Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
2084 // ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

2084

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

+
-
SANSAL BOUALEM
Κωδ. Πολιτείας: 1246-0004
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το Αμπιστάν, μια αχανής αυτοκρατορία, πήρε το όνομά του από τον προφήτη Άμπι, "απεσταλμένο" του Γιαλάχ επί Γης. Το σύστημά της βασίζεται στην αμνησία και την υποταγή στον έναν και μοναδικό θεό. Η θρησκεία είναι ο αδιαμφισβήτητος νόμος. Απαγορεύεται κάθε προσωπική σκέψη, ενώ το πανταχού παρόν σύστημα παρακολούθησης ανακαλύπτει κάθε ιδέα ή πράξη που αποκλίνει. Επισήμως, όλος ο λαός ζει μέσα στην ευτυχία της ακλόνητης πίστης. Το παρελθόν είναι απαγορευμένο. Γνωστός είναι μόνο ο νικηφόρος "Μεγάλος Ιερός Πόλεμος" κατά του "Εχθρού" που οδήγησε στη δημιουργία "της Γης των πιστών".

Ο κεντρικός ήρωας, ο Ατί, αμφισβητεί τις βεβαιότητες που έχουν επιβληθεί και ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει έναν λαό αποστατών που ζουν σε γκέτο χωρίς θρησκεία...

Ο Μπουαλέμ Σανσάλ είναι μια από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης λογοτεχνίας. Μέσα από τη συναρπαστική του διήγηση γεμάτη αθώες ειρωνείες, διασκεδαστικές αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις, ακολουθεί τα χνάρια του Όργουελ και γελοιοποιεί την υποκρισία και το παραστράτημα του θρησκευτικού φανατισμού που απειλεί τη δημοκρατία.

Το παρόν βιβλίο τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας για το 2015 και επελέγη ως το καλύτερο της χρονιάς από το γαλλικό περιοδικό Lire. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλος2084 LA FIN DU MONDE
ISBN139786188244443
ΕκδότηςΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Ι.Κ.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2016
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΞΕΝΑΚΗ ΑΝΘΗ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΟΛΓΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΑΝΣΑΛ ΜΠΟΥΑΛΕΜ
Κωδικός Πολιτείας1246-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

alf

Κριτικές για το προϊόν

[09/01/2022] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Επικράτηση του Ισλάμ, σκοταδισμός, εξαθλίωση, διαρκής παρακολούθηση, μηχανοραφίες, έλλειψη ελευθερίας, απαξίωση κάθε έννοιας πολιτισμού. Η ζωή ως αγώνας επιβίωσης. Θεοκρατική ολογαρχία. Το 2084 δεν έιναι και τόσο μακρυά.
Κάπως φλύαρο. Ενα στοιχείο που αναδικνύει είναι η επικράτηση του σκοταδισμού μέσω της φτωχοποίησης της γλώσσας. Οσο λιγοστεύει η Δημοκρατία τόσο φτωχαίνει η γλώσσα και αντίστροφα. Πολύ σημαντική διαπίστωση που ισχύει στος μέρες μας. Ιδίως η ηλεκτρονική ειδησεογραφία και τα ηλεκτρονικά μέσα εν γένει είναι σ' αυτή την κατεύθυνση. Η εποχή του Τραμπ είναι ένα καλό δείγμα.
Συμφωνώ με το Γιώργο Μ, πιο πάνω. Ο Ουελμπέκ είναι πολύ πιο καίριος και αιχμηρός.
[14/09/2017] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Λογοτεχνικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Η πλοκή χωλαίνει σε κάποια σημεία, η γλώσσα (δεν ξέρω αν φταίει η μετάφραση καθώς δεν έχω διαβάσει το πρωτότυπο στα γαλλικά για να κρίνω) δεν ενθουσιάζει. Ωστόσο, ο συγγραφέας περνάει το μήνυμά του περί ισλαμικού ολοκληρωτισμού, ο οποίος έχει επικρατήσει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον (το 2084). Ό,τι είχε προηγηθεί του Αμπιστάν, δλδ του Χαλιφάτου, δεν έχει καμία σημασία/αξία, ό,τι δλδ ακριβώς διδάσκει το Ισλάμ. Η ανακάλυψη ενός προγενέστερου κόσμου προκαλεί την αντίδραση του καθεστώτος, το οποίο θέλει να εξαφανίσει οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με την κυρίαρχη και μονοπωλιακή ιδεολογία. Παραλληλισμοί ξεκάθαροι με την Αίγυπτο και τη σύγχυση που προκάλεσε στους Αιγυπτίους μουσουλμάνους η ανακάλυψη των Πυραμίδων, δλδ ενός ένδοξου παρελθόντος προ Ισλάμ, το οποίο ήθελαν μεν να οικειοποιηθούν, αλλά παράλληλα να συμβιβάσουν με τον πυρήνα της ισλαμικής διδασκαλίας. Μού άρεσε πιο πολύ η Υποταγή του Ουελμπέκ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
TITMUSS CHRISTOPHER
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΕΜΠΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS