Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΤΑΙ

+
-
REIG RAFAEL
Κωδ. Πολιτείας: 1807-0010
Τιμή Έκδοσης
€24.00
Τιμή Πολιτείας
€16.80
(-30%)
Κερδίζετε €7.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το μυθιστόρημα του Ραφαέλ Ρέιχ "Τα πάντα συγχωρούνται" στηρίζεται σε δυο πυλώνες: Ο ένας πυλώνας είναι το ποδόσφαιρο και η αγωνία των Ισπανών αν θα προκριθεί η Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο άλλος είναι το έγκλημα. Κάποιοι δολοφονούν τους πιστούς που πηγαίνουν να μεταλάβουν διοχετεύοντας δηλητήριο στην Αγία Κοινωνία. Ανάμεσα σε αυτούς τους δυο πυλώνες, το ποδόσφαιρο και την Εκκλησία, δομείται και αναπτύσσεται μια ιστορία στο σήμερα, αλλά με διαρκείς αναφορές στη σύγχρονη ιστορία της Ισπανίας, από τον εμφύλιο στη δικτατορία του Φράνκο, ως τις μέρες μας. Οι ήρωες και τα πρόσωπα του μυθιστορήματος δεν έχουν μόνο διαφορετική κοινωνική καταγωγή, αλλά προέρχονται συχνά -οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους- από διαφορετικά και αντιμαχόμενα στρατόπεδα του παρελθόντος.
Ο τίτλος του μυθιστορήματος παραπέμπει εξίσου στην υπέρβαση των διαφορών μέσα σε μια νέα πραγματικότητα και τη συνακόλουθη συμφιλίωση, όπως και στη συμβίωση που επιβάλλουν οι καινούργιες συνθήκες πέραν των πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών του παρελθόντος.
Όσο διάβαζα το μυθιστόρημα του Ραφαέλ Ρέιχ, ο νους μου μεταφερόταν διαρκώς στη δική μας ταραχώδη μεταπολεμική ιστορία και στο αποτύπωμα που άφησε στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.
Όταν μιλώ σε ξένο κοινό, φτάνω κάποιες φορές στο σημείο να δηλώσω:
«Αυτά που θα σας πω τώρα, μόνο οι Ισπανοί μπορούν να τα καταλάβουν, γιατί έχουν την εμπειρία του εμφυλίου, όπως και εμείς».
Αυτή ακριβώς η εμπειρία της κοινής τραγωδίας και των επιπτώσεών της είναι που φέρνει το μυθιστόρημα του Ραφαέλ Ρέιχ τόσο κοντά στον Έλληνα αναγνώστη. Πολλά από τα τεκταινόμενα στο μυθιστόρημα οδηγούν τον Έλληνα αναγνώστη είτε σε παρεμφερή προσωπικά βιώματα είτε σε ενδοοικογενειακές αφηγήσεις.
Ακόμα και με τη δικτατορία του Φράνκο ο αναγνώστης έχει κάποιες κοινές μνήμες, που κληρονόμησε από τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών.
Τελικά ο Ραφαέλ Ρέιχ αφήνει στο "Τα πάντα συγχωρούνται" ανοιχτό το ερώτημα αν η άφεση οφείλεται στο «τελειώσαμε και πάμε παραπέρα» ή στη λήθη. Ομολογουμένως, ούτε εγώ έχω κάποια απάντηση. Είμαι όμως βέβαιος πως όσοι διαβάσουν το μυθιστόρημα θα περάσουν από γνώριμα μονοπάτια και θα το διαβάσουν με μεγάλο ενδιαφέρον. (Από το σημείωμα του Πέτρου Μάρκαρη στην ελληνική έκδοση)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του Πέτρου Μάρκαρη στην ελληνική έκδοση Τα πάντα συγχωρούνται (;)
Σημείωμα της μεταφράστριας
-ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΞΙΛΕΩΣΗΣ
-ΤΕΛΙΚΟΣ
ΤΟ ΕΠΙΤΙΜΙΟ
-Αλφαβητικός κατάλογος των ονομάτων που αναφέρονται στο κείμενο
-Αλφαβητικός κατάλογος θεσμών και γεγονότων που αναφέρονται στο κείμενο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTODO ESTA PERDONADO
ISBN139786185479183
ΕκδότηςCARNIVORA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2022
Αριθμός σελίδων490
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΜΠΥΛΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
ΕπιμέλειαΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΕΙΧ ΡΑΦΑΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1807-0010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[13/08/2023] dimlais.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Τι κρίμα, ένα ωραίο κείμενο σε μια τόσο άσχημη, τόσο άβολη έκδοση! Ανάγνωση μαρτύριο. Κρίμα για τον συγγραφέα, κρίμα για την μεταφράστρια.
Ένα κείμενο με ιδιαίτερη γραφή ( πχ «ένα χλιαρό και γλυκερό άρωμα αποσύνθεσης, σαν κρέας που έχει μαριναριστεί στα όνειρα των άλλων»), μοναδικό στιλ και ενδιαφέρουσες εναλλαγές στη δομή και στους χρόνους. Γραφή περίτεχνη, στοχαστική, σαρκαστική και θλιμμένη, με υπερρεαλιστικές αιχμές και πικρό χιούμορ, απολύτως ελεγχόμενη από τον συγγραφέα, διαμορφώνει την τόσο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που αυτός επιθυμεί και η οποία σε κρατάει δέσμιό της μέχρι την τελευταία σελίδα.
Ιστορία και μυθοπλασία σε μια πρωτότυπη, ιδιόμορφη συγχώνευση που εξιτάρει. Διεισδυτική μάτια στη δομή της Ισπανικής κοινωνίας όπως αυτή διαμορφώθηκε από (και διαμόρφωσε επίσης) τα πολιτικά γεγονότα του εικοστού αιώνα.
Είναι ένα γνήσιο πολιτικό μυθιστόρημα πάνω σε έναν καμβά οικογενειακής σάγκα και (υποτυπώδους και αδέξιου) αστυνομικού μυθιστ/τος. Τα σχετικά με το ποδόσφαιρο συχνάκις αναφερόμενα καθώς και τα περί πλημμυρισμένης Μαδρίτης, εντελώς αδιάφορα και περιττά. 3+1/2 αστεράκια για το κείμενο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
Η συνήθεια των 5
ROBBINS MEL
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS