Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΟΛΑΛ

ΣΟΛΑΛ

+
-
COHEN ALBERT
Κωδ. Πολιτείας: 1540-0855
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-30%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το λογοτεχνικό έργο του Αλμπέρ Κοέν ξεκινά με τον Σολάλ το 1930 και οι ήρωες του μυθιστορήματος είναι εκείνοι που θα τον συνοδεύσουν και στα άλλα τρία μεγάλα του μυθιστορήματα: Καρφοχάφτης (1938), Η ωραία τον Κυρίου (1968), Οι Γενναίοι (1969).
"Διαβάσατε τον Σολάλ; Αυτή είναι η ερώτηση που κάνω, ετούτες τις τελευταίες μέρες, σε όποιον συναντώ. Ο Σολάλ είναι ένα πολύ μεγάλο βιβλίο, ένα έργο πλούσιο και γεμάτο δύναμη". Τα παραπάνω έγραφε ο Γάλλος ακαδημαϊκός και συγγραφέας Μαρσέλ Πανιόλ στο περιοδικό Nouvelles Litteraires με την ευκαιρία της έκδοσης του έργου του Κοέν. Αν η Ωραία του Κυρίου αποτελεί μεγαλειώδη πραγματεία για τον ανέφικτο ιδανικό έρωτα, ο Σολάλ μπορεί να θεωρηθεί μυθιστόρημα μύησης και αναζήτησης.
Η μεταφράστρια Οντέτ Βαρών-Βασάρ επισημαίνει στο Επίμετρο της παρούσας έκδοσης: "Εικονογραφείται εδώ [στον Σολάλ] με τον καλύτερο τρόπο η αγωνιώδης αναζήτηση ταυτότητας του Ευρωπαίου Εβραίου στη Δύση, στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, καθώς και το τίμημα της ενσωμάτωσης. Ένα ακατάσχετο πηγαινέλα, που δεν τον αφήνει να στεριώσει πουθενά, εξόριστος πια για πάντα από την κοινότητα καταγωγής και ποτέ εντελώς Ευρωπαίος. Ο Σολάλ είναι σε διαρκή αναζήτηση του πού τελικά ανήκει, καθώς συνειδητοποιεί ότι είναι πολλαπλά ξένος. Όλο το έργο αναδεικνύει τη σύγκρουση ως ανεπίλυτη και αδιεξοδική.
"Καθώς αναζητά τη θέση του ανάμεσα σε δύο κόσμους ριζικά διαφορετικούς, καταφεύγει συχνά στο όνειρο, στη φαντασία κι ακόμη και στην τρέλα. Μέσα από το όνειρο υπερβαίνει τις αντιφάσεις του, και φτάνει ενίοτε σε μια φανταστική ταύτιση με μια ιδεατή εικόνα του Εβραίου. Εικόνα που τον έλκει και τον απωθεί συνάμα [...]" Πρόκειται για ένα μεγάλο και αληθινό έργο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Εξέχουσα μορφή των γαλλικών γραμμάτων, ο ελληνοεβραϊκής καταγωγής Αλμπέρ Κοέν (1895-1981) που έλαβε τελικά ελβετική υπηκοότητα, έγραψε μόνο στα γαλλικά παραδίδοντας σπουδαίο έργο με καίρια συμβολή στη διερεύνηση της εβραϊκότητας ως φυλετικής ταυτότητας και ευρύτερης κοσμοαντίληψης. Αποτυπώνοντας ανάγλυφα τη μεσογειακή, εβραϊκή κουλτούρα μέσα στη γαλλόφωνη λογοτεχνία επιβάλλει και επικυρώνει την εβραϊκή παρουσία με τον πιο εμπνευσμένο και αριστοτεχνικό τρόπο μέσ' από έργα, που εγγράφονται στο πάνθεον των κλασικών. Γεννημένος στην Κέρκυρα από εβραίους γονείς, διατηρεί μνήμες από την ανθρωπογεωγραφία και το ελληνικό τοπίο, που όμως η λογοτεχνική του φαντασία μετουσιώνει σε μια άλλης τάξεως πραγματικότητα. Η κοινότητα των σεφαραδιτών εβραίων, με την ιδιομορφία της ξεχωριστής κουλτούρας και κοσμοθέασης, κατέχει περίοπτη θέση στη λογοτεχνία του και είναι η σταθερά που επανέρχεται στη γραφή του». (Νίκη Κώτσιου, bookpress.gr - 13/03/2020)

Περιεχόμενα

Επίμετρο: ΒΑΡΟΝ-ΒΑΣΑΡ ΟΝΤΕΤ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSOLAL
ISBN139786185370336
ΕκδότηςΕΞΑΝΤΑΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 30
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων602
Διαστάσεις19x12,5
ΜετάφρασηVARON-VASSARD ODETTE
ΕπιμέλειαΣΠΑΝΙΟΛΕΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΟΕΝ ΑΛΜΠΕΡ
Κωδικός Πολιτείας1540-0855
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ)
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ
KHADRA YASMINA
€18.70 €8.41
(-55%)
Κερδίζετε €10.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS