Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΛΕΝΑ ΞΕΡΕΙ

Η ΕΛΕΝΑ ΞΕΡΕΙ

+
-
PINEIRO CLAUDIA
Κωδ. Πολιτείας: 1807-0007
Τιμή Έκδοσης
€15.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-30%)
Κερδίζετε €4.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το θέμα είναι να σηκώσει απλώς το δεξί πόδι μόλις λίγα εκατοστά πάνω απ' το πάτωμα, να το σπρώξει στον αέρα, ώσπου να βγει μπροστά από τ' αριστερό, και σ' αυτή την απόσταση, όση κι αν είναι, πολλή ή λίγη, να το κάνει να κατέβει. Αυτό είναι όλο κι όλο το θέμα, σκέφτεται η Ελένα. Όμως, παρότι το σκέφτεται και ο εγκέφαλος δίνει την εντολή, το δεξί πόδι δεν κινείται. Δε σηκώνεται. Δεν προχωράει προς τα μπρος στον αέρα. Δεν ξανακατεβαίνει. Δεν κινείται, δε σηκώνεται, δεν προχωράει προς τα μπρος στον αέρα, δεν ξανακατεβαίνει. Αυτό όλο κι όλο. Αλλά δεν το κάνει. Τότε, η Ελένα κάθεται και περιμένει. Στην κουζίνα του σπιτιού της. Πρέπει να πάρει το τρένο των δέκα για την πρωτεύουσα, το ξέρει· το επόμενο, των έντεκα, δεν της κάνει, επειδή το χάπι το πηρε στις εννιά, άρα, σκέφτεται, πρέπει να πάρει το τρένο των δέκα, λίγο αφότου το φάρμακο καταφέρει να κάνει το κορμί της να εκτελέσει την εντολή του εγκεφάλου. Σύντομα. Των έντεκα, όχι, γιατί μέχρι τότε η επίδραση του φαρμάκου θα κοντεύει να περάσει και να χαθεί κι εκείνη θα είναι τα ίδια με τώρα, δίχως την ελπίδα όμως να δράσει η λεβοντόπα. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Το πρωί (Δεύτερο χάπι)
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Το μεσημέρι (Τρίτο χάπι)
ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
Το απόγευμα (Τέταρτο χάπι)

Επιμέλεια-διόρθωση: Αλεξάνδρα Γκολφινοπούλου, Μίνα Δαφνομήλη
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςELENA SABE
ISBN139786185479121
ΕκδότηςCARNIVORA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2020
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις20x14
ΜετάφρασηΚΑΜΠΥΛΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΕπιμέλειαΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΙΝΙΕΙΡΟ ΚΛΑΟΥΔΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1807-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

absolouta, katerinasid89

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

absolouta

Κριτικές για το προϊόν

[16/11/2022] katerinasid89.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλιο της Πινιέιρο είναι σκληρό, πικρό, αναλυτικό, ρεαλιστικο. Η ιστορία που περιγράφει αφορά τη μοναξιά, τον θάνατο, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η περιγραφή των χαρακτήρων ειναι διεισδυτική, βαθιά, διχως πολλές φλυαρίες. Η αλήθεια είναι πως σε ψυχοπλακώνει αλλά είναι από τα πιο ωραία βιβλία που διάβασα τελευταία.
[10/03/2022] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Το κείμενο της Πινιέιρο είναι σκληρό, πικρό. Γραφή ακριβόλογη, αναλυτική, ζεστή. Μια ιστορία τραγική. Αρρώστια, ανημπόρια, μοναξιά, ένας αφύσικος θάνατος, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Το ψυχογράφημα των γυναικών του βιβλίου είναι πολύ διεισδυτικό, πολύ βαθύ, θα ήταν εξαιρετικό αν δεν γλιστρούσε σε κάποιες φλυαρίες. Όμως, η τόσο αναλυτική, εμφαντική και επίμονη περιγραφή των συνεπειών της αρρώστιας της κεντρικής ηρωίδας, σε ψυχοπλακώνει. Πολύ καλή η μετάφραση. Αλλά η μορφή των εκδόσεων του συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου δείχνει να μισεί τον αναγνώστη. Είναι αφάνταστα δυσχερής η ανάγνωση. Πιο δήθεν εκδοτική αντίληψη ( τάχα μου παλαιάς κοπής και αρτιστίκ), πεθαίνεις. Σε μια νορμάλ έκδοση το βιβλίο θα άξιζε 3 αστεράκια, στην παρούσα 2 το πολύ, και αυτά ΜΟΝΟ από σεβασμό στο βιβλίο της -άτυχης εκδοτικά- Πινιέιρο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Υπόθεση πατρίδα
KUTSCHER VOLKER
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
Η υπεράσπιση της ελεύθερης Ελλάδας 1825-1827
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS