Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

THOREAU HENRY-DAVID
Κωδ. Πολιτείας: 8416-0001




Παρουσίαση

Με όλη μου την καρδιά αποδέχομαι τη φράση: "Καλύτερη κυβέρνηση είναι εκείνη που κυβερνάει λιγότερο" και θα ήθελα πολύ να το δω αυτό να εφαρμόζεται στην πράξη όσο γίνεται πιο γρήγορα και συστηματικά. Αν αυτή η ρήση εφαρμοστεί στην πράξη, τότε θα οδηγήσει νομοτελειακά σε εκείνο που επίσης πιστεύω: "Η καλύτερη κυβέρνηση από όλες είναι αυτή που δεν κυβερνάει καθόλου". Κι όταν οι άνθρωποι θα είναι θα είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο αυτή θα είναι η κυβέρνηση που θα αξίζει να έχουν.
Μια κυβέρνηση, στην καλύτερη περίπτωση, εξυπηρετεί το κοινό όφελος, αλλά οι περισσότερες κυβερνήσεις, για να μην πω όλες οι κυβερνήσεις -τουλάχιστον κάποιες φορές, είναι επιζήμιες. Οι αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί για την ανάγκη της ύπαρξης ενός μόνιμου στρατεύματος σε ένα κράτος, και είναι πολλές και σημαντικές, ισχύουν και για μια μόνιμη κυβέρνηση. Ο μόνιμος στρατός είναι το απλά ένα όργανο της μόνιμης κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση δεν είναι παρά ένα μέσο που επέλεξαν οι άνθρωποι για να υλοποιούν τη θέλησή τους και υπόκειται με τον ίδιο τρόπο στην κατάχρηση και την διαστροφή της θέλησης αυτής προτού καν οι άνθρωποι προλάβουν να την εκφράσουν.
Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη γι' αυτό από τον πόλεμο στο Μεξικό (1) που έχουμε τώρα. Η απόφαση για τον πόλεμο αυτό ήταν αποτέλεσμα της επιμονής πολύ λίγων συγκριτικά ατόμων που χρησιμοποίησαν ως όργανό τους την υπάρχουσα κυβέρνηση. Κι όμως, όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία ο λαός ήταν αντίθετος σ' αυτή την επιχείρηση. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςON THE DUTY OF CIVIL DISOBEDIENCE
ISBN139786188090590
ΕκδότηςΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΣειράΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 02 - ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων60
Διαστάσεις20x13
ΜετάφρασηΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΘΟΡΟ ΧΕΝΡΙ-ΝΤΕΙΒΙΝΤ
Κωδικός Πολιτείας8416-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΕΓΩ, Ο ΣΕΡ (+CD)
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS