Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΝΗΣΟΣ ΣΑΧΑΛΙΝΗ

ΝΗΣΟΣ ΣΑΧΑΛΙΝΗ

+
-
CHEKHOV ANTON
Κωδ. Πολιτείας: 7510-0008
Τιμή Έκδοσης
€21.20
Τιμή Πολιτείας
€14.84
(-30%)
Κερδίζετε €6.36


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το 1890, ήδη καταβεβλημένος από τη φυματίωση, ο Τσέχοφ ταξιδεύει στη Σαχαλίνη, στο νησί-κάτεργο της τσαρικής Ρωσίας, αποφασισμένος να δει από κοντά και να καταγράψει τα όσα γίνονταν εκεί, να πιάσει το νήμα της ζωής του καταδίκου από εκεί που το άφηνε μια ολόκληρη κοινωνία βυθισμένη στην αδιαφορία.
Στη Σαχαλίνη μένει τρεις μήνες και επισκέπτεται σχεδόν όλους τους κρατουμένους, όλες τις υπηρεσίες και τις φυλακές. Τις οδυνηρές εμπειρίες του απ' αυτό το κολαστήριο τις μεταπλάθει σε μια συγκλονιστική αφήγηση, στην οποία οι καρποί της προσωπικής έρευνας διαπλέκονται με μια πληθώρα άλλων πηγών - διηγήσεις, αρχειακό υλικό, επιστημονικές μελέτες κ.ά.)
Τι είναι όμως η Νήσος Σαχαλίνη; Μήπως μια δημοσιογραφική καταγραφή, μια κοινωνιολογική μελέτη, ένα οδοιπορικό; Μήπως δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά, αλλά και όλα αυτά μαζί; Σε κάθε περίπτωση, και πέρα από κάθε ειδολογικό δείκτη, το έργο αυτό είναι μια πραγματεία για τον άνθρωπο που υποφέρει, που συντρίβεται κάτω από τον ζυγό μιας κοινωνίας που δεν νοιάζεται γι' αυτόν.
Μια θαρραλέα καταγγελία της βαρβαρότητας του σωφρονιστικού συστήματος της εποχής, χωρίς κορόνες και ακατάσχετους λυρισμούς, σε ύφος λιτό και τόνους χαμηλούς, με την τραγικότητα και την ωμότητα να εναλλάσσονται με τη γλαφυρότητα, ακόμα και το χιούμορ. Ένα έργο πραγματικό μνημείο ανθρωπισμού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188095892
ΕκδότηςΛΕΜΒΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων624
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΤΣΙΩΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΕΧΟΦ ΑΝΤΟΝ
Κωδικός Πολιτείας7510-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

GEORGEBESTHELLAS, ΦΜ70, karaman

Κριτικές για το προϊόν

[11/06/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θα πρέπει κανείς να έχει προετοιμαστεί ότι θα αφιερώσει αρκετές ώρες στην ανάγνωση παραμέτρων μιας διαστρεβλωμένης κοινωνικοπολιτικής κατάστασης για να δεχθεί τα πολύτιμα δώρα ενός τέτοιου άξιου βιβλίου. Το απόσταγμα του οποίου αφειδώλευτα μας παραχωρεί ο Τσέχοφ μέσα από τακτοποιημένες σημειώσεις αλλά και μπόλικη δόση ανθρωπιάς. Δεν πιάνεται,είναι αξιολογότατο και σου αφήνει στο τέλος κάτι οδυνηρά ωραίο σα γεύση. Όλοι θα μπορούσαν να κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν.Μας αφορά εντελώς και ίσως να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο άνθρωπος που κοιτάζει
MORAVIA ALBERTO
€12.90 €6.45
(-50%)
Κερδίζετε €6.45
Μέγας Αλέξανδρος (δίτομο-σκληρόδετη έκδοση)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€69.99 €31.50
(-55%)
Κερδίζετε €38.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS