Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΗ ΛΕΝΕ ΜΑΝΤΩ

ΤΗ ΛΕΝΕ ΜΑΝΤΩ

+
-
ΣΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2765-0106
Τιμή Έκδοσης
€4.24
Τιμή Πολιτείας
€2.97
(-30%)
Κερδίζετε €1.27


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Γεννιέσαι ή γίνεσαι; Μπορείς να ξαναγεννηθείς και να ξεγίνεις; Η γυναίκα αυτής της ιστορίας το πάλεψε. Πολύ. Αγνόησε την οικογενειακή εντολή, προσπάθησε να φτιάξει μια νέα βιογραφία, απαλλαγμένη από τους καταναγκασμούς της καταγωγής, από διαγενεακά κληροδοτήματα και άχρονους συνειρμούς.
Τη δυσκόλεψε το όνομά της. Σαν πέτρα κρεμόταν στον λαιμό της. Το αισθανόταν ανοίκειο και κάποιες στιγμές τρομακτικό.
Είναι μια φοβερή αλήθεια: το όνομα δεν το διαλέγουμε και είναι κάπως βίαιο αυτό, γιατί μας σημαδεύει οριστικά.
Είσαι και αυτό που λέγεσαι.
Όταν έμαθε την ιστορία του ονόματός της, το μίσησε. Δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τη συνονόματη δοξασμένη πρόγονό της. Σχεδόν όσο δεν ήθελε να μοιάσει στη μάνα της.
Τελικά, δεν τα κατάφερε. Επανέλαβε μητρικές διαδρομές και έψαξε τον Δημήτρη - και τον Υψηλάντη της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786185575007
ΕκδότηςΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2021
Αριθμός σελίδων40
Διαστάσεις21x12
ΕπιμέλειαΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΕΤΤΥ
Κωδικός Πολιτείας2765-0106
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

The Big Brother

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

The Big Brother

Κριτικές για το προϊόν

[07/03/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Διαβάζεται ευχάριστα. Είναι καλό λογοτεχνικά. Έχει συναισθηματικές εικόνες. Είναι λίαν σύντομο ποσοτικά, αλλά και περιεκτικό ποιοτικά. Αφορμή ένα όνομα (Μαντώ) που δεν αρέσει στην ηρωίδα που το φέρει. Ετυμολογικές σκέψεις και συνειρμοί. Αναφορά και άποψη πάνω στην ιστορία, την κοινωνική τάξη και την πολιτική. Και, άκρως σύγχρονο, υπό την τεχνολογική και κοινωνική σημασία (facebook, sms, αλλά και lockdown). Η Μαντώ ψυχαναλύεται από ειδικό. Θέλει να ξεπεράσει τη μικρότητα της μητέρας της, η οποία αυταρχικά της επέβαλε ένα όνομα που δεν της άρεσε, βρίσκει έναν ανάξιο εραστή, αναρχικό και πολιτικό αγωνιστή, που έχει τα ίδια ελαττώματα με τον πατέρα της, με τον οποίο χώρισε η μητέρα της επεισοδιακά. Ένα διήγημα διαψεύσεων, υποκρισιών, απομυθοποιήσεων, προδοσιών, ρόδου, αλλά και ξίφους. Τελικά, ο ξεπεσμός της Μαντώς Μαυρογένους από έναν ατυχή έρωτα δεν είναι κάτι μοναδικό. Υπαρξιακά, είναι κάτι διαχρονικό. Η ιστορία είναι μοναδική, αλλά η ύπαρξη διαχρονική. Κάτι κοινό έχει ο ξεπεσμός της Μαντώς Μαυρογένους και της μητέρας της Μαντώς, της ηρωίδας, κάτι που η συγγραφέας προσπαθεί να υπερβεί και να ξεπεράσει. Κοινές «μοίρες» της ύπαρξης ταλανίζουν και τραυματίζουν τους ανθρώπους. Η ψυχανάλυση γίνεται όχημα αυτογνωσίας και ξεμπλέγματος. Η παρούσα έκδοση είναι καλαίσθητη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS