Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΟΛΥΩΝΥΜΟΣ ΘΕΟΣ // ΤΑ ΘΕΩΝΥΜΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ ΔΟΥΚΑ ΛΑΣΚΑΡΕΩΣ

Ο ΠΟΛΥΩΝΥΜΟΣ ΘΕΟΣ

ΤΑ ΘΕΩΝΥΜΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β' ΔΟΥΚΑ ΛΑΣΚΑΡΕΩΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΑΓΓΛΙΚΑ)

+
-
MASRY Κ. ΓΙΟΥΛΙΚΑ
Κωδ. Πολιτείας: 5594-0115
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Θεόδωρος Β' Δούκας Λάσκαρις (1222-1258) ήταν ο μόνος γόνος του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιωάννη III Δούκα Βατάτζη. Επειδή ο παππούς του, που λεγόταν επίσης Θεόδωρος, πέθανε όταν γεννιόταν ο νεαρός Θεόδωρος, πήρε από εκείνον το όνομα Λάσκαρις ενώ από τον πατέρα του κράτησε το όνομα Δούκας. Έζησε στη Νίκαια του 13ου αιώνα, την πόλη όπου, μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης στους Σταυροφόρους το 1204, είχε μεταφερθεί το Βυζάντιο τόσο πολιτικά όσο και πολιτιστικά και μάλιστα άνθησε σε τέτοιο βαθμό που συχνά να αναφέρεται ως "Νέα Αθήνα". Μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 1254 και διατήρησε αυτό τον τίτλο μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1258 σε ηλικία 36 ετών. [...] (Από την έκδοση)

Theodore II Doukas Laskaris (1222-1258) was the only son of the Byzantine Emperor Ioannis III Doukas Vatatzes. Since his grandfather, also named Theodore, died when junior was born, he got from him the last name Laskaris while keeping the surname Doukas from his father's side. His life unfolded in 13th century Nicaea, the city where, after the Fall of Constantinople to the Crusaders in 1204, Byzantium had relocated, both politically and culturally, and actually bloomed to such an extent as to be at times referred to as the "New Athens". After the death of his father he was proclaimed Emperor in 1254 and held this title till his untimely death in 1258 at the age of 36. [...] (From the publisher)

Περιεχόμενα

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
THE SPELLING SYSTEM OF GREEK LETTERS IN LATIN CHARACTERS
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΘΕΩΝΥΜΙΑ
ΟΝΟΜΑΤΑ/NAMES, ΠΟΙΗΜΑ
ΤΑ ΘΕΩΝΥΜΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΥΜΝΟΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
ΟΙ ΠΗΓΕΣ

THE GREEKLETTERS IN LATIN CHARACTERS
THE SPELLING SYSTEM OF GREEK LETTERS IN LATIN CHARACTERS
WORDS OF THANKS
INTRODUCTION TO THE THEONYMIA
NAMES/ΟΝΟΜΑΤΑ, POEM
THE THEONYMIA
EPILOGUE
HYMN
NOTES FOR THE ENGLISH SPEAKING READERS
THE SOURCES
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE THEONYMIA THEODORE II LASKARIS BILINQUAL CRITICAL EDITION
ISBN139786185423018
Εκδότης24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2019
Αριθμός σελίδων182
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΣΡΙ Κ. ΓΙΟΥΛΙΚΑ
Κωδικός Πολιτείας5594-0115
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[22/06/2019] 24γραμματα.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΤΑ ΘΕΩΝΥΜΙΑ
της Γιούλικας Κ. Masry, εκδ. 24γραμματα
Γεώργιος Σ. Κανταρτζής, Δημοσιογράφος
Ο πλήρης τίτλος του νέου βιβλίου της Γιούλικας Κ. Masry είναι Ο ΠΟΛΥΩΝΥΜΟΣ ΘΕΟΣ: ΤΑ ΘΕΩΝΥΜΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Βʹ ΔΟΥΚΑ ΛΑΣΚΑΡΕΩΣ, μια δίγλωσση (στα ελληνικά & αγγλικά) κριτική έκδοση των θεωνυμίων[1] του βυζαντινού λόγιου αυτοκράτορα και συνειδητού Χριστιανού του 13ου αιώνα Θεόδωρου ΒʹΛασκάρεως που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24γράμματα. Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική γραμματεία ως προς το συγκεκριμένο έργο του πολυγραφότατου αυτοκράτορα της Νίκαιας.
Η συγγραφέας καταπιάστηκε με το σημαντικό, καίτοι εν πολλοίς άγνωστο, μικρό αλλά περιεκτικό αυτό πόνημα του Λάσκαρη από ταύτιση με τον πόθο και πάθος εκείνου να προσφέρει μια ουσιαστικά χριστιανική οπτική στην ανάγκη για ριζική αναδόμηση ατόμων και κοινωνιών και τούτο σε μια εποχή σαν την τωρινή η οποία μαστίζεται από την κατάρρευση και χρεοκοπία αξιών και χριστιανικών ιδανικών. Η έλξη της προς τα Θεωνύμια του Λάσκαρη είχε την αφετηρία της στο ότι ο ένθερμος πόθος της δικής της πιστής καρδιάς ταυτίζεται μοναδικά μ’ εκείνη του βυζαντινού αυτοκράτορα.
Σ’ αυτό το βιβλίο η συγγραφέας παρουσίαζει τα Θεωνύμια του Λάσκαρη από πολλές οπτικές γωνίες. Στους Έλληνες αναγνώστες προσφέρει πλούσιες σε περιεχόμενο υποσημειώσεις για την ετυμολογία των αρχαίων ελληνικών όρων που χρησιμοποιεί ο Λάσκαρις και την απόδοσή τους στα νέα ελληνικά. Στους αγγλόφωνες τη μετάφραση των περίπου 800 Θεωνυμίων του Λάσκαρη στα αγγλικά ενώ σε ένα παράρτημα στο τέλος του βιβλίου δίνει στους τελευταίους πλούσια παραδείγματα αγγλικών όρων που έχουν ελληνική προέλευση, παρόλο που αυτό δεν το συνειδητοποιούν οι περισσότεροι.
Στο κύριο κεφάλαιο του βιβλίου της συγγραφέως, που είναι η εκτεταμένη ανάλυσή της (τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά) των εννοιών που κρύβονται πίσω από τα λακωνικά θεωνύμια του Λάσκαρη, ...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΦΟΝΟ
BLACK SAUL
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00
Βίοι ελάσσονες
MICHON PIERRE
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS