Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΟΜΠΕΡ

ΝΟΜΠΕΡ

+
-
FAGAN OISIN
Κωδ. Πολιτείας: 1247-0038
Τιμή Έκδοσης
€20.00
Τιμή Πολιτείας
€18.00
(-10%)
Κερδίζετε €2.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Ο Όσπρεϋ ντε Φλουνκλ, που ό,τι βλέπει το θέλει δικό του και που εσείς θα τον αποκαλείτε Σερ, και η τριμελής ακολουθία του, διασχίζουν μια κοιλάδα με ρυθμό κουρασμένο, που όμως οι άνδρες του, κι αυτός μαζί, έχουν συμφωνήσει σιωπηρά να τον κάνουν να φαίνεται απλώς χαλαρός. Πίσω του, ο Χάρολντ Τίτε κουβαλάει τα συμπράγκαλα του αφέντη του σ' έναν καφετή σάκο στην πλάτη του. Έχει γείρει κι έχει στραβώσει ολόκληρος από το βάρος του σάκου που -έτσι το νιώθει- είναι ασήκωτος από τις αμαρτίες που τον έχουν φορτώσει. Μία είναι δηλαδή η αμαρτία, η πιο παλιά απ' όλες, η ιδιοκτησία, και ο ντε Φλουνκλ αποκόμισε μπόλικη, υποβοηθούμενος από τους υπηρέτες του και την ευνοϊκή συγκυρία της βαθιάς αρρώστιας. Είναι τρεις μέρες τώρα που έχουν βγει στο δρόμο. Χτες ήταν στο Τριμ. Τώρα πηγαίνουν προς το Νόμπερ".
Στο Νόμπερ έχει πέσει πανούκλα. Τους κατοίκους τούς έχουν κλείσει στα σπίτια τους, να πεθάνουν, μόνοι, για το καλό τους. Το τέλος των ημερών είναι εδώ. Όμως ο Όσπρεϋ ντε Φλουνκλ ονειρεύεται τους ερχόμενους αιώνες να ψάλλουν το όνομά του. Το Νόμπερ δεν είναι η κόλαση: είναι ο θάνατος σαν θέατρο και σαν κωμωδία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μια σκοτεινή ιστορία γεμάτη αίμα και φλεγματικό χιούμορ" (The Guardian)
"Ένα απίστευτα γοητευτικό ανάγνωσμα... μια παρανοϊκή, δονκιχωτική Οδύσσεια" (Κέβιν Μπάρρυ)
"Μια αλλόκοτη μεσαιωνική περιπέτεια που ανήκει σ' ένα δικό της είδος. Ένας δεξιοτέχνης αφηγητής με σπάνιο γλωσσικό χάρισμα και κωμική φλέβα" (Irish Times)
"Τι είναι το Νόμπερ; Ό,τι κι αν είναι, πρόκειται μάλλον για ένα απ' τα πιο πρωτότυπα ιρλανδικά μυθιστορήματα των τελευταίων πολλών ετών" (Dublin Review of Books)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNOBBER
ISBN139786185598204
ΕκδότηςΔΩΜΑ
ΣειράΤΑ ΠΕΖΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2023
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΙΓΚΑΝ ΟΣΙΝ
Κωδικός Πολιτείας1247-0038
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, mitsost

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[28/05/2023] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα αριστούργημα.Οι σελίδες του πίνονται,γιομάτες αίμα και ανθρωπιά.Η μετάφραση υπερβατική,σωστή ποιητική απόδοση.Τα νοήματα χειμαρρώδη,ζοφερά,ασυγκράτητα.Η αναγνωστική απόλαυση δεδομένη,νομίζω πως πέτυχε το ανάγνωσμα αυτό σπάνιες ισορροπίες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ
PERRY SARAH
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94
ΗΣΙΟΔΟΣ: ΘΕΟΓΟΝΙΑ
HESIOD
€13.25 €5.96
(-55%)
Κερδίζετε €7.29

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS