Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΜΜΑΝΟΥΕΛ ΚΑΝΤ

ΙΜΜΑΝΟΥΕΛ ΚΑΝΤ

+
-
BERNHARD THOMAS
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0009
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος Ιμμάνουελ Καντ ταξιδεύει με τη σύζυγό του, τον υπηρέτη του και τον παπαγάλο του με ένα υπερωκεάνιο προς τη Νέα Υόρκη, στη δική μας σύγχρονη εποχή (το έργο γράφτηκε το 1978). Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια πρόκειται να τον αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα. Ο Καντ υποφέρει από γλαύκωμα και είναι σχεδόν εντελώς τυφλός. Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια διαθέτει τους καλύτερους οφθαλμιάτρους στον κόσμο, κι έτσι σκοπός του ταξιδιού δεν είναι μόνο η βράβευση του Καντ, αλλά και η εγχείρηση για να αποκτήσει ξανά το φως του. Ο Καντ πιστεύει πως δίνοντας στην Αμερική το "φως του Λόγου", η Αμερική θα του δώσει πίσω τη χαμένη του όραση. Στο τέλος του έργου, δεν είναι η επιτροπή του Πανεπιστημίου που περιμένει τον Καντ, αλλά το νοσηλευτικό προσωπικό ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου.
Ο Μπέρνχαρντ παίζει σε αυτό το έργο με τον θρύλο του μεγάλου φιλοσόφου: Ο αληθινός Καντ δεν εγκατέλειψε ποτέ τη γενέτειρά του, το Κένιγκσμπεργκ. Ο Καντ του Μπέρνχαρντ βρίσκεται ξαφνικά στον 20ο αιώνα, πάνω σε ένα υπερωκεάνιο με προορισμό τη Νέα Υόρκη, προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Ο αληθινός Καντ ήταν εργένης δια βίου. Τώρα περιστοιχίζεται από μια σύζυγο, έναν υπηρέτη και έναν παπαγάλο που ακούει στο όνομα Φρήντριχ (αναφορά στον Βασιλιά της Πρωσίας και προστάτη του Καντ, ή ακόμα και στον Φρήντριχ Νίτσε). Το υπερωκεάνιο αποτελεί μια μεταφορά της Ευρώπης του 20ου αιώνα που παραπαίει, πλέοντας προς την Αμερική. Η Αμερική είναι για την Ευρώπη -μοιάζει να λέει ο Μπέρνχαρντ- ό,τι ήταν το παγόβουνο για τον Τιτανικό: ένας τεράστιος άμορφος, αντιπνευματικός, απειλητικός όγκος που συνέθλιψε όλη την τεράστια πνευματική κληρονομιά της γηραιάς ηπείρου. (...) (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188166950
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2015
Αριθμός σελίδων160
Διαστάσεις21x17
ΜετάφρασηΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
ΕπιμέλειαΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΠΕΡΝΧΑΡΝΤ ΤΟΜΑΣ
Κωδικός Πολιτείας7308-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95
ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΜΠΟΤΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
€16.00 €8.00
(-50%)
Κερδίζετε €8.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS