Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

+
-
ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5066-0010
Τιμή Έκδοσης
€25.44
Τιμή Πολιτείας
€17.81
(-30%)
Κερδίζετε €7.63


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Εκ της ανωτέρω διερευνήσεως του θέματος, και δη: α) τα προ της ενάρξεως της επαναστάσεως, β) τα της ενάρξεως της επαναστάσεως, γ) τα κατά την επανάστασιν, δ) τα της δράσεως του στόλου, ε) των γενομένων προς τας νήσους εκκλήσεων προς βοήθειαν, στ) των παρατεθέντων ιστορικών εγγράφων περί της σημασίας και της σπουδαιότητος της συμβολής των νήσων και του στόλου των, και τέλος των απόψεων των συγγραφέων, καθίσταται πλέον ή δήλον και βέβαιον, ότι τω όντι η συμβολή τούτων εις τον αγώνα υπήρξε μεγίστη και καθοριστική.
Εκ της ανωτέρω ανασκοπήσεως, εκτυλίσσεται ημέρα τη ημέρα, καθ' όλην την διάρκειαν του αδυσώπητου αγώνος, η ακατάβλητος, η διαρκής και η σφύζουσα πολεμική δραστηριότης των τριών νήσων. Προύχοντες, ναυμάχοι, πλοία, χρήμα, λαός και ψυχή των νήσων, απετέλεσαν το γιγάντιον φράγμα αναχαιτίσεως της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η δράσις, αι επιστολαί, τα κείμενα και η ιστορία, ομιλούν αφ' εαυτών, μη επιτρέποντα ουδεμίαν αμφιβολίαν περί του βάθους και του πλάτους της υπό των τριών νήσων παρασχεθείσης βοηθείας διά την σωτηρίαν του Ελληνισμού και της Ελλάδος. Πολύ φοβούμεθα ότι εάν εκταθώμεν περισσότερον επί του σημείου τούτου δεν θα αποφύγωμεν την ταυτολογίαν.
Εν μόνον θέλομεν να είπωμεν: Εις την μακραίωνα ιστορίαν της Ελλάδος και του Ελληνισμού, ουδέποτε τόσον πολλοί, οφείλουν τόσα πολλά, εις τόσους ολίγους!.
Η αλήθεια αύτη ανεγνωρίσθη και υπεγραμμίσθη πολλάκις και εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οσάκις εγένετο λόγος περί των απαιτήσεων των τριών νήσων ή της ναυτιλίας μας γενικώτερον.
Ούτως, εν έτει 1896, ο εκ των μελών της τριμελούς κοινοβουλευτικής επιτροπής των Ναυτικών Κ. Παπαμιχαλόπουλος, απευθυνόμενος δι' εκθέσεώς του προς την Βουλήν, εν αναφορά προς την εμπορικήν ναυτιλίαν της χώρας μας, κατέληγε γράφων: "... Έχομεν μεγίστην υποχρέωσιν και ευγνωμοσύνην προς την ναυτιλίαν, διότι αύτη συνετέλεσεν εις το πλείστον της αναγεννήσεως της Πατρίδας εν τω εθνικώ αγώνι ου 1821". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185504038
ΕκδότηςΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2021
Αριθμός σελίδων382
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας5066-0010
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

AntonisR, axilpat2, babisskamn, Βιβλιοφάγος, Ιστορικός ερευνητής

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
€9.90 €3.47
(-65%)
Κερδίζετε €6.43
Η ΠΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
BOSSET P. C.. DE
€19.08 €6.68
(-65%)
Κερδίζετε €12.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS