Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΤΙΝΑ 1922-1925 // ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)

ΚΑΤΙΝΑ 1922-1925

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
ΜΕΙΜΑΡΙΔΗ ΜΑΡΑ
Κωδ. Πολιτείας: 1985-4080
Τιμή Έκδοσης
€19.50
Τιμή Πολιτείας
€14.62
(-25%)
Κερδίζετε €4.88


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο αυτό η Κατίνα Καραμάνου αφηγείται τη ζωή της από το 1922 έως το 1925. Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου "Οι Μάγισσες της Σμύρνης". Η Κατίνα γεννήθηκε στην Καππαδοκία το 1877 από πατέρα Τούρκο και μάνα χριστιανή. Μετά το θάνατο του πατέρα της, μάνα και κόρη κατέφυγαν ξυπόλυτες στη Σμύρνη. Εκεί άνοιξαν ένα μαγαζάκι και πουλούσαν κρέμες ομορφιάς, που τις έφτιαχναν οι ίδιες. Λίγο αργότερα συνάντησαν στους φτωχομαχαλάδες τη Μάγισσα Αττάρτη και τους δίδαξε την τέχνη της μαγείας. Με όπλο τα μάγια, η Κατίνα κατάφερε να παντρευτεί τρεις από τους καλύτερους γαμπρούς της Σμύρνης και από πάμφτωχη έγινε βαθύπλουτη. Όταν κάποια μέρα τα χαρτιά έδειξαν ότι προμηνύεται όλεθρος, η Κατίνα έπεισε τη μάνα της και τις συγγενείς της να ξεπουλήσουν τα πάντα και να φύγουν. Τον Ιούνιο του 1922, τρεις μήνες πριν την καταστροφή, αυτές ήρθαν στην Ελλάδα έχοντας σώσει όλη τους την περιουσία.
Η αφήγηση του βιβλίου αυτού ξεκινά από αυτό το σημείο. Η Κατίνα αγοράζει ένα αρχοντικό στην Αίγινα και στεγάζει την πολυμελή οικογένειά της. Παράλληλα ασχολείται με τις επιχειρήσεις της και τις επεκτείνει. Επειδή όμως είχε σκοτώσει τον τρίτο της άντρα, η Αττάρτη την τιμωρεί και τότε αναγκάζεται να προσφύγει στη δαιμονική μορφή της Μάγισσας Βαλιντέ.
Στην Αίγινα γνωρίζει και ερωτεύεται έναν Κερκυραίο, τον Δημήτριο Μαντζώρο, που εργάζεται ως καθηγητής στο Γυμνάσιο. Το παρελθόν του είναι πολύ σκοτεινό: η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν ήταν εννέα χρόνων, η αρραβωνιαστικιά του δολοφονήθηκε την ημέρα του γάμου τους και ο ίδιος είχε εμπλακεί με τον Κάιζερ και το γερμανικό εσπιονάζ στην απαρχή του Μεγάλου Πολέμου. Επειδή ήταν εξαιρετικός λόγιος και πολύ γοητευτικός, η Κατίνα τον παντρεύτηκε στην Κέρκυρα θέλοντας να διαλευκάνει το παρελθόν του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή - Μαρία
Η ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ
Από τη Σμύρνη στην Ελλάδα
Φιλάν Φιστίκ
Δημήτριος
Καινούργιες ζωές
Ιουστίνα Αλβάρο
Η αποκάλυψη του φόνου της Ιουστίνας Δόγη Αλβάρο
Σιόρα Κατίνα Δόγη Καντάμπορο Αλβάρο
Ο Ιμάμης
Σανατόριο Πεντέλης
Βίλχελμ Κάιζερ
Λουτσία Αλβάρο
El Arabia
Επίλογος - Μαρία
Λεπτομέρειες
ISBN1397861881923617
ΕκδότηςΙΔΙΩΤΙΚΗ
ΣειράΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2021
Αριθμός σελίδων624
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1985-4080
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Georgezaf

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Χάρις93, Georgezaf, Ιωάννα Λάσκου

Κριτικές για το προϊόν

[23/08/2022] Georgezaf.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο τέλος της ημέρας δεν έχει καμία σημασία αν κάποιος πιστεύει ή όχι στα ξόρκια και στα μαγικά που πρεσβεύει η Μάρα Μεϊμαρίδη, ούτε έχουν σημασία οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις που προκαλούν τα χειρότερα σχόλια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, εν αντιθέσει με άλλους λαογράφους (ο Θωμάς Κοροβίνης μου έρχεται στο μυαλό), είναι απόλυτα ικανή να μεταφέρει τις λαογραφικές γνώσεις της στα βιβλία της που διαβάζονται όπως τα παραμύθια της Ανατολής: και μετά τί έγινε γιαγιά; μόνο αυτό σκεφτόμουν με το τέλος κάθε κεφαλαίου. Το επόμενο όμως αρχίζει με μια άλλη ιστορία και το αμέσως επόμενο με άλλη, ώσπου όλες κλείνουν σιγά σιγά μέχρι το τέλος, σαν αυτές τις παραδοσιακές ρωσικές κούκλες. Γι' αυτό και μόνο αξίζει όλα τα εύσημα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
PRUDHOMME SYLVAIN
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS