Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ ΠΛΑΤΩΝ: ΚΡΑΤΥΛΟΣ // ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ

ΠΛΑΤΩΝ: ΚΡΑΤΥΛΟΣ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ

+
-
ΠΛΑΤΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 1839-0014
Τιμή Έκδοσης
€47.70
Τιμή Πολιτείας
€33.39
(-30%)
Κερδίζετε €14.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στον διάλογο "Κρατύλος" ή "Περί Ονομάτων Ορθότητος", ο Πλάτων αποκαλύπτει το φιλοσοφικό υπόβαθρο της Ελληνικής γλώσσας, διερευνά το σχέδιο κατασκευής της, και θεμελιώνει την "Φιλοσοφία της Γλώσσας" (Philosophy of the Language).
Είναι το πρώτο έργο της παγκόσμιας γραμματείας περί ετυμολογίας. Ετυμολογία είναι η αναζήτηση του ετύμου, δηλαδή, του αληθούς περιεχομένου, της αλήθειας των λέξεων, είναι η δυνατότητα ανάλυσης ενός ονόματος στα συστατικά του μέρη, που είναι δηλωτικά της σημασίας του.
Ο "Κρατύλος" έχει χαρακτηρισθεί ως το "Ευαγγέλιο της Ετυμολογίας". Είναι εδώ όπου ο Σωκράτης, συνομιλώντας με τον Ερμογένη και τον Κρατύλο, ερμηνεύει με την βαθειά σοφία του ονόματα, έννοιες και γράμματα της Ελληνικής γλώσσας, καταδεικνύοντας την πανάρχαια προέλευσή τους.
Με την ανά χείρας πολύχρονη εργασία μας ευελπιστούμε να αναδείξουμε την σπουδαιότητα του Πλατωνικού αυτού διαλόγου και να αποκαλύψουμε τις αλήθειες που κρύβονται μέσα σ' αυτόν, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς, αλλά και τους πλέον παρεξηγημένους διαλόγους του Πλάτωνος. Βασικός εξοπλισμός μας σε αυτό το εγχείρημα είναι τόσο η μελέτη αλλά και η διδασκαλία του Πλατωνικού Έργου (Corpus Platonicum) στο σύνολό του, καθώς και τα πολύτιμα Σχόλια του Πρόκλου, ο οποίος ήδη εξ αρχής επισημαίνει ότι:
"Ο παρών διάλογος επιστήμονας ημάς ποιεί της των ονομάτων ορθότητας, και δει τον μέλλοντα είναι διαλεκτικόν από ταύτης άρχεσθαι της θεωρίας".
Ο παρών διάλογος μας κάνει να αποκτούμε επιστημονική γνώση της ορθότητας των ονομάτων, και αυτός που θέλει να είναι διαλεκτικός, από αυτήν την εξέταση πρέπει να αρχίσει!
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει: Εισαγωγή, Διαίρεση του διαλόγου σε Ενότητες - Μέρη - Κεφάλαια, Περιλήψεις Μερών και Κεφαλαίων, Αρχαίο Κείμενο και Σύγχρονη Απόδοση, Εκτενή Σχόλια και τελικό Συμπέρασμα, καθώς και Λεξικογράφηση όλων των ετυμολογιών του Κρατύλου, που δίνει ο Σωκράτης, αλλά και όλων των άλλων ετυμολογιών που δίνονται στο παρόν έργο, σε ένα συνοπτικό και εύχρηστο Ετυμολογικό Λεξικό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Δελφικά παραγγέλματα
Προλεγόμενα
Χαλεπά τα καλά - Πλάτων
Εισαγωγή Α'
Η σπουδαιότητα του Κρατύλου
Εισαγωγή Β'
Ο Πλάτων και το έργο του
Δομή του διαλόγου. Ενότητες - Μέρη - Κεφάλαια
Γενική αποτίμηση του όλου έργου
Γλώσσα μεν ανόστεος - Σόλων
Κρατύλος - Περί ονομάτων ορθότητος
Αρχαίο κείμενο - Σύγχρονη απόδοση
Ως εν Κρατύλω μεμαθήκαμεν - Πρόκλος
Κρατύλος - Σχόλια
Τελικό συμπέρασμα
Ετυμολογικών λεξικόν Κρατύλου
Επιγραφή οινοχόης Διπύλου
Βιβλιογραφία - Πηγές
Επιγραφή Απόλλωνος Μαντίκλου
Περιεχόμενα
Λεπτομέρειες
ISBN139786188162112
ΕκδότηςΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ 14
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2015
Αριθμός σελίδων704
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΑΘΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας1839-0014
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, vasiliosbas, Aristonoos, healthcure, Petran153, ΠΥΡΟΕΣΣΑ

Κριτικές για το προϊόν

[23/03/2024] ΠΥΡΟΕΣΣΑ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρότυπη έκδοση η οποία αναδεικνύει την πραγματική αξία του 'Κρατύλου' του Πλάτωνος και μελετά σε βάθος το φιλοσοφικό υπόβαθρο και την ετυμολογία της Ελληνικής γλώσσας. Η διαίρεση σε κεφάλαια πολύ βοηθητική για την μελέτη του βιβλίου και εξαιρετικά κατατοπιστικά και επεξηγηματικά τα σχόλια. Παρ' όλο που είναι πολυσέλιδη η έκδοση, είναι ιδιαίτερα επιμελημένη, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλα τα βιβλία της Ελληνικής Παράδοσης του εκδοτικού οίκου 'Ηλιοδρόμιον'.
[20/12/2021] iraklism.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πραγματικά ένας θησαυρός ανάμεσα στα βιβλία!!!
Πλήρως κατανοητό για τον οποιονδήποτε, με μια τόσο επιμελημένη και ευνόητη δομή που παροτρύνει τον αναγνώστη να το διαβάσει με δίψα!!
Οι συγγραφείς αξίζουν αμφότεροι Συγχαρητήρια για την έκδοση αυτή!
Και σίγουρα, είναι πολύ χρήσιμα τα διαδικτυακά μαθήματα από τον κ. Λαθυρη, ο οποίος με πολύ σθένος και απεριόριστες γνώσεις, εξηγεί τα κεφάλαια βήμα προς βήμα...
[25/09/2021] Aristonoos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα εμβληματικό σύγγραμμα σε μια υποδειγματική και άριστα επιμελημένη έκδοση! Η διαίρεση σε Κεφάλαια με τον επεξηγηματικό τίτλο στην αρχή του κάθε Κεφαλαίου βοηθάει πάρα πολύ στην εννόηση του κειμένου. Επίσης, το Ετυμολογικό Λεξικό που εκπονήθηκε από τους συγγραφείς και υπάρχει στο βιβλίο, με όλες τις λέξεις που ετυμολογεί ο Σωκράτης, δίνει την ευχέρεια στον αναγνώστη να ανευρίσκει την ζητούμενη λέξη μέσα στο κείμενο. Κάτι πρωτοποριακό, επίσης, που έχει γίνει με το βιβλίο αυτό είναι ότι παρουσιάζεται ολόκληρο σε 24 μαθήματα από τον κ. Γιώργο Λαθύρη στο διαδίκτυο. Τα μαθήματα είναι ελεύθερα προσβάσιμα, στον καθέναν που θέλει να τα παρακολουθήσει, στο τηλεοπτικό κανάλι “Φρυκτωρίες”. Έτσι, συνδυάζοντας την ανάγνωση του βιβλίου με την παρακολούθηση των μαθημάτων, μπορεί κανείς να αποκτήσει μια σωστή και ολοκληρωμένη γνώση για την γένεση και την φιλοσοφική βάση της Ελληνικής Γλώσσας. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73
ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
BALZAC HONORE. DE
€20.14 €10.07
(-50%)
Κερδίζετε €10.07

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS