Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

+
-
ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1247-0000
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€9.80
(-30%)
Κερδίζετε €4.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποιος άνθρωπος είναι ελεύθερος και ποιος δούλος; Πώς μπορούμε να ζήσουμε μια καλή ζωή; Πότε τα πράγματα κι οι καταστάσεις γίνονται αφέντες του εαυτού μας;
Το σώμα μας, η υγεία μας, το σπίτι κι η περιουσία μας δεν είναι δικά μας, υποστηρίζει ο Επίκτητος. Δεν βρίσκονται κάτω απ' τον δικό μας έλεγχο και, επομένως, όταν επιθυμούμε κάποιο απ' αυτά τα πράγματα, επιθυμούμε κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς. Κι ο άνθρωπος που επιθυμεί πράγματα που δεν εξαρτώνται από τον ίδιο δεν μπορεί παρά να είναι ένας δούλος.
«Καθάρισε τις ιδέες σου, ώστε να μη δεθεί πάνω σου κάτι που δεν είναι δικό σου, να μην αναπτυχθεί μαζί σου κάτι ξένο, και να μη λυπηθείς αν φύγει από σένα. Και λέγε εξασκούμενος καθημερινά, όπως εξασκείσαι στο γυμναστήριο, όχι ότι κάνεις φιλοσοφία, αλλά ότι προσπαθείς να κερδίσεις την ελευθερία σου. Γιατί αυτή είναι η πραγματική ελευθερία». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η απάντηση στο πρόβλημα της ελευθερίας βρίσκεται στον έλεγχο της επιθυμίας: αυτός δύναται να αφορά, συνεπώς πρέπει να αφορά, μόνο τα πράγματα που είναι δικά μας, δηλαδή στη σφαίρα της εξουσίας μας, και όχι ξένα: "Γιατί εκείνο που δεν είναι στον έλεγχό σου αν θα τ' αποκτήσεις ή αν θα το κρατήσεις όποτε το θελήσεις, αυτό δεν είναι κάτι δικό σου, αλλά κάτι ξένο. Και κράτα μακριά απ' αυτό όχι μονάχα τα χέρια σου, αλλά πολύ βασικότερα την επιθυμία σου". Ο δρόμος για την ελευθερία ξεκινά από την παραπάνω διάκριση και συνεχίζεται με την έγνοια μόνο για όσα είναι δικά μας (εφ' ημίν): όλα τα άλλα είναι ξένα (ουκ εφ' ημίν), ακόμα και το σώμα μας. Σύμφωνα με μια εξαιρετική μεταφορά, πρέπει να κατακτήσουμε το "εσωτερικό κάστρο" μας: μόνο όταν γίνει κανείς "γνώστης συνολικά της επιστήμης της ζωής" και επιτύχει την "ακύρωση της λαχτάρας" θα έχει τον έλεγχο της ζωής του, εν πάση περιπτώσει των πραγμάτων που είναι στο χέρι του να ελέγχει. (Από κείμενο του Γιώργου Λαμπράκου στο bookpress.gr, 21/9/2017)

Περιεχόμενα

Η ελευθερία
Αγάπη και λογική
Για τις κοινωνικές συναναστροφές Α'
Για τις κοινωνικές συναναστροφές Β'
Πώς να παλεύουμε κόντρα στις δυσκολίες
Πώς να διαφυλάσσεις την αξιοπρέπειά σου σε κάθε περίσταση
Επίμετρο: Θάνος Σαμαρτζής
Λεπτομέρειες
ISBN139786188322400
ΕκδότηςΔΩΜΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2017
Αριθμός σελίδων104
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΘΑΝΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΘΑΝΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1247-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

evdokiaskr, soumanagg, geopap1984, ειρήνη.α, dimbik, eleutheriakos7, Nefeli Karapiperi, annamavr, Gregnaxos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΠΙΖΑΝΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
€18.39 €9.20
(-50%)
Κερδίζετε €9.19
ΣΙΝΑ
€81.62 €32.65
(-60%)
Κερδίζετε €48.97

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS