γενειάδα" του Τιντορέτο, ο γηραιός μουσικοκριτικός Ρέγκερ περιμένει τον φίλο του Άτσμπαχερ, τον αφηγητή που, έχοντας φτάσει νωρίτερα στο ραντεβού, τον παρατηρεί με την άκρη του ματιού του από τη διπλανή αίθουσα. Αυτό είναι το σημείο από όπου ξεκινά αυτή η κωμωδία (ο Μπέρνχαρντ διαλέγει πάντοτε προσεκτικά τους υποτίτλους του), που δεν είναι άλλη από την κωμωδία της τέχνης, των καλλιτεχνών, των συγγραφέων, των φιλοσόφων, των συνθετών, τους οποίους ο συγγραφέας στέλνει διαδοχικά στην πυρά με μια ενθουσιώδη σκληρότητα. Για να μη μιλήσουμε για την Αυστρία και τους Αυστριακούς, που για μια ακόμη φορά τους εξευτελίζει. Μια κωμωδία γεννημένη από την υπερβολή, μια υπερβολή που κάνει να ξεπετιούνται, όπως ο παλιάτσος από το κουτί, οι αλήθειες που, κατά το επικρατούν πνεύμα, δεν είναι καλό να λέγονται.
"Τι μπορεί να πάρει ο αναγνώστης από ένα βιβλίο του Μπέρνχαρντ -αναρωτιέται, σε ένα άρθρο του, ο μεταφραστής Βασίλης Τομανάς- και πώς θα το πάρει: αυτά μ' ενδιαφέρουν πρωτίστως σήμερα, αφού επί χρόνια διάβαζα και μετέφραζα το έργο του.
Μπορεί ν' απολαύσει καλογραμμένα κείμενα σαρωτικής κοινωνικής κριτικής, ασυνήθιστες σκέψεις, καταλυτικό χιούμορ, μπορεί να μάθει πολλά για τη ζωή στην Αυστρία, για την αυστριακή κοινωνία και τα υπόγεια ρεύματα που την διατρέχουν, να διαβάσει ασυνήθιστες και προκλητικές απόψεις για τη ζωή και τις εκφάνσεις της, για τις ανθρώπινες σχέσεις που είναι όλες δύσκολες. Ο Μπέρνχαρντ είναι μάστορας στη σκιαγράφηση ανθρώπινων χαρακτήρων". Και ίσως αυτό είναι που προκαλούσε και θα συνεχίσει να προκαλεί τη μεγαλύτερη συγκίνηση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςALTE MEISTER, KOMODIE
ISBN139786185370022
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε16
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2018
Αριθμός σελίδων298
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΤΟΜΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΡΝΧΑΡΝΤ ΤΟΜΑΣ
Κωδικός Πολιτείας1540-0189
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ioanna, nmpoutis

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΛΛΑΣ - ΜΕΛΙΝΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
DURAS MARGUERITE
€10.00 €4.50
(-55%)
Κερδίζετε €5.50
ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. ΜΕΤΑΞΩΤΟΙ ΕΡΩΤΕΣ
HARDY THOMAS
€15.50 €6.20
(-60%)
Κερδίζετε €9.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS