Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΥΓΕΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΥΓΕΣ

+
-
ΓΥΦΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 6147-0035
Τιμή Έκδοσης
€12.22
Τιμή Πολιτείας
€8.55
(-30%)
Κερδίζετε €3.67


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποιητική παραμυθία, υπερρεαλιστικός υπερβατισμός, συμβολική αλληγορία, στοχασμός στα ανθρώπινα, υπαρξισμός, αγωνιώδης μεταφυσική, στο παραγκωνισμένο Διαυγές, η γραφή αναγεννάται, δίνοντας ζωή ποιούσα. Αίρονται οι φράχτες. Δίχως βαρύτητα και εκλογικευμένες αντιστάσεις, το Διαυγές αφουγκράζεται τα δεινά, τον άηχο και κρυμμένο πόνο των ανθρώπων, την προσμονή που δεν θα 'ρθει, το φιλί που δεν θα δοθεί, ακούει τον βρόγχο από τις τελευταίες ανάσες, σιγοψιθυρίζει στο θρόισμα του ανέμου, μοιράζει δώρα στις απώλειες, στέκεται θλιμμένο μπροστά στην ηδονική έλξη της ανθρώπινης αυτοκαταστροφής, ανατριχιάζει με τα κατώτερα επιθετικά ένστικτα, εξοργίζεται με τους ψευδοπροφήτες και τους πωλητές συναισθημάτων.
Αφήνεται να πλημμυρίσει από μεταφυσική σιωπή.
Το παραγκωνισμένο Διαυγές στέκει στον αιώνιο βράχο μονάχο, με όπλο το φως και την λυρικότητα της ποιητικής δημιουργίας. Έχει γεννηθεί να αντέχει τους κραδασμούς, να κοιτά τον ουρανό, να λαχταρά το φως, να αναζητά τους κρίνους εκεί που κόπηκαν.
Να συμπάσχει με την ανθρώπινη μοίρα.
Ηδύνεται, στηλιτεύει, δέεται, διακηρύσσει, επιτίθεται, λαχταρά, φεγγοβολεί, δικαιώνει με θαυμασμό την ίδια την ουσία της ύπαρξης. Αν και το ίδιο βιώνει την προσωπική του εξορία, "Ανήκει" περισσότερο από ποτέ, αυθύπαρκτο, χαρισματικό και ονειροπόλο. Συμπονά, συμπάσχει, εξυμνεί την αδελφοσύνη, την οικουμενική αγάπη και τη δικαιοσύνη, προσδοκά την ολοκλήρωση μέσω του έρωτα και της πίστης, μάχεται για όσα δεν μπορούν να συμβούν και χάνονται.
Στον αιώνιο βράχο, πάνω σε απόκρημνες και ανεμοδαρμένες κορφές, το παραγκωνισμένο Διαυγές στέκεται λουσμένο από το τεθλασμένο φως, την άλμη και το ανεμοδέρι, ατενίζοντας την ιστορία του κόσμου και της ανθρώπινης φύσης.
Προσμένω Φως.
"Από τον ήλιο ζω, ακόμα κι όταν αγαπώ να εγκαταλείπω". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185551148
ΕκδότηςΕΝΥΠΝΙΟ
ΣειράΔΙΑΥΓΗ ΟΝΕΙΡΑ 3
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων138
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας6147-0035
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

VIKRAV

Κριτικές για το προϊόν

[07/06/2021] ΤΖΕΝΗ!.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ....ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ & ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "ΤΟ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΥΓΕΣ" & ΘΡΕΦΕΙ & ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΙΚΟ!!!!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΧΑΡΗΣ
€10.60 €5.30
(-50%)
Κερδίζετε €5.30
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS