Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ // ΓΙ

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ (1937) - Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ (1939)

+
-
TROTSKY LEON
Κωδ. Πολιτείας: 7787-0002
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€4.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα δύο θαυμάσια κείμενα του Λέον Τρότσκι που περιέχονται σε αυτή την έκδοση γράφτηκαν στο Μεξικό, λίγο καιρό πριν από τη δολοφονία του μεγάλου επαναστάτη από έναν πράκτορα της Γκε-Πε-Ου, μετά από εντολή του Ιωσήφ Στάλιν.
Στο πρώτο κείμενο με τίτλο «Για τα ενενήντα χρόνια του Κομμουνιστικού Μανιφέστου», που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1937, ο Τρότσκι, αποδεικνύει την επικαιρότητα των βασικών ιδεών του ιδρυτικού έργου του επιστημονικού σοσιαλισμού και εξηγεί ποια σημεία του Μανιφέστου έχουν ξεπεραστεί και πρέπει να διορθωθούν ή να συμπληρωθούν, πάντα με εργαλείο τη μαρξιστική μέθοδο.
Στο δεύτερο κείμενο με τίτλο «Ο μαρξισμός στην εποχή μας», που γράφτηκε τον Απρίλιο του 1939 ως εισαγωγή στη σύνοψη του πρώτου τόμου του Κεφαλαίου του Μαρξ από τον Γερμανό μαρξιστή Ότο Ρούλε, ο Τρότσκι παραθέτει τα βασικά σημεία της μαρξιστικής ανάλυσης της καπιταλιστικής οικονομίας, εξετάζει την ανατομία της ιστορικής κρίσης του καπιταλισμού με σημείο αναφοράς τις ΗΠΑ και εξηγεί το γιατί ο σοσιαλισμός αποτελεί μια αναπόφευκτη αναγκαιότητα.
Τα δύο αυτά κείμενα εκδόθηκαν για πρώτη φορά στα ελληνικά το 1983 από τις Εκδόσεις Αλλαγή, στο πλαίσιο της αξιέπαινης προσπάθειας που έκαναν για τη διάδοση του έργου του Τρότσκι στην Ελλάδα. [...] (Από το εισαγωγικό σημείωμα των εκδοτών)

«Οι μερικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις και τα μπαλώματα δεν κάνουν τίποτα. Η ιστορική ανάπτυξη έχει φτάσει σε ένα από τα αποφασιστικά εκείνα στάδια όπου μόνο η άμεση επέμβαση των μαζών είναι ικανή να σαρώσει τα αντιδραστικά εμπόδια και να βάλει τις βάσεις ενός καινούργιου καθεστώτος. Η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής είναι ο πρώτος όρος για τη σχεδιασμένη οικονομία, δηλαδή για την εισαγωγή της λογικής στη σφαίρα των ανθρώπινων σχέσεων, πρώτα σε εθνική και μετά σε παγκόσμια κλίμακα. Μόλις αρχίσει η σοσιαλιστική επανάσταση, θα απλωθεί από χώρα σε χώρα με αναρίθμητα μεγαλύτερη δύναμη απ' όση απλώνεται ο φασισμός στις μέρες μας. Με το παράδειγμα και τη βοήθεια των αναπτυγμένων χωρών, οι καθυστερημένες χώρες θα συρθούν κι αυτές στο κύριο ρεύμα του σοσιαλισμού. Οι εντελώς σάπιες τελωνειακές πύλες θα γκρεμιστούν. Οι αντιφάσεις που ξεσκίζουν την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο θα βρουν τη φυσική και ειρηνική τους λύση μέσα στα πλαίσια των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών στην Ευρώπη, όπως και σε άλλα τμήματα του κόσμου. Η απελευθερωμένη ανθρωπότητα θα ορθωθεί σε όλο της το ύψος». (Λέον Τρότσκι, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγικό σημείωμα των εκδοτών
Πρόλογος από τον Άλλαν Γουντς
Για τα ενενήντα χρόνια του Κομμουνιστικού Μανιφέστου
Ο μαρξισμός στην εποχή μας

Μετάφραση και πολιτική επιμέλεια: Σταμάτης Καραγιαννόπουλος
Λεπτομέρειες
ISBN139786188155220
ΕκδότηςΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις24x17
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΡΟΤΣΚΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας7787-0002
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimos, JOHNBS, As21, DIMITRISKOTS, Παρασκευάς1918, irini tro

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

MANET
CASTELLANI FRANCESCA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00
ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ
ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΜΑΝΟΣ
€16.53 €4.96
(-70%)
Κερδίζετε €11.57

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS