
Μια μέρα της ζωής του Άμπεντ Σαλάμα
Ανατομία μιας τραγωδίας στην Ιερουσαλήμ
THRALL NATHANΚωδ. Πολιτείας: 1247-0055
Τιμή Έκδοσης €20.00 | Τιμή Πολιτείας €18.00 |
Η τιμή Πολιτείας σε σύγκριση με την τιμή έκδοσης είναι χαμηλότερη κατά 10%
- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων
Παρουσίαση
Ένα χειμωνιάτικο πρωινό του 2012, λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ, ο Άμπεντ Σαλάμα, Παλαιστίνιος της Δυτικής Όχθης, μαθαίνει για ένα τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται κι ένα πούλμαν που μεταφέρει παιδιΆ. Σπεύδει στο σημείο του δυστυχήματος, γιατί φοβάται πως στο πούλμαν επιβαίνει ο πεντάχρονος γιος του. Το ίδιο το δυστύχημα θα μπορούσε, ίσως, να είχε συμβεί οπουδήποτε. Τα όσα επακολούθησαν, όχι.Καταγράφοντας τις προσωπικές ιστορίες των δεκάδων εμπλεκόμενων, Παλαιστίνιων και Ισραηλινών -θυμάτων, συγγενών, ανθρώπων που βοήθησαν ή που δεν βοήθησαν-, ο Νέιθαν Θρωλ, με κλινική ματιά, αναδεικνύει την πολιτική διάσταση της τραγωδίας, τις εξουσιαστικές, χωροταξικές, θεσμικές δομές που ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων στη Δυτική Όχθη, πίσω από το υψωμένο τείχος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
«Δεν ξέρω άλλο κειμένο για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη που να φτάνει σε αυτό το επίπεδο διεισδυτικότητας και κατανόησης... Μπορεί να διαβαστεί και σαν μια εισαγωγή στη σύγχρονη παλαιστινιακή ιστορία» (The New York Review of Books)
«Φέρνει τον αναγνώστη όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο οι λέξεις» (Times Literary Supplement)
«Σχολαστικά τεκμηριωμένο... επώδυνα ευθύβολο» (Haaretz)
«Ο Θρωλ συλλαμβάνει τόσο την οικουμενικότητα όσο και την ιδιαιτερότητα του βιώματος των Παλαιστίνιων που ζουν υπό ισραηλινή κατοχή» (The Economist)
«Ένα βουβά σαρωτικό χρονικό» (Financial Times)
ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2024
Περιεχόμενα
ΧάρτεςΠρόσωπα
Πρόλογος
Τρεις γάμοι
Δύο φωτιές
Πολύνεκρο συμβάν
Το τείχος
Τρεις κηδείες
Επίλογος
Σημείωμα του συγγραφέα
Πηγές
Ευχαριστίες
Ευρετήριο
Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:
mitsostΚριτικές για το προϊόν
[23/05/2025] ΕΛΕΝΗ ΜΠ. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΒαθμολογία:

[15/01/2025] geomouras. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΔε μπορώ να αποφύγω το κλισέ "γροθιά στο στομάχι" και δεν μπορούσα να το αφήσω. Συγκλονιστικό βιβλίο που με έκανε να κλάψω για τον πόνο των ανθρώπων, να αγανακτήσω για όσα συμβαίνουν στην περιοχή αυτή επί δεκαετίες, διαρκώς επιδεινούμενα. Οι ιστορικές περιγραφές ίσως λίγο κουράζουν - μπερδεύουν, λόγω της πολυπλοκότητας των όσων συμβαίνουν εκεί, παρέχουν όμως πληροφορίες που διαφωτίζουν. Ο επίλογος περιέχει ένα κομμάτι που θυμίζει πολύ κάποιες εγχώριες υποθέσεις.
Βαθμολογία:

[22/11/2024] mitsost. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΠερισσότερο ιστορικό και λιγότερο μυθιστορηματικό το βιβλίο του Θρωλ καταφέρνει να διαφωτίσει πολλές πτυχές των σχέσεων Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Όποιος δεν φοράει παρωπιδες θα το βρει πολύ ενδιαφέρον.
Βαθμολογία:

Συγκλονιστικό.Με θαυμαστό τρόπο διασταυρώνονται χαρακτήρες,ζωές και πεποιθήσεις των πρωταγωνιστών.Ένα χρονικό που σου τσακίζει κάθε θαλπωρή,που σε βάζει στη θέση των ανθρώπων που υποφέρουν.Και κάπως φωτίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης στη μ.ανατολή.Η τραγωδία,πραγματική χειροπιαστή δεν αφήνει περιθώρια να χάσει ο αναγνώστης την συγκέντρωση του παρα τις καταιγιστικές πληροφορίες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.
Άλλα προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Οι αθέατες όψεις του πολέμου στην Ουκρανία: Η γεωπολιτική - Οι μάχες - Η προπαγάνδα - Η γεωοικονομία - Η διπλωματία Τραμπ - Ο ρόλος της Ευρώπης - Κίνα και BRICS+
ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Τιμή Έκδοσης €20.90 | €18.81 |