Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΡΔΙΑ ΣΚΥΛΟΥ // ΜΙΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Καρδιά σκύλου

Μια τερατώδης ιστορία

+
-
BULGAKOV MIKHAIL
Κωδ. Πολιτείας: 5061-0001
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μόσχα, τέλη του 1924. Ο καθηγητής Φ. Φ. Πρεομπραζένσκι μαζί με τον βοηθό του δρ. Μπορμεντάλ επιχειρούν ένα τολμηρό ιατρικό πείραμα. Μεταμοσχεύουν στον αδέσποτο σκύλο Σάρικ την υπόφυση και τους όρχεις ενός νεαρού άντρα. Η έκβαση όμως του πειράματος είναι εντελώς αναπάντεχη. Ο αγαθός Σάρικ μετατρέπεται σε έναν ανυπόφορο αγροίκο, που περιφρονεί κάθε κανόνα ευπρέπειας και ανατρέπει τη γαλήνια καθημερινότητα στο αριστοκρατικό διαμέρισμα του διεθνούς φήμης καθηγητή. Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, σε αυτή τη σατιρική νουβέλα επιστημονικής φαντασίας, διακωμωδεί κάθε επίδοξο αναμορφωτή αλλά και την καθημερινή ζωή στη Ρωσία τα πρώτα χρόνια μετά την επανάσταση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN13Χ19786188164611
ΕκδότηςΑΝΤΙΠΟΔΕΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων168
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΕπιμέλειαΔΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΣΠΑΘΑΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΟΥΛΓΚΑΚΟΦ ΜΙΧΑΗΛ
Κωδικός Πολιτείας5061-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

la pijoaparte, dimbik, Maria996, vana_del, mitsost, antigone ignatiadou, tinoli00, Chloedancer, sugahtankdesign

Κριτικές για το προϊόν

[23/02/2024] sugahtankdesign.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
εξαιρετικό βιβλιό, προσεγμένη έκδοση, το επίμετρο πολύ βοηθητικό, λεει περισσότερα απο αυτά που αρχικά διαβάζεις
[05/07/2022] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Συνειδητοποίησα την εποχή που γράφτηκε από το επίμετρο (μπράβο στις συγκεκριμενες εκδοσεις, διοτι περαν του δημιουργικού η επιμέλεια της έκδοσης είναι ΑΡΙΣΤΗ!!!). Υπέροχη αλληγορία, πολλών διαστάσεων που μετά από 100 χρονια περίπου αποκτάει και άλλες ερμηνείες, που ακόμα και ο συγγραφέας ισως δεν ειχε στο μυαλό του (επιστήμη και φιλοσοφία). Το μοναδικό "αρνητικό" ( σε εισαγωγικά γιατί ειναι η νορμα σε σύγχρονους συγγραφείς), οτι το πρώτο τρίτο του διηγήματος υστερεί με τα ιατρικά σε σχεση με αυτό που ακολουθεί που ρέει, βαζοντας ερωτήματα προχωρωντας στην ουσία της αλληγορίας. Πάρα πολύ καλό! Παρα πολύ καλή έκδοση. Πολύ καλή μετάφραση.
[11/04/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετική σάτιρα της εποχής πέρα από κάθε εποχή. Θεατρική εξέλιξη με οικονομικό τρόπο πάνω στις σκιαγραφήσεις των χαρακτήρων και τις προόδους των επεισοδίων.Η επαρκής ιατρική γνώση του συγγραφέα προσφέρει μέσα στην αταξία της φαντασίας ένα υπόβαθρο κατανόησης και αποδοχής από μέρους του αναγνώστη. Μπορεί κανείς να το διαβάσει μέσα σε μια μέρα και χωρίς διακοπή.Η κάθαρση του τέλους προσφέρει τον κυριότερο προβληματισμό ,νομίζω που θα λάβει τόσες απαντήσεις όσες και οι αντιλήψεις.
[16/11/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Για την έκδοση: Η έκδοση (Αντίποδες) είναι λιτή. Η μετάφραση της Ελένης Μπακοπούλου φαίνεται να είναι άψογη, ενώ το έργο εξαιρετικό από άποψη τέχνης του λόγου. Επειδή το έργο είναι αινιγματικό, καλύτερα είναι να διαβαστεί στο τέλος το επίμετρο, το οποίο εξηγεί το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο αυτό γράφτηκε και κάποια από τα νοήματά του. Επομένως, έχουμε μια αξιοπρεπέστατη έκδοση.

Γενικά για το έργο: Το έργο Καρδιά Σκύλου του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ ανήκει στην πρώιμη φάση της συγγραφικής του δραστηριότητας. Είναι μια νουβέλα γραμμένη το 1925 και προκάλεσε αντιδράσεις στη Σοβιετική Ένωση. Πιο πολύ είναι μια αλληγορική σάτιρα, παρά έργο επιστημονικής φαντασίας. Οι αναφορές στην κοινωνική κατάσταση εκείνης της εποχής είναι φανερές. Η Καρδιά Σκύλου είναι ένα αρκετά δυσνόητο έργο, αλλά βοηθάει πολύ το επίμετρο στο τέλος του βιβλίου. Είναι καυστικό, μακάβριο, κάπως αρρωστημένο, αιρετικό και κριτικό.

Αισθήματα που μου προκάλεσε: Σε πολλά σημεία αηδίασα. Μετά όμως μετέφερα το μυαλό μου στην αλληγορία και είδα το έργο με συνετότερη ματιά. Σε άλλα σημεία ήταν έως αστείο. Σε γενικές γραμμές ήταν τραγικό-κωμικοτραγικό και τρομακτικό. Καλογραμμένο, είναι φανερό ότι ο συγγραφέας δεν κυριολεκτούσε σ’ όλα τα σημεία και κατά βάθος επιχειρούσε μια κριτική και μια σάτιρα της πρώιμης Σοβιετικής Ένωσης. Κουραστικό δεν ήταν. Είχε ενδιαφέρον και σε προσέλκυε να το φτάσεις μέχρι το τέλος για να δεις τι συνέβη. Επίσης, δεν ήταν ογκώδες κι αυτό λειτουργούσε βοηθητικά και θετικά.
[24/10/2015] la pijoaparte.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο από ένα δυνατό συγγραφέα , η δε επιμέλεια της μετάφρασης είναι όψογη . Ένα βιβλίο διαχρονικό , δοσμένο με το εφυέστατο χιούμορ του Μπουλγκάκοφ και το αξεπέραστο ύφος του . Συστήνεται ανεπιφύλακτα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΠΛΟΜΟΦ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25
Για την κυβέρνηση των ζωντανών
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS