Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΘΙΜΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΘΙΜΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 9065-0001
Τιμή Έκδοσης
€7.99
Τιμή Πολιτείας
€5.99
(-25%)
Κερδίζετε €2.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Κανονισμός Εθιμοταξίας και Τελετών της Αυλής ή αλλιώς Βασιλικό Πρωτόκολλο είναι ένα βιβλίο του οποίου η αναζήτηση με ταλαιπώρησε πάρα πολύ.
Ενώ το θέμα ήταν σχετικά εύκολο, δυστυχώς η εύρεση του πρωτότυπου βιβλίου ήταν αδύνατη. Απευθύνθηκα σε βιβλιοθήκες, λέσχες, παλαιοβιβλιοπωλεία, στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους, διπλωμάτες αλλά και σημαίνοντα πρόσωπα κανένας, όμως, δεν το είχε. Ή δεν φαινόταν διατεθειμένος να μου το παράσχει. Και πάνω που θεωρούσα ότι χάθηκε μια πολύτιμη μαρτυρία -ώ του θαύματος!- βρέθηκε στο αρχείο του αγαπητού κυρίου Ιωάννη Καστρινάκη, στρατιωτικού εν ενεργεία, επίμονο συλλέκτη βασιλικών πηγών και αντικειμένων, ο οποίος μου το διέθεσε ευθύς αμέσως του είπα την σκέψη μου για την επανέκδοσή του. Και τον ευχαριστώ θερμά.
Βεβαίως το συγκεκριμένο πρωτόκολλο του 1904 είναι αυτό που ίσχυε επί βασιλέως Γεωργίου του Α'. Στο μέλλον θα εκδόσουμε και τα υπόλοιπα πρωτόκολλα εφόσον περιέλθουν στη διάθεσή μας.
Αποφασίσαμε, αντί της φωτοανατύπωσης, το κείμενο να ξαναγραφτεί, σεβόμενοι όμως την αρχική του μορφή και το πολυτονικό σύστημα. Μικρή παρέμβαση να προσθέσουμε κάποιες φωτογραφίες για να αποτυπώσουμε τα πρόσωπα και την εποχή.
Ελπίζω να το βρείτε εξίσου ενδιαφέρον όσο το βρήκα και εγώ, αφού αποτελεί ιστορική πηγή μιας άλλης εποχής, στην οποία πλέον ο καθένας μας μπορεί να έχει πρόσβαση.
Στόχος των Εκδόσεων Στέμμα είναι να διαδώσουν ό, τι θεωρείται πολύτιμο για την ιστορία του βασιλικού θεσμού. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139786188208520
ΕκδότηςΣΤΕΜΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας9065-0001
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

HOMO
STRINGER CHRIS
€45.00 €13.50
(-70%)
Κερδίζετε €31.50
ΠΑΖΟΛΙΝΙ
CECCATTY RENE. DE
€9.75 €3.90
(-60%)
Κερδίζετε €5.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS