Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ

ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ

+
-
PALOMAS ALEJANDRO
Κωδ. Πολιτείας: 3130-0221
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Τότε, με φωνή οργισμένη που δεν είχα ξανακούσει και δε θα ξανάκουγα ποτέ, η γιαγιά είπε με περιφρονητικό ύφος: "Πρέπει να είσαι ηλίθιος για ν' αποφασίσεις ν' αγαπήσεις κάποιον που ξέρεις ότι θα πεθάνει πριν από σένα".
Και χωρίς ν' απομακρύνει το βλέμμα της από την τηλεόραση, πρόσθεσε μέσα από τα δόντια της: "Ακόμα κι αν πρόκειται για σκυλί".

"Έβρεχε πέτρες πάνω στη Βαρκελώνη. [...]
Δίπλα στο κρεβάτι, σε μισό μέτρο απόσταση, ο Ρ με κοίταζε πολύ έντονα. Ήταν καθισμένος στο πάτωμα, ακίνητος και άσπρος πάνω στο παρκέ. Ανάσαινε βαριά, αλλά δεν ακουγόταν, και φαινόταν λίγο η γλώσσα του μέσα απ' τα δόντια. [...]
Μέχρι που ένας νέος κεραυνός έσκισε τη δυνατή βροχή από ψηλά και τότε, ναι, τότε ο Ρ ανοιγόκλεισε τα μάτια, έπαψε ν' ανασαίνει βαριά για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου κι έκανε αυτό που έμελλε ν' αλλάξει τη ζωή του και τη δική μου από εκεί και πέρα. Κι ήταν όπως όταν μια μέρα, οι δύο αιωνίως άγνωστοι στο ασανσέρ καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά -μια μηχανική βλάβη, μια διακοπή ρεύματος- και ο γείτονάς σου, αυτός που δε σε είχε χαιρετήσει ποτέ, ο αντιπαθητικός, αυτός που δεν πηγαίνει στις συνελεύσεις των ενοίκων επειδή μένει στο νοίκι και για ποιο λόγο, μετατρέπεται υπό το κόκκινο φως του συναγερμού σ' έναν διαφορετικό άνθρωπο, φοβισμένο, μικρό και τόσο ευάλωτο, τόσο εύθραυστο, που σε αναζητά με το βλέμμα για να του πεις πως όλα είναι εντάξει κι ότι θα διαφύγουμε τον κίνδυνο, και οι δυο μαζί, απαραίτητοι ο ένας για τον άλλον". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUN PERRO
ISBN139786185400361
ΕκδότηςΟΠΕΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2022
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΑΛΟΜΑΣ ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ
Κωδικός Πολιτείας3130-0221
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kantath, tim8, Athens8

Κριτικές για το προϊόν

[19/08/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο πλημμυρισμένο με μεγάλη συγκίνηση αλλά υστερεί του υπέροχου «Μια μητέρα» του οποίου είναι συνέχεια. Και υφολογικά δεν είναι στο ύψος των τριών πρώτων βιβλίων του Παλόμας που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Στο παρόν βιβλίο λείπει εκείνο το μαγικό στοιχείο που διαχέεται, το αινιγματικό που καθηλώνει, το καθημερινό που γίνεται πολύτιμο, όπως, πχ, στα αριστουργηματικά «Ένας γιος» και « Ένα μυστικό», τόσο χαρακτηριστικά της γραφής αυτού του συγγραφέα. Στο παρόν βιβλίο, εκείνη η αλησμόνητη μητέρα του αρχικού, μετατρέπεται σχεδόν σε καρικατούρα. Ευτυχώς, το κυρίως κεντρικό πρόσωπο, ο γιος που είναι και ο αφηγητής, είναι πολύ καλά σχεδιασμένο έτσι που το κείμενο αποκτά αξιοσημείωτο ψυχολογικό (και δραματικό) βάθος. Υπάρχει και χιούμορ όχι όμως τόσο αστραφτερό και ακμαίο όπως στο «Μια μητέρα» και, κάποιες φορές, ούτε τις ίδιας ποιότητας. Το κυρίαρχο θέμα του βιβλίου δεν είναι, πιστεύω, οι εκτεταμένες αναφορές στους σκύλους, αλλά: μια τετραμελής οικογένεια, η μαμά και τα τρία της παιδιά, «ναυαγισμένοι πάνω σε μια σχεδία» (όπως συχνά αναφέρει) όπου η ύπαρξη του καθενός (με τις ενοχές του, τα λάθη του, τις αποκρύψεις του, τις σιωπές του αλλά και τα γνήσια αισθήματα αγάπης, συγχώρεσης, υποχώρησης, και προσφοράς) δίνει δύναμη ζωής στους άλλους τρεις, και έτσι μπορούν να κοντρολάρουν τη σχεδία ώστε να μη γίνει το κακό. Όλα αυτά μέσα σε ένα αλμοδοβαρικό κλίμα που διαπερνάει το βιβλίο και το οποίο ο συγκεκριμένος συγγραφέας δείχνει να το κατέχει καλά. Αυτή είναι, νομίζω, η βασική αρετή του βιβλίου. 3 αστεράκια.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ
HAUPTMANN GERHARD (NOBEL 1912)
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS