Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ

+
-
DORFMAN ARIEL
Κωδ. Πολιτείας: 7308-0013
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η εβραϊκής καταγωγής οικογένεια του Ντόρφμαν εκδιώχθηκε από τους Γερμανούς και βρήκε καταφύγιο στο Μπουένος Άιρες, όπου γεννήθηκε ο Άριελ. Και από εκεί όμως απειλήθηκαν με απέλαση γιατί ο πατέρας του, Αδόλφος, διαμαρτυρήθηκε για τη στρατιωτική διοίκηση που επιβλήθηκε στο Universidad de la Plata, όπου δίδασκε. Μετά από αυτό μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη, όπου ο Αδόλφος εργάστηκε για τα Ηνωμένα Έθνη. Την περίοδο του Μακαρθισμού έχασε τη θέση του ως φιλικά προσκείμενος στους κομμουνιστές και έτσι η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Χιλή. Και ο Άριελ όμως αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί μετά το πραξικόπημα του Πινοσέτ (11.9.1973) που ανέτρεψε τον Σαλβαδόρ Αλιέντε και είχε αρκετές περιπέτειες μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Χιλή. Ο Ντόρφμαν είχε ασπαστεί τις θέσεις του Αλιέντε από τα φοιτητικά του ήδη χρόνια και τον Ιούλιο του 1973 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Αλιέντε. Στη Χιλή, τρεις μήνες μετά την κήρυξη της στρατιωτικής χούντας, χιλιάδες αριστεροί σκοτώθηκαν ή εξορίστηκαν. Σύμφωνα με την αναφορά Valech (2005), στη διάρκεια του δικτατορικού καθεστώτος του Πινοσέτ (1973 - 1990), έγιναν περίπου 28 χιλιάδες συλλήψεις και από την πλειοψηφία όσων κρατήθηκαν κάποιοι φυλακίστηκαν ή, σε αρκετές περιπτώσεις, βασανίστηκαν.
Η ηρωίδα του Ντόρφμαν, η Παουλίνα, είναι ένα θύμα του δικτατορικού καθεστώτος. Στα φοιτητικά της χρόνια απήχθη βιαίως και υπέστη βασανιστήρια και επαναλαμβανόμενους βιασμούς (υπό τον ήχο του Θανάτου και της Κόρης του Σούμπερτ) σε μια προσπάθεια να την κάνουν να ομολογήσει και να αποκαλύψει τους συνεργάτες της τους ανθρώπους με τους οποίους αγωνιζόταν εναντίον του καθεστώτος. Από αυτή την επώδυνη δοκιμασία βγαίνει ζωντανή και παντρεύεται τον φίλο και συνεργό της, Τζεράρντο Εσκομπάρ. Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο σύζυγός της έχει μόλις δεχθεί πρόταση από τον νέο πρόεδρο της χώρας να είναι μέλος στην Επιτροπή Έρευνας για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στη διάρκεια της δικτατορίας. Δεκαπέντε χρόνια μετά, η Παουλίνα έχει μάθει να ζει με τη φρίκη μέσα της, να συμβιώνει με ένα παρελθόν από το οποίο δεν μπορεί να αποδράσει, ένα παρελθόν που την πνίγει και που απειλεί κάθε στιγμή του παρόντος της. Τι συμβαίνει λοιπόν, όταν στο πρόσωπο του καλοσυνάτου κυρίου που βοήθησε τον άντρα της στο δρόμο αναγνωρίζει τον βασανιστή της, έναν γιατρό που υπήρξε σύμβουλος για τα βασανιστήρια της Μυστικής Αστυνομίας; Τι συμβαίνει όταν έχει τη δυνατότητα να εκδικηθεί; [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDEATH AND THE MAIDEN
ISBN139786188166967
ΕκδότηςΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2015
Αριθμός σελίδων64
Διαστάσεις21x17
ΠρόλογοςΜΟΥΝΤΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΜετάφρασηΚΑΡΧΑΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕπιμέλειαΚΩΤΣΙΝΗ Α. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΟΡΦΜΑΝ ΑΡΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας7308-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

chris1234

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€54.74 €21.90
(-60%)
Κερδίζετε €32.84
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ 324-1453 (ΕΠΙΤΟΜΟ)
VASILIEV ALEXANDROVICH ALEXANDRE
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS