Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΔΙΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ // ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ (ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦ

Η ΔΙΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ (ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ) Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ (ΣΥΜΠΟΣΙΑΚΑ 671 C 4), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ

ΚΟΝΤΟΣ Τ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 7512-0013




Παρουσίαση

- Εντάξει, είπε ο Γιώργος ο Φραγκούδης, περιεχόμενα δε θα βάλουμε, γιατί στον τίτλο του βιβλίου τα αναγγέλνεις ήδη. Πρόλογο όμως και εισαγωγή δε θα βάλεις;
Έτσι, για να κάνω το χατίρι στο Γιώργο φτιάχνω κι ένα πρόλογο και εισαγωγή κι επίλογο και τα αφιερώνω σ' αυτόν, στο Νίκο και σ' όλα τα παιδιά που τόσο τα ταλαιπώρησα με το περίεργο αυτό βιβλίο.
Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, ελπίζοντας πως θα κεντρίσει και ίσως ικανοποιήσει την περιέργεια πολλών ανθρώπων και από πολλά τμήματα του επιστητού.
Στο βιβλίο αυτό λύνεται το πρόβλημα της απαρίθμησης και καταγραφής των πρώτων αριθμών, (ΠΑ από εδώ και πέρα). Ο δικός μας, ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (Κυρήνη 276 π.Χ., Αλεξάνδρεια 194 π.Χ.), στέλεχος και κατόπι διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, είχε επισημάνει πως κάποιοι αριθμοί δε διαιρούνται παρά μόνο με τη μονάδα και τον εαυτό τους. Τους αριθμούς αυτούς ο μεγάλος έλληνας μαθηματικός τους είχε ονομάσει πρώτους και είχε επισημάνει με το κόσκινό του πόσοι Πρώτοι Αριθμοί (ΠΑ) υπάρχουν από το 1 μέχρι το 100.
Η διεύρεση των ΠΑ απασχολεί τους σύγχρονους μαθηματικούς.
Το πρώτο παράρτημα αφορά κάποιες θρησκειολογικές έρευνες του Πλούταρχου.
Το δεύτερο παράρτημα συγκρίνει τη Δημοκρατία με τα μη δημοκρατικά πολιτεύματα και προτείνει τρόπο, για να φτάσουμε ειρηνικά στη Δημοκρατία.
Το τελευταίο παράρτημα προτείνει να γίνει μελέτη για τα χρήματα που έχουν κερδίσει εδώ και αιώνες οι μη Έλληνες από τα ελληνικά εκθέματα στα μουσεία τους και ζητάει να έχει και η Ελλάδα μεράδι από αυτά τα κέρδη, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας. Και να μας αφήσουν ήσυχους.
Πάμε τώρα στην Εισαγωγή. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188198470
ΕκδότηςΛΕΙΜΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2016
Αριθμός σελίδων106
Διαστάσεις42x15
Κωδικός Πολιτείας7512-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
BENNETT ALAN
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗ
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS