Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
(2η) ΔΕΜ. FACTFULNESS // ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ

FACTFULNESS

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ - ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ 2η ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ROSLING HANS
Κωδ. Πολιτείας: 2280-0304
Τιμή Έκδοσης
€31.27
Τιμή Πολιτείας
€23.45
(-20%)
Κερδίζετε €7.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία που διάβασα ποτέ, ένας οδηγός σωστής και καθαρής σκέψης για τον σύγχρονο κόσμο. [...] Ελπίζω να το διαβάσετε όλοι σας. [...]". (Bill Gates)

"...Ελπίζω ότι εκατομμύρια αναγνώστες στον πλανήτη θα διαβάσουν το βιβλίο, θα συνειδητοποιήσουν τους ξεπερασμένους τρόπους θέασης του κόσμου μας και θα εκτιμήσουν το όνειρο ολόκληρης ζωής του συγγραφέα. Όταν διαβάσετε το Factfulness, μοιραστείτε το με άλλους. [...]". (Madhukar Pai, καθηγητής επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο McGill)

"...Ένα απίστευτο ανάγνωσμα, περιεκτικό και αναζωογονητικό [...], ένα αντίδοτο στην αρνητικότητα και στην απόγνωση. [...] Τρία λεπτά συντροφιά με τον Rosling αρκούν για να αλλάξετε άποψη για τον κόσμο μας". (Nature)

"Τα ευπώλητα βιβλία της στατιστικής είναι τόσο σπάνια όσο οι μονόκεροι. Το να βρίσκεται ένα τέτοιο βιβλίο πρώτο στους σχετικούς καταλόγους είναι τόσο σπάνιο όσο ένας μονόκερος στη Σελήνη. Το Factfulness είναι ένα τέτοιο σεληνιακό πλάσμα. [...] Καθηλωτικό ανάγνωσμα". (The Times)

"...Αυτό είναι η "εγκυρογνωμοσύνη": η κατανόηση ως πηγή ψυχικής ειρήνης. Όπως η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση, μπορεί και πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής ζωής όλων μας. Αρχίστε να την εφαρμόζετε και θα παίρνετε καλύτερες αποφάσεις, θα παραμένετε σε εγρήγορση έναντι των πραγματικών κινδύνων και δυνατοτήτων και θα πάψετε να είστε συνεχώς αγχωμένοι με τα λάθος πράγματα". (The Guardian)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του συγγραφέα
Εισαγωγή
Το ένστικτο του χάσματος
Το ένστικτο της αρνητικότητας
Το ένστικτο της ευθείας γραμμής
Το ένστικτο του φόβου
Το ένστικτο του μεγέθους
Το ένστικτο της γενίκευσης
Το ένστικτο του πεπρωμένου
Το ένστικτο της μίας και μόνο προοπτικής
Το ένστικτο του επείγοντος
Η εγκυρογνωμοσύνη στην πράξη
Εμπειρικοί κανόνες της εγκυρογνωμοσύνης
Επίλογος
Ευχαριστίες
Παράρτημα: Τι έκανε η χώρα σου;
Σημειώσεις
Πηγές
Βιογραφικά σημειώματα
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFACTFULNESS: THE REASONS WE'RE WRONG ABOUT THE WORLD -AND WHY THINGS ARE BETTER THAN YOU THINK
ISBN139786185493042
ΕκδότηςΚΑΤΟΠΤΡΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων394
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΜΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΗΣ ΑΖΑΡΙΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΟΣΛΙΝΓΚ ΧΑΝΣ
Κωδικός Πολιτείας2280-0304
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

BasilAth, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kkaravassilis, sotkil

Κριτικές για το προϊόν

[02/03/2024] Βεδές Δημήτριος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο που θυμίζει το «σκέψη αργή και γρήγορη» του kahneman, επιχειρεί να σε βάλει σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης, της ορθολογικής σκέψης που δε βασίζεται σε μερική επιλεκτική αλήθεια ή προκαταλήψεις στην χειρότερη, αλλά στην πραγματικότητα - στα δεδομένα (facts).Επίσης επιχειρεί να αμφισβητήσει την «κοινή γνώμη» μέσω αυτής της σκέψης, προβάλλοντας αποτελέσματα από ερωτηματολόγια με πολύ σημαντικές ερωτήσεις για τον κόσμο που ζούμε, στις οποίες, φοιτητές, ειδικοί μέχρι και οικονομικοί σύμβουλοι αποτυγχάνουν να απαντήσουν σωστά στις περισσότερες από αυτές και μάλιστε σε τέτοιο βαθμό που αν απάνταγαν στην τύχη θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα. Εμμέσως επιρρίπτει μερική ευθύνη στα ΜΜΕ, τους πολιτικούς και τους ακτιβιστές αλλά κάθε φορά για άλλο λόγο. Προφανώς και ο καταναλωτής (εμείς) ευθυνόμαστε για αυτό, καθότι «ζητάμε» το δράμα στην ζωή μας, οπότε και ο πολιτικός, ο δημοσιογράφος κινείται στο να καλύψει αυτήν μας την ανάγκη για δράμα. Πολλοί τον θεωρούν ως υπερβολικά αισιόδοξο ή πως επικεντρώνεται κυρίως στα θετικά της σύγχρονης αναβαθμισμένης ζωής και ότι υποτιμάει τις δυσκολίες των υπολοίπων λαών που βρίσκονται χαμηλά ή μάλλον χαμηλότερα από «εμάς» τους δυτικούς σε επίπεδο ζωής και κάλυψης αναγκών. Παρόλα αυτά ο συγγραφέας απαντάει πολύ εύστοχα σε αυτό το σφάλμα, καθότι ο ίδιος λέει ότι είναι «ποσιμπιλιστής» δηλαδή βλέπει ότι ο κόσμος γίνεται συνέχεια καλύτερος βλέπει ότι ακόμα υπάρχουν προβλήματα, προσπαθεί και προωθεί και άλλους να αναλάβουν δράσεις για να γίνει ο κόσμος καλύτερος και να μην επαναπαυόμαστε. Επίσης δεν διαχωρίζει τον κόσμο (φτωχός – πλούσιος, αναπτυσσόμενος – αναπτυγμένος κόσμος κοκ) δε θεωρεί ότι χρειαζόμαστε την πόλωση σε μια κατάσταση που όλοι θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο.
''ΔΕΝ είναι κακό να λέμε ότι ο κόσμος είναι καλύτερος από παλαιότερα, αφού είναι στην πραγματικότητα. Μπορούμε απλά να λέμε πώς μια κατάσταση σίγουρα είναι ακόμα κακή αλλά όμως είναι βελτιωμένη.''
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€36.04 €18.02
(-50%)
Κερδίζετε €18.02
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS