Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ

ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ

+
-
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕΑ
Κωδ. Πολιτείας: 4333-0107
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-25%)
Κερδίζετε €3.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Όλες οι γυναίκες είμαστε ποδηλάτισσες. Μια ζωή πρέπει να τραβάμε μπροστά κρατώντας ισορροπίες", λέει η θεία Βιργινία, μια από τις ηρωίδες του βιβλίου.
Όταν οι γυναίκες είναι και μέλη μιας μειονότητας οι ισορροπίες είναι πιο λεπτές όπως διαπιστώνει ο αναγνώστης, καθώς μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης παρουσιάζεται η κατάσταση που επικρατούσε στην Πόλη και την Ίμβρο σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από τις εξελίξεις στο Κυπριακό (Δεκαετίες '50, '60, '70).
Η μικρότερη κόρη της οικογένειας, η Μαργαρίτα, ετοιμάζεται να φύγει για την Ελλάδα. Μαζεύοντας τα πράγματά της ανακαλύπτει το ημερολόγιο που κρατούσε η μεσαία κόρη, η ζωηρή Νίκη, η οποία το εγκατέλειψε καθώς έφυγε ξαφνικά από το σπίτι. Η ανάγνωση του ημερολογίου, το οποίο έγραφε η Νίκη όταν ήταν δέκα χρονών, μας μεταφέρει είκοσι χρόνια πίσω και ξυπνά τις αναμνήσεις της Μαργαρίτας για τα περιστατικά που αναφέρει η αδελφή της. Οι σκέψεις της νεαρής καθώς διαβάζει ανοίγουν ένα διάλογο με το περιεχόμενο του ημερολογίου, ο οποίος οδηγεί στην ανακάλυψη ενός σκοτεινού μυστικού. Ταυτόχρονα γίνεται εμφανές πως η καθημερινότητα των απλών ανθρώπων -ο βιοπορισμός, οι έρωτες, οι φιλίες, οι κοινωνικές εκδηλώσεις- επηρεάζεται άμεσα από τις πολιτικές εξελίξεις.
Η αφήγηση που βασίζεται και σε προσωπικά βιώματα της συγγραφέως "ισορροπεί" ανάμεσα στις αυθόρμητες ημερολογιακές καταγραφές ενός παιδιού και τις σκέψεις μιας νέας γυναίκας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185466190
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2022
Αριθμός σελίδων328
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΠΑΛΑΤΙΑΝΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Κωδικός Πολιτείας4333-0107
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Silverchild

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kostaspapanto

Κριτικές για το προϊόν

[30/12/2022] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το 1975 η Μαργαρίτα, πριν φύγει από την Τουρκία για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα ως καθηγήτρια, διαβάζει ένα παλιό ημερολόγιο της αδερφής της που της έδωσε η ίδια και θυμάται τη ζωή τους στην Ίμβρο και την Πόλη. Η ζωή της οικογένειας Πατεράγκα με τις τρεις κόρες, τους φίλους και τους συγγενείς τους, παρουσιασμένη μέσα απ' τα μάτια ενός κοριτσιού. Οι σκανταλιές, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, αλλά κι η "αμαρτία" της μητέρας της που ήταν όλωσδιολου ανθρώπινη, αλλά η ίδια δε συγχώρεσε ποτέ την εαυτή της.
Στο βίβλιο φαίνεται, επίσης, η ζωή της ομογένειας στην Τουρκία στα μέσα του εικοστού αιώνα με όλα τα σκαμπανεβάσματα της. Η συγγραφέας στην παρουσίαση είπε ότι όλα τα πολιτικά στοιχεία είναι πραγματικά, καθώς τα γνωρίζει καλά, όντας Ίμβρια κι η ίδια. Το βιβλίο είναι γραμμένο με τρυφερότητα και γνώση.
Η Ρέα Σταθοπούλου έχει γράψει κι άλλα βιβλία που εκδόθηκαν από την Ωκεανίδα, αλλά με το κλείσιμο του οίκου, έπαψε κι η κυκλοφορία τους. Εύχομαι να επανακυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα.
.
https://www.youtube.com/watch?v=vlVqEfpMAys
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
BRACHER KARL-DIETRICH
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS