Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΑΛΦΟΝΣ!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΑΛΦΟΝΣ!

+
-
BERGSTROM GUNILLA
Κωδ. Πολιτείας: 7715-0004
Τιμή Έκδοσης
€11.10
Τιμή Πολιτείας
€7.77
(-30%)
Κερδίζετε €3.33


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Άλφονς μερικές φορές είναι ζωηρός κι άλλες ήσυχος. Απόψε είναι ζωηρός επειδή δεν θέλει να κοιμηθεί. «Μπαμπά, θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;» τον παρακαλεί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Άλφονς Άμπεργκ τον οποίο επέλεξαν να συστήσουν στα παιδιά οι νεότευκτες εκδόσεις Μάρτης έρχεται από τη χώρα της αξιαγάπητης και θαρραλέας Πίπη Φακιδομύτη είναι ένα παιδί «όχι ιδιαίτερα μεγαλόσωμο, όχι πολύ δυνατό, που ξέρει πως δεν του αρέσει να τσακώνεται και ξέρει πως δεν είναι ο καλύτερος, και δεν είναι καθόλου διάσημος και καθόλου πλούσιος, που πάνω απ' όλα θα προτιμούσε να έχει την ελευθερία του και που είναι συνηθισμένος, σαν τον καθένα». Ο χάρτινος ήρωας της Σουηδής Γκουνίλα Μπέργκστρομ γεννήθηκε το 1972, έχει πρωταγωνιστήσει σε 30 μικρές εικονογραφημένες ιστορίες οι οποίες έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 32 γλώσσες. Ο Άλφονς είναι το παιδί της διπλανής πόρτας. Ένα συνηθισμένο αγοράκι που το απασχολούν συνηθισμένα ερωτήματα αλλά και μεγάλα φιλοσοφικά ζητήματα, όπως κάθε παιδί. Η τεράστια επιτυχία του σε όλον τον κόσμο πηγάζει από αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του: χωρίς να είναι ξεχωριστός ή ιδιαίτερος μπορούν να ταυτιστούν μαζί του τα παιδιά, ακριβώς επειδή είναι συνηθισμένος. Ο τετράχρονος Άλφι είναι παιδί μονογονεΐκής οικογένειας. Μεγαλώνει με τον γλυκύτατο και ήπιο μπαμπά του, επιζητά την προσοχή και την παρέα, έχει ανάγκη από τρυφερότητα και παιχνίδι. Όπως κάθε παιδί έχει φοβίες, ερωτήματα, θυμώνει, ζηλεύει, τα χάνει αλλά και πολύ εύκολα ξαναβρίσκει το κουράγιο και το κέφι του. Σχεδιαστικά ο Άλφι και ο κόσμος του αποπνέουν λιτότητα, οικονομία και πρακτικότητα, στοιχεία για τα οποία φημίζεται η Σουηδία. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Τα βιβλία απευθύνονται σε μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ποια είναι η συγγραφέας και εικονογράφος: Η Σουηδή συγγραφέας Γκουνίλα Μπέργκστρομ, δημιουργός του Άλφονς Άμπεργκ, γεννήθηκε στο Γκέτεμποργκ το 1942. Από το 1966 ζει στη Στοκχόλμη όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Έχει βραβευτεί για το έργο της ενώ τα βιβλία της μόνο στη Σουηδία έχουν πουλήσει πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα. Ξεκίνησε να γράφει τις μικρές εικονογραφημένες ιστορίες με ήρωα τον Άλφονς το 1972. Ο Άλφι είναι πλέον ένα σήμα κατατεθέν για τη Σουηδία και εκτός από τα παραμύθια, οι ιστορίες του έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα όμορφα χρώματα και τα απλά σχέδια τραβούν την προσοχή και κερδίζουν τις εντυπώσεις. Οι απλές καθημερινές ιστορίες του Άλφονς θα κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν οικειότητα και ασφάλεια, ενώ τα μικρά του παθήματα θα τους προκαλέσουν το γέλιο. Για ποιο λόγο να το προτιμήσουν οι γονείς: Για να γνωρίσουν στα παιδιά τους έναν πολύ δημοφιλή και επιτυχημένο ήρωα που δεν είναι άλλος από ένα καθημερινό παιδάκι το οποίο αντιλαμβάνεται τη ζωή με τα ίδια μάτια όπως κάθε μικρό παιδί. Επιπλέον, οι γονείς αξίζει να επιλέξουν τις ιστορίες του Άλφονς επειδή στον κόσμο του τίποτε δεν είναι ωραιοποιημένο, δεν υπάρχει ίχνος ψευτιάς ή συμβιβασμού και η ειλικρίνεια με την οποία προσεγγίζονται οι προβληματισμοί των μικρών δημιουργεί έναν καθησυχαστικό και όμορφο κόσμο. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 05/10/2014)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGODNATT, ALFONS ABERG
ISBN139786188119345
ΕκδότηςΜΑΡΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων34
Διαστάσεις24x18
ΜετάφρασηΠΑΠΑΦΙΓΚΟΥ ΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΕικονογράφησηBERGSTROM GUNILLA
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΡΓΚΣΤΡΟΜ ΓΚΙΟΥΝΙΛΑ
Κωδικός Πολιτείας7715-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

christinadrampa

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

msymvoul

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Με λένε κόκκινο
PAMUK ORHAN (NOBEL 2006)
€21.90 €10.95
(-50%)
Κερδίζετε €10.95
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS