Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ // ΕΝΑ ΤΑΞΙ

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

-
Κωδ. Πολιτείας: 6036-0004




Παρουσίαση

Αυτό το κείμενο αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου Demokratische Autonomie in Nordkurdistan, το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά από τη Janet Biehl (Democratic Autonomy in North Kurdistan, New Compass, 2013). To κείμενο υπογράψει η ομάδα Tatort Kurdistan (που σημαίνει "το Κουρδιστάν σαν σκηνή εγκλήματος), μέλη της οποίας επισκέφτηκαν το 2011 κουρδικές περιοχές με στόχο να εξετάσουν πώς εφαρμόζονται εκεί στην πράξη οι αρχές της δημοκρατικής αυτονομίας. Αυτό το κείμενο λοιπόν αποτελεί καρπό εκείνης της επίσκεψης και περιλαμβάνει συνεντεύξεις που πήραν τα μέλη της ομάδας. Η μετάφραση που δημοσιεύουμε εδώ έγινε από τα Αγγλικά και η επιμέλεια από το γερμανικό πρωτότυπο.
Στο κεφάλαιο που έχει μεταφραστεί εδώ, περιγράφονται οι προσπάθειες να χτιστούν οι συμβουλιακές /συνελευσιακές δομές στους δήμους και τις περιφέρειες με βάση τις αρχές της δημοκρατικής αυτονομίας. Τα υπόλοιπα κεφάλαια αναφέρονται με τη σειρά: στο κουρδικό κίνημα νεολαίας, στην εναλλακτική οικονομία, στην αλλαγή των έμφυλων σχέσεων και το γυναικείο κίνημα, στην κοινωνική οικολογία και στην εκπαίδευση για μία νέα κοινωνία. Πρόκειται για εξίσου σημαντικά κεφάλαια και οι λόγοι που δεν μεταφράστηκαν ήταν αποκλειστικά πρακτικοί. Ελπίζουμε είτε μέσω του περιοδικού, είτε σε μία επόμενη έκδοση να γίνουν και άλλα τμήματα του βιβλίου διαθέσιμα στα ελληνικά.

"Με τη δημοκρατική αυτονομία, ο στόχος μας είναι να αμφισβητήσουμε ακριβώς αυτόν τον συγκεντρωτισμό και ακριβώς αυτό το μονοπώλιο εξουσίας, θέλουμε να αποτινάξουμε τελείως την κυριαρχία και τις σχέσεις εξουσίας από την κοινωνική ζωή. Και για να σπάσουμε αυτό το μονοπώλιο εξουσίας πρέπει να μεταφέρουμε την εξουσία, να λαμβάνονται αποφάσεις από τους θεσμούς των απλών πολιτών και τα συμβούλια.
Η δημοκρατική αυτονομία θεωρεί ότι ένα τέλειο νομικό σύστημα είναι αδύνατο. Αντί να πρέπει να επιλέξει μεταξύ ηθικής και νόμου, προσπαθεί να εναρμονίσει αυτά τα δύο. Μια κοινωνία χωρίς συνείδηση είναι μια χαμένη κοινωνία· η ηθική είναι η συνείδηση και η καρδιά της αυτοδιοίκησης μιας κοινωνίας. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σύστημα κοινωνικής δικαιοσύνης χρησιμοποιώντας ως κυριότερα παραδείγματα την απελευθέρωση των φύλων, τη δημοκρατία και την οικολογία." (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Για την έκδοση
Προλογικό σημείωμα
Εισαγωγή για την ελληνική έκδοση
1. Πρόλογος
2. Εισαγωγικά
Για τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό
3. Συμβούλια υπό κατασκευή
Το συμβούλιο πόλης της δημοκρατικής κοινωνίας
Το συμβούλιο πόλης στο Amed
Τα συμβούλια: Η καρδιά της δημοκρατικής αυτονομίας
Δομή σε δύο επίπεδα
Ένας άλλος τρόπος απονομής δικαιοσύνης
Οργανώσεις πολιτών
Οι μητέρες της ειρήνης
Sarmasik: Αγώνες ενάντια στην εσκεμμένη φτωχοποίηση των Κουρδικών περιοχών
Οργάνωση για την υποστήριξη των φυλακισμένων
Sikefta:Στη σκιά του Φράγματος
Μια κομμούνα σ' ένα χωριό κοντά στο Gewer
Λεπτομέρειες
ISBN139786188024441
ΕκδότηςΕΥΤΟΠΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδικός Πολιτείας6036-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΝΤΙΟ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ
AYKOL ESMAHAN
€15.92 €5.57
(-65%)
Κερδίζετε €10.35
ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS