Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

-
Κωδ. Πολιτείας: 2084-0019




Παρουσίαση

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, από τη σύστασή της, συμμετέχει ενεργά στις επετείους μεγάλων εθνικών γεγονότων, με δράσεις που αναδεικνύουν τον κρίσιμο ρόλο τους στη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Στο πνεύμα αυτό, για την επέτειο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ως κύριος και μοναδικός εκφραστής της IEEE, ενέταξε στο πρόγραμμά του τη β' έκδοση του λευκώματος "Η εκστρατεία της Μικράς Ασίας" (2004) το οποίο έτυχε ευρείας αποδοχής και έχει εξαντληθεί από χρόνια.
Πέραν του επετειακού της χαρακτήρα, η β' έκδοση αποτελεί φόρο τιμής στον επί σειρά ετών Γενικό Γραμματέα της IEEE, αείμνηστο Ιωάννη Κ. Μαζαράκη-Αινιάνα, στον οποίο οφείλεται η πρώτη έκδοση. Ήταν εκείνος που συνέλαβε και επέβλεψε το εγχείρημα σε όλα τα στάδια, από τη συντήρηση και μελέτη του σχετικού υλικού, μέχρι την επιλογή των 250 φωτογραφιών που αποτέλεσαν τον κορμό της έκδοσης, τον υποτιτλισμό τους, αλλά και τη συνολική παρουσίαση. Ως βαθύς γνώστης δε των γεγονότων της περιόδου, συνέγραψε το συνοδευτικό ιστορικό σημείωμα.
Η ανά χείρας έκδοση, όπου κρίθηκε απαραίτητο, εμπλουτίστηκε με επιπλέον φωτογραφίες, από το πλουσιότατο για την περίοδο αυτή Φωτογραφικό Αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Παράλληλα, διανθίστηκε με αρχειακό υλικό, άρθρα από τον Τύπο και αποσπάσματα από ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα που τεκμηριώνουν τις φωτογραφίες και αναδεικνύουν το κλίμα της εποχής.
Η επιλογή των κειμένων έγινε από την επιμελήτρια του Φωτογραφικού Αρχείου Ανδρονίκη Μαρκασιώτη και την επιμελήτρια του Αρχείου Ιστορικών Εγγράφων Ρεγγίνα Κατσιμάρδου. Οι νέες φωτογραφίες επιλέχθηκαν από την Ανδρονίκη Μαρκασιώτη με τη συνεργασία της Μπέττυς Χωριανοπούλου, συνεργάτιδας του Φωτογραφικού Αρχείου. Η ψηφιοποίηση, η επεξεργασία και η μετατροπή των φωτογραφιών σε duotone, καθώς και η σελιδοποίηση έγιναν από τον Μάρκο Κουτσουλάφτη. Η μακέτα του εξωφύλλου είναι προϊόν συνεργασίας της Γενικής Επιμελήτριας Συλλογών του ΕΙΜ Νατάσας Καστρίτη και του Μάρκου Κουτσουλάφτη.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία όλους τους συντελεστές της έκδοσης που, όπως και η προηγούμενη, αποτελεί μικρή συμβολή στη μνήμη της ζωής του στρατιώτη κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία. (Από τον πρόλογο του Θεμιστοκλή Π. Κοντογούρη)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185555115
ΕκδότηςΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2022
Αριθμός σελίδων354
Διαστάσεις27x27
ΠρόλογοςΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ Π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΕπιμέλειαΜΑΡΚΑΣΙΩΤΗ ΝΙΚΗ
Κωδικός Πολιτείας2084-0019
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ενάντια σε φρούρια και τείχη, 1821
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30
ΠΑΡΘΕΝΙΚΕΣ
PONS MAURICE
€12.32 €6.16
(-50%)
Κερδίζετε €6.16

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS