Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΟΝΤΛΕΙ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΟΝΤΛΕΙ

+
-
BRADDON MARY-ELIZABETH
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0856
Τιμή Έκδοσης
€23.00
Τιμή Πολιτείας
€16.10
(-30%)
Κερδίζετε €6.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν κυκλοφόρησε Το μυστικό της λαίδης Όντλεϊ το 1862, ο λογοτεχνικός κόσμος της Βρετανίας σκανδαλίστηκε με τον ανατρεπτικό τρόπο που η Μαίρη Ελίζαμπεθ Μπράντον δημιούργησε τον κεντρικό γυναικείο χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα ο οποίος, αψηφώντας θεούς και δαίμονες, κατασκευάζει μια νέα ταυτότητα, δομεί μια νέα ζωή για τον εαυτό της και ξεκινάει από την αρχή. Κάποιοι θεωρούν τη λαίδη Όντλεϊ, την πρώτη φεμινίστρια της σύγχρονης λογοτεχνίας.
Το μυστικό της λαίδης Όντλεϊ είναι ένα από τα πρώτα sensation novels και αποτελεί χαρακτηριστικό και έξοχο δείγμα του είδους που άνθισε κατά τη βικτοριανή εποχή, είδος που αποτελεί πρόδρομο σύγχρονων λογοτεχνικών subgenres: του αστυνομικού μυθιστορήματος, του μυθιστορήματος μυστηρίου, του ψυχολογικού θρίλερ. Η Άγκαθα Κρίστι, η Ντόροθι Σέγιερς, ο Ζορζ Σιμενόν, η Πατρίτσια Χάισμιθ και σύγχρονοι συγγραφείς όπως η Τζίλιαν Φλιν όπως και τόσοι Σκανδιναβοί του αστυνομικού μυθιστορήματος είναι απευθείας απόγονοι του sensation novel που, όπως λέει και η ονομασία του, ρόλος του είναι να διεγείρει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, να γαργαλήσει τις αισθήσεις του.
Πρόκειται πραγματικά για είδος συναρπαστικό, με εντυπωσιακή πλοκή και διαρκείς ανατροπές. Μιλά για την ανθρώπινη φύση που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Έχει έρωτα και έγκλημα, μυστήριο και ίντριγκα και κυρίως κρύβει ένα μυστικό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Μυστικό της λαίδης Όντλεϊ είναι ο κρίκος που συνδέει τις αδελφές Μπροντέ με τις ηρωίδες των βιβλίων του James M. Cain, της Vera Caspary, ακόμα και με τους αμοραλιστές πρωταγωνιστές της Patricia Highsmith. Όπως πολλά ανάλογα μυθιστορήματα, κυκλοφόρησε αρχικά σε συνέχειες, κάτι που συνηθιζόταν στα μέσα του 19ου αιώνα, μια εποχή που οι εφημερίδες ήταν πιο προσιτές οικονομικά από τα βιβλία. Ο χαρακτήρας της σατανικής λαίδης Όντλεϊ είναι βασισμένος σε μια πραγματική, διαβόητη δολοφόνο της εποχής, την Constance Kent». (Χίλντα Παπαδημητρίου, bookpress.gr 11/06/2020)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLADY AUDLEY'S SECRET
ISBN139786185370282
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΝΟΥΑΡ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων764
Διαστάσεις17x11
ΜετάφρασηΦΡΥΔΑ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΜΕΡΙ-ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ
Κωδικός Πολιτείας1540-0856
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS