Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΝΟΤΟΥΡΝΟ // ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ

ΝΟΤΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΝΕΙΡΑ

ISOL
Κωδ. Πολιτείας: 7715-0009




Παρουσίαση

Ένα βαρετό όνειρο είναι μια χαμένη νύχτα!
Η συνταγή για ποικιλία ονείρων είναι απλή:
1. Διάλεξε από το βιβλίο ένα όνειρο με τίτλο και εικόνα που να σε εμπνέει για τη νύχτα σου.
2. Πριν ξαπλώσεις, στήσε το βιβλίο ανοιχτό στη σελίδα με το όνειρο που διάλεξες κάτω από μια δυνατή λάμπα. (Τα όνειρα είναι σαν τις νυχτοπεταλούδες, τους αρέσει να πλησιάζουν το φως όταν κανείς δεν τα βλέπει). Περίμενε για πέντε λεπτά. Μείνε όσο πιο σιωπηλός γίνεται, ώστε να μην τρομάξεις το όνειρο.
3. Στήσε το βιβλίο έτσι που να μπορείς να βλέπεις την εικόνα από το κρεβάτι σου.
4. Σβήσε το φως!
5. Τώρα θα δεις τα φωτεινά ίχνη που το όνειρο άφησε στη σελίδα. Κοίταξέ τα όση ώρα θες, μετά κλείσε τα μάτια και ακολούθησέ το μέχρι την κρυψώνα του.
Ένα βιβλίο που φωτίζει στο σκοτάδι.
Μαζί του δεν θα βαρεθείς ούτε μια νύχτα. Καλά όνειρα! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Είναι ιδιαίτερη και σχεδόν μαγική η στιγμή που το κάθε παιδί αποκτά συνείδηση πως την ώρα του ύπνου ονειρεύεται. Τι είναι τα όνειρα; Εσύ βλέπεις; αναρωτιούνται τα πολύ μικρά παιδιά που συχνά τρομάζουν και ταράζονται από την απρόσμενη εισβολή εικόνων που βασίζονται στην πραγματικότητα αλλά παίρνουν αναπάντεχες διαστάσεις. Ο μηχανισμός των ονείρων είναι μια πολύτιμη διαδικασία για να τακτοποιηθούν ανοιχτοί λογαριασμοί, να αναζητηθούν απαντήσεις αλλά και για να συνεχιστεί ένα αγαπημένο παιχνίδι. Η πολυπράγμων καλλιτέχνης Isol από την Αργεντινή καταθέτει μια ξεχωριστή, ασυνήθιστη σχεδιαστικά πρόταση για τα μικρά παιδιά: ένα βιβλίο ? οδηγό για να κατανοήσουν τον μηχανισμό των ονείρων, να φανταστούν τα ιδανικά όνειρα, να ξορκίσουν εκείνα που τα φοβίζουν. Κοιτάζοντας τις φοβίες κατάματα και αναπαριστώντας τες στο χαρτί έρχεται η συμφιλίωση και η γαλήνη. Το Νοτούρνο είναι ένα βιβλίο - παιχνίδι για να συντροφεύσει τη μυσταγωγία της προετοιμασίας για τη μετάβαση του παιδιού στον ύπνο. Με περισσότερο φως στις σκιές που προκαλούν ανησυχίες και αμφιβολίες τα όνειρα γίνονται παιχνίδι. Μπορούν άραγε τα παιδά να ελέγχουν τα όνειρά τους; Μάλλον, δεν μπορούν. Αυτό που μπορούν σίγουρα να κάνουν από πολύ νωρίς, και είναι απελευθερωτικό, είναι να τα αναγνωρίζουν, να τα φωτίζουν, να τα συζητούν και να αστειεύονται μαζί τους ώστε να τα αντιμετωπίζουν. Με 11 συν 1 εικόνες που κρύβουν μια δεύτερη εικόνα μέσα τους (που πρέπει να φωτιστεί με δυνατό φως σε σκοτεινό δωμάτιο για να αποκαλυφθεί) προσεγγίζονται κλασικά θέματα που συναντούμε στον κόσμο των ονείρων παιδιών και μεγάλων. Το βιβλίο χωρίς να ανήκει στην κατηγορία βιβλίων αφής για πολύ μικρά παιδιά, δίνει πολλά ερεθίσματα καθώς το ανάγλυφο των σελίδων και η τεχνική που χρησιμοποιείται για να αποδοθεί το δεύτερο πλάνο των ονειρικών σκέψεων προσκαλεί σε επαφή και δια της αφής. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Οι συνταγές για όνειρα απευθύνονται στα μικρά παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που ξεκινούν να ονειρεύονται και που ανακαλύπτουν τον κόσμο με όλες τους τις αισθήσεις. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά: Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για εξερεύνηση του πολύ προσωπικού τους κόσμου, αυτού των ονείρων. Θα αγαπήσουν επίσης το παιχνίδι να δώσουν τη δική τους εκδοχή μιας περιπέτειας, μιας αστείας ιστορίας ή ακόμη και μιας σκιάς που αν φωτιστεί λίγο ακόμη όλα αλλάζουν. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς: Το Νοτούρνο εκτός από τις συνταγές ονείρων με τις οποίες εφοδιάζει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά προσφέρει την εισαγωγή σε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό σύμπαν όπου τα πράγματα περιγράφονται με τρόπο απλό αλλά απείρως δημιουργικό. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 15/01/2016)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςNOCTURNO
ISBN139786188119352
ΕκδότηςΜΑΡΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις23x17
ΜετάφρασηΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΙΣΟΛ
Κωδικός Πολιτείας7715-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

christinadrampa, shatzig

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΡΑΒΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
RABE DAVID
€5.30 €2.65
(-50%)
Κερδίζετε €2.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS