Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΟΥΚΩ ΚΑΙ ΜΑΡΞ // ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

ΦΟΥΚΩ ΚΑΙ ΜΑΡΞ

ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

+
-
MACHEREY PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 6042-0001
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Πιερ Μασερέ ακολουθεί σε αυτή τη μελέτη το μονοπάτι που οδηγεί από τον Φουκώ στον Μαρξ και επιχειρεί να διαβάσει ορισμένες από τις κομβικές έννοιες του Μαρξ υπό το φως των αναλύσεων του Φουκώ. Παρουσιάζει έτσι μια πρωτότυπη εισαγωγή στη θεωρία του Μαρξ για τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και συγχρόνως αναδεικνύει την επικαιρότητα των επεξεργασιών του Φουκώ για τις έννοιες της εξουσίας, της αντίστασης και της βιοπολιτικής. Προτείνει, σε αυτή τη βάση, την έννοια του "παραγωγικού υποκειμένου" ως ένα κομβικό σημείο συνάντησης των δύο στοχαστών και ως κλειδί για την κατανόηση του μηχανισμού της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Η εξουσία, από την πολιτική στην οικονομία
Το καθεστώς της μισθωτής σχέσης και η εκμετάλλευση της εργασιακής δύναμης
Η εργασιακή δύναμη ως παραγωγική δύναμη
Η νέα εξουσία και οι μορφές αυθεντίας που αναπτύσσονται κατά την εκδίπλωση της εργασιακής διαδικασίας
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLE SUJET PRODUCTIF
ISBN139786188083202
ΕκδότηςΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2013
Αριθμός σελίδων92
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΕΤΖΕΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΣΕΡΕ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας6042-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

katvhv, dimos, agrofylakas, kzacharakis, avlasi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Genin, dimos, litokanli, kzacharakis

Κριτικές για το προϊόν

[28/09/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στη μονογραφία του με τίτλο 'Φουκώ & Μαρξ. Το παραγωγικό υποκείμενο', ο Γάλλος φιλόσοφος Pierre Macherey εξετάζει τις συσχετίσεις μεταξύ της Μαρξικής διαλεκτικής και της Φουκωϊκής επιστημολογίας από μία ριζοσπαστική σκοπιά, προσδιορίζοντας εκείνες τις εννοιολογήσεις 'διείσδυσης' στην 'αλήθεια' του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής. Αξιοποιώντας το υλικό του, ο Macherey εγκολπώνεται την αναλυτική του 'άλματος': νοηματοδοτεί κριτικά, εν-τοπίζει τις Μαρξικές τομές στους χώρους αναπαραγωγής του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής, στους χώρους 'παραγωγής' 'διάθεσης' και 'πώλησης' της εργατικής δύναμης, στους χώρους εκμετάλλευσης της, αξιώνοντας παράλληλα την διάρρηξη, το 'άλμα' στο γνωστό όσο και 'άγνωστο' πεδίο: με διανοητική προσοχή φέρνει στην επιφάνεια τις σχέσεις εξουσίας που συγκροτούνται στα πεδία της παραγωγής, τις σχέσεις πειθάρχησης & ορθολογικής ιεραρχίας γύρω από τα επίδικα κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης που τίθενται. Εντός των κοινωνικών σημάνσεων, ο Μαρξ ενσκήπτει στο πεδίο του Φουκώ και ο Φουκώ στο πεδίο του Μαρξ, προσιδιάζοντας σε μία δι-επιστημονικότητα η οποία αναφέρει την σύγχρονη και μη κοινωνική οριακότητα, το εύρος της ταξικότητας και της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής, τις Φουκωϊκές μίκρο και μάκρο σχέσεις πειθάρχησης, κατανομής και διαχείρισης εργατικού 'πλήθους' με τις εστιάσεις της Μαρξικής αλλοτρίωσης, της μετατόπισης μεταξύ 'νεκρής' & 'ζωντανής' εργασίας, εκεί όπου η Φουκωϊκή σπειροειδής διαχείριση του εργατικού 'πλήθους' 'συν-διαλέγεται' με την Μαρξική πλαισίωση της δυνατότητας αναπαραγωγής υποδειγμάτων εντός των χώρων εργασίας, με την Μαρξική αλλοτριωμένη εργασία που 'συναντά' το 'σπάραγμα' της, που είναι ο 'εαυτός' της και το προϊόν της εργασίας. Ο συγγραφέας συσχετίζοντας δύο φιλοσόφου της 'αυγής' της νεωτερικότητας και της ύστερης νεωτερικότητας, ρίχνει 'φως' στον 'συλλογικό εργαζόμενο' και στη διασπορά του, στην αξιοποίηση του χώρου, δια-κρατώντας ως πρόταγμα τον Μπενγιαμικό 'αφανισμό του αφανισμού'.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49
ΚΡΗΤΗ 1941
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΑΛ. ΗΛΙΑΣ
€26.00 €11.70
(-55%)
Κερδίζετε €14.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS