Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙ // ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ

ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ

+
-
ZILAH EUGENE. DE
Κωδ. Πολιτείας: 6667-0000
Τιμή Έκδοσης
€12.72
Τιμή Πολιτείας
€8.90
(-30%)
Κερδίζετε €3.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο αυτό δεν είναι μυθιστόρημα, αλλά ούτε απόσπασμα από τα ημερολόγιά μου. Είναι δύσκολο να πω τι είναι. Μπορεί να είναι γράμμα. Απάντηση σε γράμματα φίλων, οι οποίοι με κάποια αμηχανία, βλέποντας ένα ζευγάρι πενηντάρηδων να αφήνουν τις καριέρες τους, να πουλάνε το σπίτι και τα έπιπλά τους, να αφήνουν την πατρίδα τους και, χωρίς καμία απολύτως πείρα, να καταλύουν σε ένα σκάφος, κάπως αμήχανα λοιπόν και θέλοντας να μάθουν, κάνουν την ερώτηση "γιατί" και "πως".
Δοκίμασα να απαντήσω σοβαρά, ακόμη και αν η σοβαρότητα μερικές φορές εμπεριέχει κακία, ή υπερβολική αυτοπροβολή. Δοκίμασα να απαντήσω στα ερωτήματα που τέθηκαν, αλλά και σε εκείνα που δεν ειπώθηκαν, που ακούστηκαν υπαινικτικά. Οι σημειώσεις που κράτησα στην περίοδο που καλύπτει το βιβλίο, είναι πέντε φορές περισσότερες. Δεν έχουν ειπωθεί λοιπόν τα πάντα. Αλλά, εν γνώσει μου τουλάχιστον, δεν ωραιοποίησα περιγραφές για να αποφύγω κριτική και ντροπές. Πάρα πολλοί από εκείνους που ποτέ δεν αμάρτησαν δικαιούνται από δω και πέρα να λιθοβολούν, αφού τούτο το γράμμα έχει ήδη σταλεί. (Από την έκδοση)

Η μετάφραση έγινε απο την εσπεραντική γλώσσα (εσπεράντο).

O Eugene de Zilah γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1939 και ήδη στα δεκατρία του γνώριζε την διεθνή γλώσσα που ανέπτυξε ο Ρωσο-Εβραίος οφθαλμολόγος και φιλόλογος Λουδοβίκος Ζαμένχοφ ,την εσπεράντο. Το 1956 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Γαλλία και αφού πήρε το διδακτορικό του στη φιλοσοφία δίδαξε για πάρα πολλά χρόνια φιλοσοφία στην γαλλική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το 1985 με τη επίσης εσπεραντίστρια σύζυγό του, Μαντλέν Ντε Ζιλά ξεκίνησαν το πολιτιστικό περιοδικό και διάσημο αργότερα εσπεραντικό έντυπο " La Gazeto". To 1988 οι Ντε Ζιλά ίδρυσε την Osiek (Οργανωτική Κοινωνία της Διεθνούς Διάσκεψης Εσπεράντο) και το 1991 πραγματοποίησαν μια τους ακόμα ιδέα ζωής, ίσως την πιο φιλόδοξη, όταν τότε στα πενήντα τους θαλεροί όντας ακόμα, απέρριψαν την στατική ζωή που οι φωστήρες του κέρδους είχαν προγραμματίσει γι αυτούς-να συνταξιοδοτηθούν στα εξήντα+ και να περιμένουν σαν υπάκουοι γέροι να... πεθάνουν βλέποντας τηλεόραση και καταναλώνοντας φάρμακα - πούλησαν τα αστικά υπάρχοντά τους, αγόρασαν και επισκεύασαν το σκάφος "Kerguelen" και έζησαν σ΄αυτό, ταξιδεύοντας κυρίως στην Μεσόγειο και βιώνοντας έτσι από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να ζεις σε καράβι, όχι μόνο για ολιγοήμερες πανάκριβες, ψευτογκλαμουράτες διακοπές αλλά για ό,τι εκπληκτικό επέλεξαν απολύτως συνειδητά εκείνοι, να είναι πλέον: το σπίτι τους και ο τρόπος ζωής τους, ένα δύσκολο αλλά γοητευτικό βήμα προς την ελευθερία (μια κάποια εκδοχή της τουλάχιστον) που άξιζε μέχρι τέλους την προσπάθεια. [πηγή: Λέσχη ανάγνωσης του "Degas", Βιβή Γ., 2/7/2014]
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςVIVI SUR BARKO
ISBN139786188020993
ΕκδότηςΘΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2016
Αριθμός σελίδων336
Διαστάσεις17x12
ΜετάφρασηΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΘΑ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΕικονογράφησηKOMAMURA MEGUMIE
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΖΙΛΑ ΕΥΓΕΝΙΟΣ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας6667-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η άνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία 1954-1956
ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΝΘΗΣ
€16.54 €8.27
(-50%)
Κερδίζετε €8.27
ΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
NABOKOV VLADIMIR
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS