Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ

+
-
ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ Λ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 5066-0011
Τιμή Έκδοσης
€23.32
Τιμή Πολιτείας
€16.32
(-30%)
Κερδίζετε €7.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην ιστορική αυτή έρευνα καταγράφονται τα γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα κατά το σύντομο αλλά μεστό σε γεγονότα χρονικό διάστημα, το οποίο αρχίζει από τη Γερμανική Κατοχή (Απρίλιος 1941) και τελειώνει με τα ματωμένα "Δεκεμβριανά" του 1944.
Σκοπός της να επισημάνει το ιστορικό και γεωπολιτικό γεγονός ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στην επίτευξη της αληθινής Εθνικής Ανεξαρτησίας λόγω της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Μ. Δυνάμεων, που μάχονται για τον έλεγχο της Μεσογείου και ειδικότερα της Ανατολικής και προεχόντως οι Αγγλοαμερικάνοι.
Η ανά χείρας ιστορική έρευνα αναδιπλώνει τα γεγονότα, τα οποία οδήγησαν στην ίδρυση των οργανώσεων της Εθνικής Αντίστασης, την έναρξη του ένοπλου αγώνα, τις υπονομεύσεις της Εθνικής Αντίστασης από δόλιες συμπεριφορές των Μ. Δυνάμεων, περνά μέσα από τα αιματηρά γεγονότα της Μέσης Ανατολής (το 1944) και την υπονομευτική πολιτική των Άγγλων κατά του Άρη Βελουχιώτη και καταλήγει στα "Δεκεμβριανά", τα οποία είχαν επιδιώξει οι Άγγλοι και αποτέλεσαν την αφορμή για τον εμφύλιο που ακολούθησε.
Τα περιγραφόμενα πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά γεγονότα συνηγορούν στον ισχυρισμό του γράφοντος ότι η επίτευξη πραγματικής Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας είναι από προβληματική ως ουτοπική, λόγω της επεμβάσεως των Μ. Δυνάμεων, τις οποίες ανέχονται όλες οι κυβερνήσεις, οι οποίες μάλιστα εκτελούν ασμένως τις εντολές τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185504045
ΕκδότηςΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2021
Αριθμός σελίδων314
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας5066-0011
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

AntonisR, axilpat2, babisskamn, Βιβλιοφάγος, Ιστορικός ερευνητής

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07
ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS