Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΑΡΠΑ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ

Η ΑΡΠΑ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ

+
-
CARPENTIER ALEJO
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0202
Τιμή Έκδοσης
€14.50
Τιμή Πολιτείας
€10.15
(-30%)
Κερδίζετε €4.35


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Αλέχο Καρπεντιέρ αναπλάθει με τον δικό του τρόπο και τις δικές του προσωπικές εικασίες, την αινιγματική μορφή του Χριστόφορου Κολόμβου, ανατρέχοντας στα λίγα κείμενα της εποχής για τον μεγάλο εξερευνητή, και στους μύθους που συνόδευσαν επί τέσσερις αιώνες την πολυτάραχη ζωή του. Ήταν ο Κολόμβος ήρωας ή απατεώνας; Πότε έλεγε την αλήθεια, και πότε κατασκεύαζε με δεξιοτεχνία τα ψέματά του, για την επιδίωξη του σκοπού του; Τον 19ο αιώνα, στο Βατικανό προσπάθησαν να τον αγιοποιήσουν. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο συγγραφέας επιχειρεί να αιτιολογήσει το σκεπτικό εκείνων των ανθρώπων που τον θαύμαζαν και υποστήριζαν πως ήταν ένας ήρωας και ένας άγιος, αλλά και να κατανοήσει τον μυστικοπαθή και θρησκόληπτο χαρακτήρα ενός μοναχικού εξερευνητή, για τον οποίο δεν διαθέτουμε καν μια έγκυρη προσωπογραφία. Όπως ακριβώς αγνοούμε τα χαρακτηριστικά του Κολόμβου, το ίδιο μυστήριο παραμένει και η σκέψη του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Καρπεντιέρ ασκεί κριτική σε όλες εκείνες τις θεωρήσεις που παρακολουθούν κι αξιολογούν την ιστορία της Λατινικής Αμερικής υπό το πρίσμα ενός παραμορφωτικού ευρωκεντρισμού. Στην Άρπα και τη Σκιά, μεγάλο μέρος της αφήγησης καταλαμβάνει η απόπειρα του Βατικανού να αγιοποιήσει τον Κολόμβο στα μέσα του 19ου αιώνα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την πρόσδεση των λατινοαμερικάνικων χωρών στο άρμα της Ευρώπης. [...] Στην Άρπα και τη Σκιά, που εγγράφεται στο ιστορικό μυθιστόρημα αν και χρησιμοποιεί εκτεταμένα το μυθοπλαστικό εύρημα αναπλάθοντας ελεύθερα πρόσωπα και καταστάσεις, ο Κολόμβος δεν έχει τίποτα το ηρωικό και παρουσιάζεται σε πιο ανθρώπινες διαστάσεις, ενώ δεν λείπουν οι φορές που αποκτά τα δυσάρεστα και σκανδαλώδη χαρακτηριστικά ενός καθαρόαιμου αντιήρωα». (Νίκη Κώτσιου, bookpress.gr, 10/05/2020)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Η ΑΡΠΑ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΧΕΡΙ
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: Η ΣΚΙΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEL ARPA Y LA SOMPRA
ISBN139786185370268
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2019
Αριθμός σελίδων258
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηΚΑΝΣΗ ΙΣΜΗΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΑΡΠΕΝΤΙΕΡ ΑΛΕΧΟ
Κωδικός Πολιτείας1540-0202
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Νίκος Κ., Pascalen_Antoinette, nikAEL, vaxpol, nmpoutis, Krvag

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
CAMUS ALBERT (NOBEL 1957)
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS