Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΕΚ ΟΤΖΙ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΕΚ ΟΤΖΙ

+
-
EMEZI AKWAEKE
Κωδ. Πολιτείας: 9012-0087
Τιμή Έκδοσης
€21.00
Τιμή Πολιτείας
€18.90
(-10%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Έκαναν στάχτες την αγορά τη μέρα που πέθανε ο Βιβέκ Ότζι.
Ένα απόγευμα, σε μια πόλη της νοτιοανατολικής Νιγηρίας, μετά από μια μέρα ταραχών στην κεντρική αγορά, μια μητέρα ανοίγει την εξώπορτά της και ανακαλύπτει το άψυχο, γυμνό σώμα του γιου της, τυλιγμένο σε πολύχρωμο ύφασμα, στα πόδια της. Τι οδήγησε στον θάνατο τον εικοσάχρονο Βιβέκ, τον ευγενικό, αινιγματικό, όμορφο και πολυαγαπημένο της γιο;
Η ιστορία μιας υπερπροστατευτικής μητέρας και ενός απόμακρου πατέρα και η σπαρακτική αφήγηση της προσπάθειας μιας οικογένειας να κατανοήσει τον γιο της ενόσω αυτός μαθαίνει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται τον εαυτό του, στο πλαίσιο μιας ασφυκτικά παραδοσιακής νιγηριανής κοινωνίας.
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αξέχαστους χαρακτήρες γραμμένο με διαύγεια, αισθησιακή δύναμη, ευγένεια και πυρετική ένταση, που εξερευνά ζητήματα ταυτότητας και φύλου, ανεκτικότητας και μισαλλοδοξίας, αθωότητας και προκατάληψης. Μια δραματική ιστορία απώλειας και υπέρβασης. Ένας συγκινητικός και οικουμενικός φόρος τιμής σε μια νεότητα που τα φτερά της έχουν καεί πριν καν προλάβει να πετάξει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα αυτοπροσδιορισμού, που θέτει βασανιστικά ερωτήματα για το φύλο και για την αποδοχή της διαφοράς». (The New Yorker)

Από τα μυθιστορήματα που συνεχίζουν να σε "τριβελίζουν" και μετά το πέρας της ανάγνωσής της. Το Ακουαέκε Εμέζι, συγγραφέας και video artist με καταγωγή από τη Νιγηρία, γράφει ένα βιβλίο γεμάτο συναίσθημα και συμπόνια για τους ανθρώπους που διαφέρουν.
Ο θάνατος του Βιβέκ Ότζι (μτφρ. Βίβιαν Στεργίου, εκδ. Στερέωμα) είναι, όντως, η δύσκολη και αβόλευτη ζωή του Βιβέκ που ζει μαζί με τους γονείς του σε μια πόλη της νοτιoανατολικής Νιγηρίας.
Είναι όμορφος, αλλά δεν θέλει να υποδυθεί κάτι που δεν αισθάνεται: μάτσο αρσενικό, όπως οι συμμαθητές του ή τα παιδιά της γειτονιάς του.
Τελικά πέφτει θύμα των σφοδρών συγκρούσεων που μαίνονται στη χώρα κι από εκείνο το σημείο, με την επίρρωση της μητέρας του που ψάχνει εναγώνια απαντήσεις, σκιαγραφείται το προφίλ ενός ανθρώπου που θα άξιζε να ζει ανάμεσά μας, αλλά, φευ, οι "τυφλές" κοινωνίες του αρνούνται μια θέση στον ήλιο της αγάπης. (Διονύσης Μαρίνος, Bookpress.gr)


ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ DYLAN THOMAS ΚΑΙ DUBLIN LITERARY
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE DEATH OF VIVEK OJI
ISBN139786185617264
ΕκδότηςΣΤΕΡΕΩΜΑ Α.Ε. / ΣΙΟΛΑ - ΑΛΕΞΙΟΥ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2023
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις20,5x14
ΜετάφρασηΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΜΕΖΙ ΑΚΟΥΑΕΚΕ
Κωδικός Πολιτείας9012-0087
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LEROUX GASTON
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Από τη μέση και κάτω
ΜΗΤΣΟΡΑ ΜΑΡΙΑ
€8.70 €4.35
(-50%)
Κερδίζετε €4.35

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS